De Uitslag! Maart Blauw

Daar is ie weer...... de uitslag van de maandchallenge van de maand Maart!!!


Het thema was BLAUW! En dat heb ik geweten, 50 tinten blauw kwamen er voorbij. Ik heb genoten van de creativiteit in deze challenge. Omdat blauw niet overal zomaar voorhanden is zijn vele van jullie gaan zoeken en zijn heel creatief omgegaan met dit thema en dat is beloond!!

We hebben een top 5 met maar liefst 8 foto's! En dat komt omdat er een gezamenlijke eerste plaats is en een driedubbele vierde plaats.
De eerste plaats gaat deze keer naar:

Saskia Terwijn met haar geweldige foto waarop zij oliedruppels in water heeft gefotografeerd. De compositie is prachtig, de scherpte is heel goed, over blauw is geen twijfel, de rust in de foto vind ik mooi en boven alles de creativiteit die je opgezocht hebt om deze foto tot stand te brengen en bewust aan de gang te gaan met dit thema wordt heel erg gewaardeerd. Misschien kun je de aan de fotoclub uitleggen hoe deze foto tot stand is gekomen.Je kreeg twee tienen en een 8, waardoor je met 28 punten op de eerste plaats bent beland. Er was 1 beoordelaar die een andere keuze had gemaakt, smaken verschillen uiteraard. Vanwege de twee tienen wordt jouw foto de nieuwe omslagfoto van de fotoclub de komende maand. Sorry Bianca.

En ook de foto van Bianca Koerten verdiende 28 punten, zij wist op de eerste plaats te belanden met 4 zevens! De foto is heerlijk. De zachte tinten, de prachtige scherptediepte, ik had meer blauwe druifjes tussen de inzendingen
Wverwacht, maar vanwege de late winter waren ze niet zo royaal aanwezig. Ik heb gelezen dat het ook bij Bianca bijna misging met de druifjes maar je inzet is niet voor niets geweest. Een eerste plaats voor jou! Van harte gefeliciteerd.

De tweede plaats gaat naar Judith Sanderse-Langezaal. Jouw foto kreeg maar 1 punt minder dan de nummers 1, 27 punten dus. De foto is zo aantrekkelijk door de verschillende tinten grijs, blauw en groen. Deze kleuren liggen dicht bij elkaar en in deze foto zie je dit verloop heel goed. Deze foto zou in ieder strandhuisje groot aan de muur moeten hangen.

De derde plaats gaat naar Judith, maar nu naar Judith Haak. Vorige maand ook in de top 5 en nu weer met 24 punten deze prachtige foto van een enkel bloemetje van de blauwe hortensia, als ik het goed zie.Ook van jou zou ik graag horen hoe en waar je deze foto geschoten hebt. Het minimalistische en tikkie sobere beeld is prachtig in al zijn eenvoud. De spiegeling voegt echt wat toe en de compositie is mooi. Gefeliciteerd Judith.

De vierde plaats is voor Jan Engel met 23 punten. Hij heeft heel slim gebruik gemaakt van de spiegelramen van een van de imposante gebouwen in Rotterdam. Op een mooie heldere dag, is de weerspiegeling vanzelfsprekend blauw. Goed gezien Jan en een mooi abstract beeld.

Maar ook Jarno de Man haalde een vierde plaats met dus ook 23 punten. Een blauwe lucht was in vele foto's het thema, maar deze foto springt eruit in alle eenvoud. Een mooi lijnen spel in de diagonaal, afgemaakt door een perfecte halve maan in het centrum van de foto. Over blauw ook zeker geen twijfel. Heel mooi gezien en goed gedaan.

En dan de laatste vierde plaats voor Pim Eijlders, zijn versie van de pauw won het van de versie van Judith. Ik denk dat dat komt door de compositie en de fantastische lichtval. De felblauwe kop en hals van de pauw zijn heel mooi vastgelegd. Niets meer aan doen. Ook hier 23 punten verdiend.

En dan na deze lange lijst de hekkensluiter! Kyra Grooten was net als ik in IJsland afgelopen februari en schoot daar het prachtige blauwe water van de waterval. Het is dat ik het zelf gezien heb anders zou ik denken dat de waterval overdreven blauw is, maar dit is echt hoe het is. De witbalans in de foto mag iets beter, omdat ook de sneeuw nu een blauwe gloed heeft, maar de foto is verder prachtig!!! Gefeliciteerd Kyra!

Ik wil iedereen weer enorm bedanken voor jullie inzendingen. Ik dacht even dat het niets ging worden deze maand omdat ik vorige week nog maar 15 foto's had, maar we hebben deze maandchallenge afgesloten met ruim 90 foto's!Ik ga deze keer niet alle foto's van commentaar voorzien, want dat is wel heel veel werk. Maar ik zal mijn best doen om wel bij iedereen de punten erbij te zetten en wanneer ik een duidelijke aanwijzing kan geven dan zal ik dat doen.

Jullie creativiteit gaat enorm de goede kant op! En dat komt goed uit, want die zullen jullie in de volgende challenge ook hard nodig hebben.
Wees trots op je inzending, los van het feit of je punten hebt verdiend of niet. Iedere inzending is een stap dichterbij nog betere fotografie.

En heb je wel punten verdiend? Koester ze dan en wees er heel erg trots op. Het is namelijk heel moeilijk om überhaupt punten te verdienen, aangezien vier beoordelaars maar 10 foto's punten mogen geven.

DANK JULLIE WEL ALLEMAAL VOOR JULLIE INZENDINGEN!!

Wil je ook meedoen?? Lees de voorwaarden op mijn website:https://www.in2pictures.nl/c-3991455/maandchallenge-fotoclub/

Of meld je aan bij de facebook fotoclub:
https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel