De Uitslag: Juni - Grote Grazers

De stemmen zijn geteld en het is gebleken dat er 4 foto's zijn die er echt enorm uitspringen! De punten van deze vier foto's liggen heeeeel dichtbij elkaar. Daardoor is er een gedeelde eerste en een gedeelde tweede plaats.

Zoals gezegd heb ik zelf ook punten uitgedeeld en deze opgeteld bij jullie stemmen. Ik mocht 15 foto's beoordelen (van mijzelf... haha!) en die foto's heb ik beoordeeld met 1 tot 5 sterren. Het aantal sterren is opgeteld bij het aantal duimpjes die jullie gegeven hebben. Zo is er een eindstand ontstaan.

Ik denk dat ik jullie volgende keer 5 foto's laat kiezen om het nog wat spannender te maken. Dan wordt de verdeling groter.

Maar voor deze keer is er een dame die erg opvalt in deze challenge en dat is Deborah Valerie!! Zij gaat regelmatig met mij mee op excursie/workshop, zo ook vorige week. Een van haar foto's die ze daar maakte heeft de tweede plek gehaald en de ander (die is op een ander moment gemaakt volgens mij) zelfs de eerste plek. De close-up van de hooglander is van haar en het verticale landschap met de paarden is van haar hand. Wat een geweldige foto's heb je geschoten Deborah. Deborah wil nog wel eens een beetje onzeker zijn over haar foto's. Ze vind de compositie vaak niet lekker.

Deborah, ik heb het je al meerdere keren gezegd en ook nu blijkt weer dat ik geen onzin uitkraam, want bijna alle beoordelaars kozen voor twee van jouw foto's! En dan moet je toch echt wel wat goed hebben gedaan. Ook jouw manier van nabewerken valt op, die workshop PS en LR heeft je goed gedaan en lift jouw foto's naar een nog hoger niveau.

De close-up van de hooglander werd met 20 likes beoordeeld en je kreeg van mij de volle 5 punten voor dit plaatje, waardoor je totaal op 25 komt.

Maar er is nog een winnares!! En dat is Wendy Blue. Zij had graag mee gewild op de paarden excursie, maar kon die avond niet. Desalniettemin schoot zij geheel eigenhandig dit prachtige sfeervolle plaatje. De paarden lopen in een prachtige compositie in de warme ochtendzonnestralen recht op haar af. De sfeer van het beeld is geweldig! De dauwdruppels op het gras, de paarden die mooi los van elkaar zijn. Een zeer terechte winnaar. Jij kreeg net als de close-up foto van Deborah van mij 5 punten voor deze foto. Het maximale aantal dus. Dat brengt jullie beide op totaal 25 stemmen!! Van harte gefeliciteerd. Top gedaan!

De gedeelde tweede plaats is dus voor Deborah met haar landschapsfoto. De omlijsting van het plaatje door de bomen en bladeren is prachtig, de paarden in het warme avondlicht, de hele compositie met de dorre boom in het midden, de prachtige lucht, de mooie nabewerking en als klap op de vuurpijl de net wegvliegende vogels! Wauw. Heel mooi. 1 puntje minder vanwege het halve paardenkontje op links, maar een prachtige foto.

En dan hebben we nog een geweldige foto die hetzelfde aantal punten kreeg. Deze foto kreeg net als die van Deborah 19 likes en 4 punten van mij. Dat levert dus 23 punten op voor Daphne Scholte. Wat een prachtige foto Daphne. De zwart wit omzetting is fantastisch gekozen, je valt daardoor sowieso al op. Maar ook in kleur zal dit plaatje mooi zijn. De vlieg bij het oog van het paard, de halve kop. Ja dat ik ervan houd dat is geen verrassing, maar het leuke aan deze nieuwe manier van beoordelen is dat je ziet dat er veel meer mensen zijn die het mooi vinden wat je maakt. Niet voor niets haalde je hier een prachtige tweede plek.

Ik houd het bij deze vier foto's omdat dit de vier foto's zijn met veruit de meeste punten. Ondanks dat zijn er toch nog een heleboel andere foto's die ook een beoordeling hebben gekregen en dat is erg leuk om te zien. Wees daar ook trots op!! Volgende keer krijgen jullie iets meer ruimte om te beoordelen. Ik hoor ook graag wat jullie van deze nieuwe manier vinden. Ik vond het zelf erg leuk om te zien wat er gebeurd.

Op naar de volgende challenge!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel