Augustus 2017 - Straatfotografie

Het thema van de maand augustus is gekozen door Kiara Melse, het gastjurylid van de maandchallenge van de maand juli. 

Kiara is dit jaar afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum - richting fotografie. Ik ben gaan kijken naar haar eindpresentatie en was zo enorm onder de indruk van haar fotografie dat ik besloot haar te vragen voor de jurering van deze maand.
Benieuwd naar haar werk? Like dan even haar facebook pagina:
https://www.facebook.com/kiaramelsephotography/
of bekijk haar website:
http://kiaramelse.wixsite.com/kiaramelsefotografie
Inmiddels heeft Kiara haar eigen fotografie bedrijf opgericht en is er klaar voor om de wereld in te trekken en haar fotografie nog verder te ontwikkelen.

Toen ik Kiara vroeg om het thema voor de volgende maand te bedenken kwam ze vrijwel meteen met het thema 

STRAATFOTOGRAFIE!!

Een thema waar ik zelf ongelofelijk slecht in ben, maar Kiara beheerst dit prima. Zie onderstaande foto's.

Kiara Melse (1 van 5).jpg

Kiara Melse (2 van 5).jpg

Kiara Melse (3 van 5).jpg

Kiara Melse (4 van 5).jpg

Kiara Melse (5 van 5).jpg

UITLEG STRAATFOTOGRAFIE:

Het leuke van straatfotografie is dat je het bijna overal kunt uitvoeren. Een voorwaarde is wel dat er mensen zijn. Mensen/dieren maken straatfotografie interessant. Een goede straatfoto is meer dan simpelweg een foto van een straat. Er gebeurt echt iets, het is leuk om te kijken en te ontdekken wat je nu eigenlijk ziet. Interaktie is een belangrijke factor in straatfotografie. Juist bij straatfotografie is het onder de mensen zijn belangrijk, je kijkt, zoekt en vind een mooi beeld. Je moet snel handelen want een seconde later is het beeld weer heel anders. 
Zorg voor een mooi romantisch beeld, een stoer beeld of een grappig beeld. Probeer het niet te creëren maar laat het ontstaan. Neem de tijd en kijk goed.

Straatfotografie kenmerkt zich door het onverwachte, het niet opgezette en spontane beeld. Je hebt er een beetje lef voor nodig om het goed uit te voeren. Gewoon doen en gaan en inschatten of je ermee wegkomt of niet. Het is echt een leuke, spannende en supergave tak van fotografie. En ik kan niet wachten wat jullie hier weer van maken. De nabewerking kan ook een belangrijke rol spelen om het beeld nog krachtiger te maken. 

In deze challenge verwacht ik eigenlijk meer telefoonfoto's dan spiegelreflex foto's te zien. Dit omdat je die telefoon nu eenmaal altijd bij je hebt en je daarmee redelijk makkelijk ongezien kunt fotograferen. Gewoon doen, laat er een mooie bewerking op los en stuur hem in! Ik ben zo benieuwd. Maarrrrr ik ben ook erg benieuwd naar de stoere fotoclubbers onder jullie die wel met de spiegelreflex camera op pad gaan! Enne.... ik zeg het erbij, het is niet makkelijk! Een ware challenge dus!

In deze challenge wordt je vooral beoordeeld op originaliteit en creativiteit, niet zo zeer op techniek. Hoewel een goede techniek je foto natuurlijk wel naar een hoger plan kan trekken!

Op het web vond ik een twee artikelen met 5 belangrijke tips over straatfotografie. Lees dit eens door en ga op pad!!

Zoom.nl schrijft het volgende:
http://zoom.nl/artikel/cursussen/24785-5-belangrijke-tips-voor-straatfotografie.html?utm_source=zoom&utm_medium=email&utm_campaign=ZM_nieuwsbrief_20170711

Of deze van Photofacts.nl
https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/tips_en_truuks/10-tips-voor-straatfotografie.asp

Gebruik je creativiteit en zorg voor een interressant onderwerp en sfeer. Net als bij de vorige maandchallenge is de camera waarmee je schiet en de techniek die je gebruikt van ondergeschikt belang. Nabewerking is toegestaan.

LET OP!!

Je mag MAXIMAAL drie foto's per persoon insturen. Je stuurt je foto's voorzien van je naam naar fotoclub@in2pictures.nl.  De einddatum is ook nu weer 25 augustus. De uitslag volgt op 31 augustus en op 1 september zal de volgende maandchallenge bekend gemaakt worden.

Kijk op de hoofdpagina van de maandchallenge voor de aanleverspecificaties!

Doe je best!!! En stuur je foto's op tijd in. 

Sorteer op
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel