November 2017 - Verdwijnpunt

verdwijnpunt.jpg

Het thema voor deze maand is VERDWIJNPUNT.


Dit thema heeft denk ik wel wat uitleg nodig. Want wat is een verdwijnpunt nu eigenlijk. Dit is wat het internet erover zegt:In perspectief komen evenwijdige horizontale lijnen in een landschap, als ze worden doorgetrokken, bij elkaar in een verdwijnpunt op de horizon.


Het heeft dus alles te maken met een lijnenspel. Twee evenwijdige lijnen die op een plek in de verte bij elkaar komen. Je kunt ook twee evenwijdige lijnen hebben door twee bomen die van onder naar boven fotografeert en die bovenin enigszins bij elkaar komen. Het kunnen ook gedraaide lijnen zijn zoals bij een wenteltrap bijvoorbeeld. Het kan ook een enorme diepte zijn gecreëerd door doorkijkjes (hé, waar kennen we die van, gebruik je ervaring van die maandchallenge) die in een lijn achter elkaar liggen.


Een verdwijnpunt kun je prima fotograferen in de natuur of in architektuur, maar ook zeker midden in de stad, wat dacht je van oude spoorbanen bijvoorbeeld, je kunt ook een extra onderwerp een rol laten spelen. Zoals bijvoorbeeld een ondergaande zon die precies ondergaat op de plek van je verdwijnpunt. Google maar eens op verdwijnpunt en doe inspiratie op.
Je kunt in deze opdracht helemaal los gaan in je creativiteit. Je mag het uitvoeren zoals jij het wilt, als er maar een duidelijk lijnenspel is en een duidelijke dieptewerking in de foto.


Ik heb zelf afgelopen weekend in het bos bewust een verdwijnpuntfoto geschoten om deze challenge aan te kondigen. Maar ik kan ook niet wachten op de strakke, industriële inzendingen! Zelf heb ik die voorbeelden niet, omdat het mijn tak van fotografie niet perse is. Daarom ben ik des te meer benieuwd naar jullie ideëen en uitwerkingen.


De voorbeelden zijn dus ook niet allemaal van mij.

verdwijnpunt-inspiratie.jpg

575B3876-1350.jpg

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel