Oktober 2017 - Het gevoel van de Herfst

Maandchallenge aankondiging.jpg

De herfst lijkt misschien wel het meest voor de handliggende thema voor de maand oktober. Maarrrrrr er zit wel een addertje onder het gras. Het is de bedoeling dat je het gevoel van de herfst vastlegd. Het warme, gezellige en sfeervolle gevoel wat de herfst bij je oproept. En dan wil ik niet horen; "ik vind de herfst niks aan, dus ik ga de chagrijnigheid vastleggen". Dan doe je je maar voor als een reclamemaker die de herfst moet promoten. Ik wil warme gezellige mooie plaatjes zien die bij mij (en de andere juryleden) het ultieme herfstgevoel oproepen.
Bedenk ook bij je foto's dat een foto voor jou heel veel waarde kan hebben, maar dat dezelfde foto voor een ander misschien nietszeggend is. Ga dus niet te veel uit van alleen je eigen emoties maar probeer je ook te verdiepen in hoe de foto overkomt op anderen. Nu denk je misschien.... hmmm... dat is een moeilijke opdracht en dat is het ook, maar lees snel verder, want de overige voorwaarden zijn heel soepel!! 

Voor de rest is het deze maand een OPEN opdracht. Het maakt dus niet uit of je dit gevoel overbrengt met portretfotografie, landschapsfotografie, macrofotografie of misschien fotografeer je wel binnen. Dat maakt mij niet uit. Nu lijkt deze opdracht misschien makkelijk, maar een gevoel overbrengen met fotografie is ontzettend moeilijk en heel persoonlijk. Toch is deze opdracht voor iedereen geschikt!
Ik verwacht dus ook deze keer weer van iedereen een bijdrage. Al is het maar 1 foto. Mijn foto's in de voorbeelden zijn ook niet met dit thema in gedachten geschoten en voldoen misschien niet allemaal aan bovenstaande voorwaarden, maar het zijn in ieder geval lekkere herfstbeelden toch?!

In deze opdracht kun je al je creativiteit kwijt die je in je hebt. Experimenteer, probeer, varieer en geniet vooral van alles wat je doet!

Vanwege een weekendje weg en de excursie naar de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt de inleverdatum verplaatst naar 30 oktober!
Dus stuur voor 30 oktober je (maximaal drie) mooiste Herfstgevoel foto('s) op naar fotoclub @in2pictures.nl (zonder spatie). Zorg dat je foto minimaal 1500 pixels aan de langste zijde heeft. En als het lukt wijzig dan de naam van je foto naar je eigen naam.

Jullie hebben dus extra lang de tijd om jullie mooiste foto's te schieten en in te zenden. Doe jullie best! Duimpjes omhoog!! Jullie kunnen het, dat hebben jullie wel bewezen in de september challenge.

Enne..... kunnen we please.... de spinnen weglaten deze maand?? Ookal horen ze wel bij de herfst... please... (dit is een vraag, geen regel)

Jurylid van de maand oktober: Eva Capello
Eva is een collega en een vriendin van mij. Zij fotografeert in hetzelfde genre als ik, echte portretten. Je zelf zijn op de foto en dat betekent dat je met liefde, passie en gevoel moet werken. Dus zij is de perfecte kandidaat om dit gevoelsthema te beoordelen.

Wil je meer weten over Eva? Check haar website: http://www.mica-fotografie.nl

Wil je de voorwaarden nog eens doorlezen? Check dan de Maandchallenge hoofdpagina nog even:

https://www.in2pictures.nl/c-3991455/maandchallenge-fotoclub/

En wil je lid worden van de in2pictures fotoclub op facebook meld je dan aan door op onderstaande link te klikken.

https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/


Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel