De Uitslag!! Maandchallenge Oktober 2017 Het gevoel van de Herfst

Zo zeg, het was me wat deze maand! Het duurde en duurde maar, de herfstkleuren bleven veel te lang weg, de inzendingen dus ook. Ik dacht, dit gaat het niet worden deze maand. Maar toen ineens stroomde de inzendingen binnen en bleven er maar liefst 101 inzendingen over!

En toen kwam de beoordeling, het was moeilijk en het was veel. Daarnaast is het persoonlijk. Want voor iedereen is het gevoel van de herfst anders. Maarrrrr... we hebben deze maand te maken met een OPPERTOPPER!!

Haar naam is Esmeralda Leeflang!!

En waarom is zij een oppertopper? Nou, omdat alle drie haar inzengingen in de top 5 staan!!!! Hoe uniek is dat dan.

Zoals jullie weten wordt er anoniem beoordeeld, dus alleen ik weet welke foto van wie is, de andere vier beoordelaars weten dat niet. Ook ik heb twee van haar foto's goed beoordeeld omdat ik ze prachtig vind. Met haar hertenfoto stal ze de harten alle vijf de juryleden. Met 10 punten verschil met haar andere foto die op nummer 2 eindigde is dit toch wel het ultieme herfstplaatje geworden. Ze werd voor de hertenfoto beoordeeld met twee negens, twee achten en een 7! Wauw, geweldig gedaan Esmeralda. Volgens mij herken ik de Amsterdamse Waterleiding Duinen in je foto.
Dit zei Eva over de winnende foto: sfeervol, licht mooi en mooie compositie. Monique: Van mij kreeg je een 9 Esmeralda, ik vind het een heerlijke compositie, de nabewerking heeft je in al je foto's zeker geholpen. Maar alle juryleden hebben de opdracht gekregen niet te veel naar de techniek van een foto te kijken en vooral te beoordelen op creativiteit. Jij hebt het moment in deze foto zeer goed gekozen. De herten staan alle drie hetzelfde en kijken alle drie hetzelfde. Dat zorgt voor rust in je beeld.  

Topper 2 ook van Esmeralda,

Eva: mooi belicht, warm, sfeer rood/bruin, mooi gevonden  
Jurylid nr4: Mooi als uitvergroting. Druppeltjes op het blad en het kleurcontrast. Je voelt de nattigheid en dauw alleen maar door te kijken.
Ik: Ik ben de enige die deze foto geen punten gegeven heeft, ik verkoos het eekhoorntje van Jarno boven deze foto. Helaas had ik daarvoor niet veel medestanders. Maar dat wil niet zeggen dat ik het geen mooie foto vind. Er waren alleen andere foto's waarbij ik het herfstgevoel duidelijker voelde. Daarom is het goed dat we met 5 personen beoordelen, anders zou het veel te individueel zijn.

Toppers nummer 3 - een gedeelde derde plaats
Een van de twee toppers met nummer 3 is Linda Huizenga
Deze foto kreeg van mij een 9. Ik heb dan ook een zwak voor honden. Het is zo'n heerlijk plaatje, een blije hond in een op en top herfstbos met een veel te grote tak vol met kleurige herfstblaadjes in zijn bek! Voor mij was dit een gedeelde eerste plaats met de hertjes van Esmeralda.

De andere topper nummer 3 is wederom Gera Verstegen
Gera weet iedere keer weer met haar telefoonfoto's door te dringen in de top 5 en ze heeft toch concurentie genoeg hoor. Er zijn technisch vast veel betere foto's ingestuurd, maar deze foto pakt je. Je twijfelt geen seconde aan het thema van deze foto. Je krijgt er zo'n warm herfstgevoel bij. Het heeft alles, de zon, de kleuren, kastanjes, gewoon herfst! Soms kan het leven zo eenvoudig zijn! Een zeer verdiende derde plek.

Topper nummer 4 is Wendy Blauw
Weer zo'n foto die opvalt in al zijn eenvoud. De kastanjes zijn prachtig belicht en bijna beeldvullend in beeld gebracht. De kleuren zijn ook hier prachtig. Het is gewoon een opvallende compositie en een one of a kind foto. Wendy weet op te vallen met een op het oog eenvoudige foto en dat is heel erg knap gedaan! Bijzonder hoe zo'n kastanje bij maar liefst 4 juryleden het juiste gevoel weet op te roepen. Je kreeg dan wel van al deze juryleden een 6, maar aangezien dat 4 keer gebeurde heb je het gewoon geflikt Wendy! Van harte gefeliciteerd.

Topper nummer 5 is wederom Esmeralda
Deze foto moest wat mij betreft ook zeker in de top 5 eindigen en dat is op de valreep gelukt. Een compositie die niet vaak gekozen zal worden, maar zie hoe enorm goed het werkt. Stap eens uit je comfortzone en doe het eens anders dan anders. Dat wordt beloont, zo zie je maar. Ook hier een prachtige nabewerking en kleurenpallet.

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage deze maand!! Wat een fantastische resultaten.

Even voor de duidelijkheid, bij mijn eerste selectie had ik ruim 40 foto's geselecteerd die bij mij het ultieme herfstgevoel opriepen. Dat betekent dat er heel veel goede inzendingen bij zitten. Maar ja, ik mocht maar 15 foto's punten geven. En dan moet je super mooie foto's toch laten gaan.

Ik wil ook graag Eva Capello van MICA-Fotografie heel hartelijk bedanken voor haar bijdrage aan deze fotochallenge. Ze heeft erg haar best gedaan om ook haar ultieme herfstgevoel te vertalen in 15 foto's. Heel erg bedankt voor je bijdrage.

Oh ja... en sorry voor alle natte broeken, vuile jassen en druppels op de lenzen van jullie camera's terwijl jullie allemaal op de buik in het gras lagen voor de meest prachtige paddestoelenfoto's! Ik heb er heel veel voorbij zien komen, de een nog mooier dan de ander, maar waarschijnlijk door de hoeveelheid ingezonden paddestoelen zijn ze een beetje ondergesneeuwd. Er zijn heel veel paddestoelenfoto's goed beoordeeld hoor overigens, zo is het ook weer niet. Maar de paddestoelen punten zijn verdeeld geraakt onder alle paddestoelen en er is er niet eentje die de aandacht vast heeft weten te houden. Het is toch een beetje triestig dat er geen eentje de top 5 heeft gehaald. Sorry, de herten en kastanjes hebben jullie overtroeft! 

Volgende keer beter!

Maar alle toppers, VAN HARTE GEFELICITEERD!! Jullie waren echt TOP!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel