Januari 2018 - Rust

Allereerst wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een fantastisch nieuwjaar te wensen. Ik hoop dat jullie gezond zijn en blijven, veel lol hebben, veel leren en veel plezier zullen beleven aan het maken van foto's. En ik hoop dat ik daar met onze fotoclub en workshops een bijdrage aan kan leveren.

Natuurlijk gaan we in 2018 gewoon door met de maandchallenges. Het thema voor de maand januari is er eentje die heel erg past bij deze maand. Het thema is RUST!

Voor mij is dat het meest heerlijke aan de maand januari. Na de hectische december maand vol met festiviteiten is het tijd voor een leger huis, een leger hoofd, bezinning, nadenken over het jaar wat net begonnen is, nadenken over vakantie, de tijd nemen voor dingen die je belangrijk vindt. Heerlijk vind ik het. 

Toen ik een foto moest zoeken passend bij dit thema dacht ik meteen; Zweden. Dit land staat voor mij volledig in het teken van het gevoel van rust. De natuur is zo mooi, daar wordt je wel stil van. De kanofoto maakte ik tijdens een avondtochtje met mijn gezin (of eigenlijk maakte mijn dochter deze foto, zij zat voorop). In de wijde omgeving is niemand te bekennen, het enige wat je hoort is het geluid van het water, de dieren en onszelf. Je kunt dit thema dus heel goed zoeken in de natuur, maar ook bij bijvoorbeeld in portretten, het geloof of stillevens. Je kunt er zoals gewoonlijk weer alle kanten mee op. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar jullie creativiteit.

De valkuil van dit thema is saaiheid! Probeer dus een niet saaie foto te schieten zonder dat je de rust verliest. Wederom een echt challenge dus. Neem alle tips en commentaren van het jaar 2017 en zeker de eindejaarschallenge mee en leer daarvan. 

Als je meedoet, post je inzendingen dan NIET op de fotoclub facebook pagina, maar stuur ze in via e-mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). Let op dat je de foto's niet te veel verkleind. De foto's dienen minimaal 1500 pixels aan de langste zijde te hebben. Weet je niet hoe je moet verkleinen, stuur ze dan in het originele formaat op, desnoods via wetransfer.com.

SUCCES!!! En op een mooi jaar!! Proost!!

Het adres van de fotoclub is:
https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/

Het adres van de maandchallenge op de website is:
https://www.in2pictures.nl/c-4267758/januari-2018-rust/

aankondiging.jpg

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel