Even voorstellen!

Ik zal mij eventjes voorstellen. Ik ben Monique van Genderen-Vermaas, geboren in 1974, opgegroeid in Rhoon, woonachtig in Hoogvliet en sinds 2010 werk ik als fotograaf in mijn eigen fotostudio. 

Na de MAVO ben ik mijn middenstands diploma gaan halen, omdat ik altijd al wist dat ik graag voor mijzelf wilde werken. Daarnaast wist ik ook zeker dat ik iets creatiefs wilde doen, alleen wat... daar was ik nog niet uit.

Maar ja, dan is je middelbare school afgelopen en ik wilde heel graag snel zelfstandig zijn en samenwonen, dus koos ik voor veiligheid en ging aan het werk bij de Rabobank. Niet heel creatief zoals je begrijpt, maar ik had het daar wel naar mijn zin, omdat ik met mensen kon werken. Iets wat ik ook heel fijn vind. Toen het bankwezen veranderde van persoonlijk naar commercieel vond ik het werk een stuk minder leuk en ik kreeg de mogelijkheid om te stoppen met werken. Omdat mijn tweede dochter toen net geboren was, besloot ik die mogelijkheid met twee handen aan te pakken en met volle teugen te genieten van mijn twee meisjes. 

Uiteindelijk kwam ik nog voor twee avonden per week terecht op een notariskantoor, waar ik nog wat jaartjes gewerkt heb. Dat was praktisch qua opvang van de kinderen, maar niet echt uitdagend. Ik zag op internet altijd van die waanzinnige foto's van kinderen en baby's voorbij komen en ik zei tegen mijn collega. Dat wil ik ook kunnen. Ik fotografeerde toen al zo'n beetje elke beweging van mijn kinderen en op de basisschool was ik de vaste fotograaf bij evenementen. 
Mijn man zag dat ik wel meer wilde en hielp mij opweg. Ik kreeg een mooie camera voor mijn verjaardag en dus volgde ik cursus na cursus om te zorgen dat ik er alles van af wist en precies wist wat ik moest doen. 
Een jaar of twee later kreeg ik lampen en een achtergrond voor mijn verjaardag. Dus weer op cursus om ook het werken met flitslampen onder de knie te krijgen. Ik heb allerlei soorten fotografie geprobeerd, maar mensen fotograferen bleek toch echt wel het gene te zijn waar mijn interesse lag. En zo geschiede... mijn studio aan huis werd geopend. Eerst kwam er alleen familie en vrienden, maar al snel kreeg ik meer aanvragen. 
Zo veel dat het thuis niet meer prettig voelde, omdat de privacy van je familie toch een beetje in het gedrang komt. Dus mijn man huurde een bedrijfspand op bedrijventerrein de Gadering. Daar begon ik heel voorzichtig aan het leven als professioneel fotograaf en tot mijn grote verbazing sloeg het in als een bom en kreeg ik het al snel echt druk. Uitbreiding volgde en uiteindelijk verhuisden we in 2015 naar het winkelcentrum vlak bij ons huis. Ik zit daar nu echt helemaal op mijn plek, tussen de mensen en met de leukste baan ter wereld vul ik mijn dagen.

Sinds 2013 verzorg ik naast mijn fotoshoots ook fotografie workshops voor mensen die het zelf ook leuk vinden om te fotograferen en daar graag alles over willen weten. Net als ikzelf ooit. Het is heerlijk om je kennis, ervaring en enthousiasme over de leukste hobby ter wereld over te brengen op anderen. Inmiddels is de fotoschool een bijna net zo'n groot deel van mijn werk dan de fotoshoots.

Ik werk meer dan ooit nu, maar zo voelt het niet. Het is te leuk... 

Mijn motto: Do what you Love and you'll never work a day in your life!

Ik hoop snel kennis te kunnen maken in mijn leuke en gezellige fotostudio/fotoschool in Hoogvliet.

Groetjes Monique

P.S. volg mijn blog en/of facebook pagina om te lezen wat ik zoal doe de hele week.

 

De entree van fotostudio en fotoschool in2pictures.nl fotografie

De royale fotostudio van in2pictures.nl fotografie waar niemand mee kijkt

© 2016 - 2021 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel