DE UITSLAG! Maandchallenge Juni 2017 - Doorkijkjes

Het is zover, de uitslag van de eerste maandchallenge!!!!

Ik zal eerst even toelichten hoe de boordeling is gegaan. 
Vier personen hebben de foto's bekeken en beoordeeld. Iedere beoordelaar mocht 10 foto's uitkiezen. De foto's werden beoordeelt met een cijfer tussen de 1 en de 10. Het kan zijn dat diegene twee foto's een 8 geeft en drie foto's een 6 geeft, dat maakt niet uit. 
De punten van alle beoordelaars zijn bij elkaar opgeteld en de vijf foto's met de meeste punten staan hieronder!! De foto's zijn naamloos beoordeelt, dus niemand (behalve ik, omdat ik ze verzameld heb) kon zien wie de foto geschoten had.

Op de fotoclub op facebook kun je de foto's ook zelf beoordelen door ze een like te geven. Misschien komen jullie wel tot een andere conclusie, dat zou zomaar kunnen. Maar dit blijft de top 5 van TOPfoto's in deze challenge.

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie plekje in de top 5. Grappig genoeg zijn er maar drie mensen die ik mag feliciteren aangezien Daphne en Bart beide twee keer in de top 5 staan, wauw, heel knap gedaan! 

Maar een heel groot dankwoord aan alle deelnemers! Zonder jullie had ik deze challenge niet kunnen starten, met bijzondere dank aan Perry die het idee geopperd heeft.
Zit je deze maand niet in de top 5, dan proberen we het de volgende maand gewoon nog eens, je weet maar nooit. Door goed te kijken naar de Toppers en de commentaren te lezen leer je en ontdek je vanzelf wat een foto bijzonder maakt. Op die manier zal je eigen fotografie ook verbeteren.

Het thema was Doorkijkjes, in de breedste zin van het woord. De vijf foto's die in de top 5 zijn beland zijn allemaal ook echt duidelijke doorkijkjes te noemen. Daar is geen twijfel over mogelijk. 

De duidelijke winnaar in deze eerste Maandchallenge is de paardenfoto van Daphne. Zij kreeg voor deze foto maar liefst 34 van de 40 te behalen punten.
Dit is wat Pim zei over "zijn" winnende foto:
"de paardenfoto... mooi doorkijkje je voelt jezelf een wandeling maken en dan opeens zie je staan deze mooie paarden. Natuurlijk kadertje van takken rondom, 10 punten"

De foto van Bart is op de tweede plek terecht gekomen met 30 punten. De idyllische locatie helpt erg mee aan het totaalplaatje.
"De waterval... voldoet helemaal aan de opdracht, zo klein formaat misschien nog niet zo imponerend maar ga je deze vergroten dan is het een top foto!" Pim Paparazzi 

Op 3 een foto van Jarno kreeg 26 punten. "Ik heb eens heel goed moeten kijken wat ik nu precies zie op deze foto. Maar het is een doorkijkje in optima forma. Met letterlijk een soort verrekijker lijkt het wel, je kijkt erdoor naar een scene op de Dam in Amsterdam. Het is denk ik een opstelling in een museum, maar het is gewoon erg goed gezien en mooi uitgevoerd met de kleur nog steeds aanwezig in de voorgrond. Knap gedaan." Monique

Nummer 4 is de foto die van mij 10 punten kreeg en in totaal 24 punten. Deze foto is wederom van Bart. "De 10 punten heb ik gegeven omdat deze foto alles heeft wat je je kunt wensen in een doorkijkje. Een mooie gelaagdheid, een voorgrond, een duidelijk onderwerp en een spectaculaire achtergrond. Wederom een prachtig stukje op de wereld wat in Nederland niet te vinden is. Maar dat mag nooit iemand ontmoedigen, aangezien de nummers 1, 3 en 5 uit deze top 5 allemaal in Nederland geschoten zijn. Een prachtige foto." Monique
"Er staat veel op de foto waardoor er sfeer gecreëerd is en het thema "doorkijkje" komt hier heel goed uit." 


Foto nummer 5 is ook van Daphne, net als de nummer 1 foto. Deze foto werd beoordeeld met 20 punten. "Een prachtig donker doorkijkje. Het lijkt wel uit vervlogen tijden te komen. De nabewerking is mooi gedaan, waardoor het Kasteel er prachtig in uitkomt." Monique

Alle overige foto's zal ik plaatsen in de fotoclub en daarbij zal ik vermelden of de foto wel of geen punten heeft gehad. De kans dat je foto 0 punten heeft is overigens erg groot. Iedere beoordelaar mocht maar 10 foto's punten geven, dus al heb je maar 1 punt dan is het eigenlijk gewoon al heel goed en dan is je foto opgevallen.
Probeer jezelf in de volgende ronde nog meer uit te dagen om zo steeds een stapje dichterbij die top 5 te komen!

Het thema voor de maand Juli wordt op 1 juli bekend gemaakt.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel