De Uitslag! April Bewegingsonscherpte

De uitslag van de maandchallenge van de maand April; BEWEGINGSONSCHERPTE!!

Oh oh, het was me wat. Wat een moeilijke opdracht!

Velen hadden zich voorgenomen om er maar gewoon niet aan te beginnen, maar werden toch verrast door het leerproces wat er aan vast zat en waren er op een bepaald moment toch op gebrand om met resultaten te komen.

Ik had niet veel inzendingen verwacht deze maand, maar toch ontving ik nog 53 inzendingen! En daar ben ik maar wat trots op!!

Ik wil dan ook iedereen die het geprobeerd heeft om deze challenge te volbrengen (of je nu ingezonden hebt of niet) complimenteren! Dit was niet makkelijk, maar ik denk, nee ik weet zeker dat jullie er allemaal veel van geleerd hebben.

Er zijn erbij die er achter zijn dat het niet hun ding blijkt te zijn, anderen hebben ontdekt dat dit nog een brug te ver is en gaan er wellicht op een later moment wel mee aan de gang. En er zijn mensen die toch zijn gaan proberen en zichzelf enorm verrast hebben. Ik weet ook zeker dat ik dit soort foto's in komende challenges terug ga zien, dit is tot nu toe bij alle challenges zo geweest. Na de doorkijkjes challenge, zag je daarna steeds meer doorkijkjes, na het verdwijnpunt, vallen je steeds meer verdwijnpunten op, inmiddels fotografeert niemand meer met een scheve horizon. Jullie hebben zo ontzettend veel geleerd!! Chapeau voor jullie allemaal!!!

Maar dan nu de uitslag. De punten liggen dicht bij elkaar!

Er is 1 deelnemer die maar liefst twee keer in de top 5 staat en dat is Cock Huizer!! Hij staat op de tweede en derde plaats. Zijn vrouw Anneke viel helaas net buiten de top 5 maar haalde een mooie zesde plaats.

Maar we gaan natuurlijk eerst naar de nummer 1!! En deze maand is dat Pim!!! Gefeliciteerd Pim. Je waterfoto werd door iedereen met hoge cijfers beoordeelt. Je ontving een 6, een 7 en twee keer een 9! Bij foto's met bewegingsonscherpte is het vaak prettig wanneer er wel iets scherp is in de foto (is geen regel overigens, want mijn voorbeeldfoto's hadden dit vaak niet). Maar wanneer je met lange sluitertijden water fotografeert dan is het wel belangrijk dat er een onderdeel scherp is. Het water in de foto lijkt wel op te gaan in de mist. De uitvoering en de belichting is prachtig. Een zeer verdiende eerste plaats.

Dit is wat twee van de andere beoordelaars zeiden over je foto:

1. Scherpte en beweging wisselen elkaar goed af. Ook een mooi kleurcontrast. 2: Rustgevend plaatje om te zien. Beweging is niet te zien terwijl het er wel is. Water lijkt veranderd in mist.

Nummer 2 is geworden Cock Huizer. Hij is heel bewust aan de slag gegaan met deze challenge volgens mij gezien de gevarieerde inzendingen. In deze foto is een haarscherpe spijker te zien, die gewoon meteen opvalt in de foto. Vervolgens is de beweging van de hamer perfect vastgelegd. Zeer creatief bedacht! Goed gedaan Cock. Je ontving twee keer 6, een 8 en een 10 waardoor je op 30 punten kwam (slechts 1 puntje minder dan de nummer 1).

Ook voor jou nog twee andere beoordelingen:1:De beweging van de hamer en de scherpte van de spijker maakt dit zwart-wit plaatje perfect. 2: Door de doorzichtigheid van de hamer lijkt deze niet aanwezig te zijn. Alsof de foto een voorspelling is van het lot van de spijker.

Nummer 3 is ook Cock Huizer met dit keer een totaal ander plaatje. Je hebt gekozen voor een laag standpunt op een druk station. De mensen die stilstaan zijn scherp in beeld, de mensen die rustig lopen zijn nog enigszins herkenbaar bewogen in beeld. De mensen die harder lopen houden soms alleen nog maar 1 schoen over. De drukte van het centraal station wordt hierdoor heel goed weergegeven. De zwart wit omzetting brengt dan toch de rust weer wat terug. Erg goed gedaan en een prachtig voorbeeld van wat je met langzame sluitertijden kunt bereiken.

Dit zeiden twee andere beoordelaars:

Leuk effect. Zelfs een beetje spookachtig. 2: Geeft de drukte van een station goed weer. Doel om beweging in één foto vast te leggen is volledig behaald.

Nummer 4 is Bianca Koerten. Geloof het of niet maar dit is (volgens Bianca) een foto geschoten met haar iPhone en een "meer geluk dan wijsheid" foto. En tja, soms mag je best een beetje geluk hebben toch! Het lijfje van de vlinder is scherp de vleugels bewegen mooi. Voldoet helemaal aan de eisen van de challenge! Je hebt je 26 punten meer dan verdiend.
Commentaren:1. Mooie kleuren, mooie foto, de beweging is goed te zien. Maar eigenlijk wil je hier graag de vleugels goed zien. 2: Mooie foto vanwege de bloemetjes, maar de beweging van de vlinder leidt daar van af.

Nummer 5 is Jan Klingens. Hij maakte deze fantastische panning foto (in de volksmond "meetrekken"). Je beweegt je camera mee met het onderwerp wat je wilt fotograferen, daardoor wordt dit onderwerp scherp en de achtergrond wordt in strepen weergegeven. Wat ik hier erg leuk vind is dat er meer fietsers in het plaatje zijn en dat er toch maar eentje scherp is. Dit voegt wel echt iets toe aan de foto. Dat het meisje een gele trui draagt is een extra mazzeltje! Dat zorgt ervoor dat ze nog meer opvalt. Een prachtige uitvoering Jan! Gefeliciteerd.

Ik heb zelf meer foto's punten gegeven dan de eigenlijk toegestane 10 foto's. Dit is dan wel niet zoals het hoort maar ik was zo blij dat er nog zo veel inzendingen waren dat ik besloten heb jullie daarvoor te belonen.

De overige foto's komen straks online op de fotoclub:

https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/?ref=bookmarks

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel