De Uitslag: Mei 2018 - Lente

De uitslag van de maandchallenge van de maand mei is bekend!

Het thema was "LENTE" en dat heb ik geweten. Wat een leuke, mooie, vertederende foto's heb ik binnengekregen zeg. Allemaal weer super bedankt voor het meedoen.

Dit was de laatste challenge die door een vierkoppige jury beoordeeld is. Vanaf de volgende challenge gaat er het een en ander veranderen, maar daar wordt het zeker niet minder leuk van!

Maar daar komt ie dan... de uitslag.

Met een voorsprong van slechts 1 punt op de gedeelde tweede plaats is de winnaar van de maandchallenge LENTE geworden Linda Huizenga-Verhaaren!!!

Als je aan de lente denkt dan denk je aan... juist ja... lammetjes!! Heel veel schattige kleine lammetjes. En precies dat heeft Linda op mooie manier vastgelegd. Wat de foto bijzonderder maakt dan de andere lammetjes foto's is een combinatie van een mooi laag standpunt, de ontspanning in de foto. De foto is dat het licht precies uit de goede hoek komt voor dit plaatje. De lucht is daardoor mooi blauw en het gras mooi groen is gebleven. De roze oortjes waar het lichtnet een beetje doorheen schijnt benadrukken die schattigheid nog eens extra. Het staande lammetje wat net nog even z'n koppie omdraait. Ja, soms valt alles samen in een foto en dat is hier gebeurd. Linda, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats!! Je kreeg maar liefst 35 punten voor je foto!

De tweede plek is een gedeelde plaats. Beide foto's kregen 34 punten. De lente staat ook voor de bloemetjes en de bijtjes. De prachtige witte bloesems met een hommel erin die druk bezig is om stuifmeel te verzamelen is hét teken dat de lente in volle gang is. De foto is gemaakt door Daphne Scholte. Het is een heerlijk romantisch plaatje geworden. Mooi gedaan Daphne!

De tweede tweede plek is voor Susan van Anraad. Nog een teken van de lente.... bollen!! Ofwel de bloemen die voortkomen uit de bollen. Narcissen, tulpen, blauwe druifjes en in dit plaatje alles door elkaar. De enorm vrolijke kleuren zijn prachtig. Het is een prachtig pastelkleurig plaatje geworden met een mooie scherptediepte erin. Goed gezien Susan!

De lente geeft ook vaak van die heerlijk zonsopkomsten. Het lage zonnetje in mooie warme gele tinten, dauw op het weiland, de koeien aan het grazen.... De zon die de boom en het gras in tegenlicht beschijnt. Ik wordt hier heel vrolijk van. Jan Engel, van harte gefeliciteerd met je derde plaats. Je verdiende 28 punten met deze foto!

Nummer 4 is een ontzettend originele foto van Cock Huizer. Ik houd ervan als mensen uit hun comfortzone weten te stappen en door creatief te denken komen tot een geweldig leuk plaatje. Cock maakte een zelfportret. Hij is de kunstenaar die de wereld kleur geeft. In sprookjes verven de elfjes de bloemetjes in lente, in de echte wereld hebben we Cock! Haha... super origineel en erg mooi gekaderd. Een verdiende 25 punten.

Nummer 5. Judith Haak, daar is ze weer. Lekker bezig Judith. Het gezegde is; in Mei legt iedere vogel een ei... en als het ei dan uitgekomen is dan valt het soms uit het nest. De mooie zachte kleur, de juiste scherptediepte en de goede compositie is wat jou naar een vijfde plek heeft gestuurd. Jij kreeg 24 punten voor deze foto.

Ik zei het al, ik wordt zo vrolijk van lentefoto's!! Jullie inzet was geweldig weer deze maand!! Dank jullie wel. En voor de laatste keer.... geniet van je punten!! Ookal zijn dat er misschien niet zo veel. Dat je punten hebt is al heel erg bijzonder. Heb je geen punten gekregen, houdt dat moed en ga door. Kijk goed naar de andere foto's en lees de commentaren. Je leert van anderen door winnende foto's te analyseren en te bedenken hoe je je foto de volgende keer weer een beetje kunt verbeteren. Stapje voor stapje kom je een steeds een beetje dichterbij het voor jou "Perfecte Plaatje".

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel