September 2017 - SpinEnWeb

SpinEnWeb.jpg

De vorige maandchallenge werd als spannend en moeilijk ervaren. Niet iedereen is het gelukt om aan deze challenge mee te doen. Daarom kies ik voor deze maand een challenge waar werkelijk iedereen aan mee kan doen! Het maakt niet uit met welk objectief je gaat fotograferen want alles kan.

Deze challenge wordt niet spannend, maar voor sommige mensen misschien wel een beetje eng...

Het thema van deze maand is:

SpinEnWeb!! 

Eigenlijk moet er staan Spin en/of Web maar deze woordspeling was leuker (en ja ik weet dat er eigenlijk een 'n' mist). Het doel van deze maand is dus fotografeer een spin en/of het web van de spin en gebruik daarbij alle creativiteit die je in je hebt. Let goed op de omgeving waarin je fotografeert, zoek mooie lijnen in je beeld, let op de kleur van de achtergrond, zorg dat het niet saai wordt en laat deze kleine (of soms niet zo kleine) beestjes nu eens van hun beste kant zien! Wees ook secuur met je scherpte, daarmee valt of staat je foto. Als dat geen challenge is dan weet ik het niet meer.

Spinnen fotografeer je het mooist in het ochtend of avondlicht. Geen excuus dus dat je geen tijd hebt, want dit kan gewoon 's ochtends voor of 's middags na het werk en je hoeft er niet ver voor weg. In iedere struik vind je wel een spinnenweb, zeker in september! Op mistige ochtenden zitten de webben vol dauw en dat zijn natuurlijk hele fijne omstandigheden. Dus houdt je camera paraat deze maand en trek er vroeg op uit! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan maken.

Grijp niet meteen naar je macro-objectief, maar probeer ook eens een mooi spinnenportret te schieten door je groothoeklens te pakken. Varieer een beetje en doe het beide. Maak een mooi silhouette bijvoorbeeld tegen de ondergaande zon in om maar eens wat te noemen. Of gebruik de omgeving om de foto interresanter te maken.

Natuurlijk ben ik zelf de challenge al aangegaan, alleen was er bij mij helaas nog geen dauw. Dus die spectaculaire webfoto ga ik nog schieten, de groothoek foto ook. Maar dit is in ieder geval vier keer hetzelfde nog geen centimeter grote spinnetje.

Voorbeeld 1: Zorg voor mooie lijnen in je beeld en regel je scherpte zorgvuldig. Je hebt zelf in de hand welk deel van de spin scherp wordt.
SpinEnWeb1.jpg

Voorbeeld 2. Door eens wat te draaien verandert je achtergrond en de lichtval. Dit geeft weer een totaal ander beeld dan de eerste foto en dat terwijl het exact dezelfde spin is. Het stoere web van de eerste foto is veranderd in een ragfijn draadje in deze foto.
SpinEnWeb2.jpg

Voorbeeld 3:
Mijn persoonlijke favoriet door de mooie bokeh... (lichtvlekken). De bokeh is veroorzaakt door de zon die door de takken op het web schijnt en de het gebruik van een groot diafragma (lage f-waarde) helpt hierbij ook een handje.
SpinEnWeb4.jpg

Voorbeeld 4: Dit laatste voorbeeld is verre van scherp, maar doordat de spin trilde ontstond dit nogal spooky effect bij de spin en de webdraden en eerlijk gezegd vond ik dat wel wat hebben. De meningen zijn er misschien over verdeeld, "but I like it!". Bovendien lijkt de spin ineens enorm!!SpinEnWeb3.jpg

HEEL VEEL SUCCES ALLEMAAL ENNE.... IK VERWACHT DEZE MAAND EEN RECORD AANTAL INZENDINGEN!! WANT DEZE OPDRACHT IS VOOR IEDEREEN EN VOOR IEDERE CAMERA GESCHIKT!! 

"En ben je echt heel bang voor spinnen dan fotografeer je gewoon alleen het web"

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel