Juli & Augustus 2018 MEGA SUMMER CHALLENGE

 

Dit jaar ben ik eind juli op vakantie en dan kan ik dus niet de maanchallenge beoordelen en verzorgen. Aangezien dit voor meer mensen zal gelden heb ik besloten om vanaf dit jaar de MEGA SUMMER CHALLENGE te introduceren!! 

Dit betekent dat je in de zomer MEGA lang de tijd hebt om je beelden te schieten, maar liefst twee maanden. De deadline is dus niet 25 juli maar 25 augustus.
Het thema van de 2018 MEGA SUMMER CHALLENGE is 

SUMMERVIBES!! oftewel VAKANTIEGEVOEL!!

En daarvoor hoef je echt niet naar een tropisch eiland (mag wel uiteraard). Maar het echte zomergevoel kun je ook bereiken in je eigen achtertuin of op je balkonnetje. Als je er maar creatief mee omgaat! Wat verwacht ik van deze challenge?? Ik verwacht gevarieerde beelden. Ik verwacht kinderportretten, dieren, landschappen, zonnige plaatjes, bloten voeten in het zand, bloemen, bijtjes.... je kunt het zo gek niet bedenken!!
Maar al die plaatjes hebben 1 gemene deler... en dat is dat het gevoel van de zomer heeeeel duidelijk naar voren komt. En inmiddels weten we dat dat heel lastig te vangen is. Het woord gevoel zit er immers in en een gevoel vastleggen is heel lastig. Het gaat om timing, spontaniteit, ongeposeerde plaatjes, geduld, tranquilo!!! Haha...

Dus kortom.... ga allemaal fijn vakantie (of weekend) vieren en zoek die momenten waarvan je denkt. Yes! Dit is het.
Verzamel aan het einde van de rit je favorieten en pik degene eruit waarvan jij denkt dat ook een ander dit ziet als het gevoel van de zomer. De valkuil is dat een foto voor jou heel veel betekent, de vraag is roept het ook een zelfde gevoel op wanneer iemand anders de foto ziet zonder uitleg. 

De voorbeeldfoto bij deze challenge is mijn ultieme vakantiefoto. Jullie zien twee "bijna" volwassen meiden heftig lachend bij een kampvuur. Voor mij betekent het veel meer dan dat. De foto is geschoten tijdens onze zomervakantie twee jaar geleden in Zweden. We zaten op een onbewoond eilandje na een kanotocht in de late avondzon bij een door ons gemaakt kampvuur. De meiden hadden het samen zo naar hun zin, we hebben gek gedaan, gelachen en marshmallows geroosterd. Het enige wat ik dacht was; "als dit de laatste vakantie is waarbij ze allebei nog meegaan dan is dit een hele mooie afsluiting". 
Inmiddels gaan we dit jaar weer naar Zweden en de meiden gaan weer mee, maar de gedachte blijft mooi. 

Ik vertel dit verhaal om mijn punt duidelijk te maken. Want dit hadden jullie nooit uit de foto gehaald. Dan kan de foto voor mij nog zo veel betekenen, voor een ander is het gewoon een vrolijke foto. Kijk daar dus mee uit. Test de foto anders eerst eens door hem bijvoorbeeld op je prive facebook of instagram te testen zonder begeleidende tekst. En dan even kijken wat het doet en hoe mensen reageren. 

LET OP!!!!!
DIT KEER STUUR JE MAAR 1 FOTO IN!!!!
Tijdens het beoordelen van de laatste challenge werd duidelijk dat de aandacht na het zien van 50 foto's wel een beetje verslapt. Het idee werd geopperd om niet 3 maar slechts 1 foto per persoon in te sturen. Dit maakt het jureren makkelijker én je moet nog kritischer kijken naar je inzending! 


 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel