DE UITSLAG!! Maandchallenge maand Juli - TEGENLICHT

Okay mensen.... ik ben op vakantie zoals jullie weten, maar ik heb nu even tijd en daarom heb ik de uitslag van de maandchallenge een paar dagen eerder al klaar!!!


De challenge moest behoorlijk op gang komen, maar oh oh oh wat ben ik onder de indruk van de inzendingen! Wauw, maar liefst 61 foto's werden er ingezonden.
De balans had ik op de 25e al opgemaakt, maar dat bleek een beetje te vroeg, want op de 25e 's avonds kwam de inzending van Deborah Stronk nog binnen en hier bleek een heuse winnaar in te schuilen. Met maar liefst twee foto's kwam ze de top 5 binnen wandelen.We hebben met 5 personen beoordeeld.
Ons gast jurylid van deze maand is
Kiara Melse
Kiara is dit jaar afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum - richting fotografie. Ik ben gaan kijken naar haar eindpresentatie en was zo enorm onder de indruk van haar fotografie dat ik besloot haar te vragen voor de jurering van deze maand.Benieuwd naar haar werk? Like dan even haar facebook pagina:https://www.facebook.com/kiaramelsephotography/of bekijk haar website:http://kiaramelse.wixsite.com/kiaramelsefotografieInmiddels heeft Kiara haar eigen fotografie bedrijf opgericht en is er klaar voor om de wereld in te trekken en haar fotografie nog verder te ontwikkelen.

Maar dan nu de uitslag:

Topper nummer 1 - DEBORAH STRONK met maar liefst 44 van de 50 punten!
Haar foto ademt een sfeer van een warme zomeravond. Het ondergaande zonnetje zorgt voor een prachtig kleurenpallet. Een knappe nabewerking heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het mooie eindresultaat van een toch al heel goed geschoten foto. Een tegenlicht foto precies zoals deze bedoelt is! Dit is een foto die zo aan de muur kan, wat een heerlijke plaat. Iedereen heeft deze punten gegeven. Ze kreeg een 7, een 8, een 9 en twee keer een 10! Gefeliciteerd Deborah!

Topper nummer 2 - Bianca Koerten met 36 punten.
Van de troon gestoten door Deborah dus. Maar wat een sfeervolle plaat zeg! Dit is wat Kiara zei over jouw foto:
"Overloop van de kleur in de foto spreekt mij heel erg aan. Door het oranje naar gele ombre effect blijf ik langer naar de foto kijken. Door de flare die in de foto zit word de foto iets sprookjes achtiger en zeker met de koe vormt het tot een mooie foto. Zeker een leuk kiekje!"Jouw foto kreeg 2 achten en 2 tienen!


Topper nummer 3 - Gera Verstegen Winkel met 32 punten.
Gera bewijst hier dat je voor een goede foto geen peperdure camera nodig hebt. Ze schoot deze foto namelijk met haar telefoon in Ammoidia, Griekenland. Met haar Huawei telefoon met instelmogelijkheden fixte ze deze foto. Ze stuurde de foto privé naar mij, zo van, ik fotografeer niet met een camera dus ik doe niet mee, maar ik wilde hem toch even laten zien. Mijn advies was direct, gewoon insturen! En niet voor niets. Een zeer verdiende derde plaats voor Gera.


Topper nummer 4 - Paulien Koopman met 29 punten
Ook Paulien ontving 2 tienen en wist daarmee de top 5 binnen te wandelen. Wat een sfeervolle foto. Haar zoons spelen dagelijks op het strand omdat ze in Scheveningen woont en ze schiet de meest fantastische foto's van dit duo. Vaak gewoon met de telefoon. Deze foto is volgens mij wel met een spiegelreflex camera geschoten, maar dat weet ik eigenlijk niet zeker. Paulien misschien kun je dat nog even aangeven. Het standpunt in deze foto is wat de foto zo krachtig maakt. Bij een silhouette moet je altijd zorgen voor voldoende ruimte om de silhouetten tot zijn recht te laten komen en door van laag omhoog te fotograferen is dit fantastisch goed gelukt. Gefeliciteerd Paulien.


Topper nummer 5 - wederom Deborah Stronk.
Weer zo'n lekkere zomerse plaat. De drankjes en de citroenschijfjes met munt geven zo'n prachtige doorschijnend effect.
Een heerlijke foto! Met 20 punten nog net in de top 5

Uit de top 5 verstoten door Deborah is een gedeelde vijfde plaats voor: Yvo Kiela, Daphne Scholte, Bianca Koerten en Perry van der Meijden. Jullie haalden allemaal 16 punten met een van jullie inzendingen. Een zesde plaats dus, net buiten het podium, maar een fantastische prestatie. Een eervolle vermelding dan maar!

Er zijn nog veel inzendingen die punten hebben ontvangen maar niet de top 5 hebben gehaald. Het is al enorm knap als je punten haalt, omdat iedereen maar 10 foto's mag beoordelen. Heb je geen punten behaald? Geen nood. Lees goed de beoordelingen bij de foto's, kijk en leer ervan. De volgende keer haal je misschien nog steeds niet de top 5, maar verschijnen er wel punten achter je naam. Dat is al winst!! Dus positief kijken, vooral doorgaan met fotografie en zorg dat je het leuk vind en blijft vinden! Oefenen, oefenen, oefenen, omdat het nu eenmaal de allerleukste hobby is!


Ik wil jullie allemaal weer heel hartelijk bedanken voor jullie deelname en wederom uitnodigen voor de maandchallenge voor de maand augustus! Deze wordt binnenkort bekend gemaakt.
VAN HARTE GEFELICITEERD IEDEREEN!!

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel