De Uitslag: Juli-Augustus Mega Summer Challenge

Tijd voor de uitslag van de Mega Summer Challenge!!

Er is heel veelzijdig gestemd wat ik ontzettend leuk vind. Ook de hartjes met dubbele punten doen het goed, dit systeem gaan we maar even vasthouden denk ik. 

Zoals belooft heb ik ook punten uitgedeeld. Ik heb diverse foto's beoordeel met 1 t/m 5 sterren, dat betekent dus 1 t/m 5 punten. Dit kan de uiteindelijke uitslag nog aardig beïnvloeden, maar voor de nummer maakte dat geen verschil, zij had al meer dan voldoende punten om niet meer van de eerste plaats gestoten te worden. 
En terecht!!

Dus van harte gefeliciteerd Judith Haak!!! Dit is niet de eerste keer dat je in de top 3 staat en zelfs wint. Je leverde een super lieve, mooie en schattige en ja ook zomerse foto aan. De kracht zit in de haarscherpe uitvoering van de foto in combinatie met de prachtige omgeving, je dochtertje die het overduidelijk zelf wil doen en haar papa die haar toch (tegen beter weten in) de helpende hand wil bieden. Een mooi tafereeltje wat iedereen aanspreekt. Je ontving op je foto 20 likes en 7 hartjes. Dat is dus 20 plus 14 punten = 34 fotoclub punten. Tel daarbij 2 punten op van mij dan kom je op 36 punten!!! Top, van harte gefeliciteerd!!!! Echt heel goed gedaan. Ik had andere favorieten, vandaar 2 punten (achteraf onterecht, hadden er meer moeten zijn), maar het is een werkelijk prachtig plaatje... koester deze.

De tweede plaats is voor Wendy Blue, ook geen onbekende. Wendy je bent je steeds meer aan het ontwikkelen. Als je je foto's van een jaar geleden vergelijkt met die van nu dan heb je echt sprongen gemaakt!! Dat bewijs je met deze foto. 
De sub boarder als silhouette tegen een prachtige zonsondergang. Hoe zomers wil je het hebben?? Ik had de subboarder (indien mogelijk) graag wat meer los van de zee gezien, misschien had dat gekund door een heel laag standpunt in te nemen, maar ik was er niet bij, dus ik kan dat niet goed beoordelen. Maar het is een prachtige plaat. Gefeliciteerd. Jij ontving 15 likes en 8 hartjes, dus 15 +16=31 punten van de fotoclub en 3 punten van mij erbij. Daarmee kom je dus op 34 punten!! Super goed gedaan.

De derde plaats is een gedeelde derde plaats.
De foto van Jorgen Jaspers, de woeste zee met een net zo spectaculaire zonsondergang als die van Wendy viel ook erg op! De foto is prachtig de snelle sluitertijd isoleren de druppels, de wolkenlucht maakt het geheel nog wat dramatischer. Ik vond de foto ook prachtig en gaf je 4 punten. Geen 5 omdat ik vind dat de foto net zo goed in het voor of najaar geschoten had kunnen zijn. Alhoewel deze kleuren in de lucht meestal wel aan een warme zomeravond toebedeeld zijn. Een topfoto Jorgen, hiervan zou ik een enorme vergroting aan de muur hangen. 
17 likes + 3 hartjes=17+6=23 fotoclub punten plus 4 punten van mij brengt jou op 27 punten!! 

En dan mijn persoonlijke favoriet van deze challenge.
Een gedeelde plaats is voor Natascha van Klei-Schot. Ik word zo vrolijk van deze foto. Het enige wat mist is de zon, maar het is overduidelijk zomer naar mijn mening. Een blote baby in de buitenlucht spelend met water vind je niet in de lente of de herfst.
Wat ik zo leuk vind aan de foto is het optisch bedrog. De baby lijkt een reuzebaby en dat komt niet alleen door de heerlijke chubby dijen van dit mannetje, maar ook door de achtergrond die wel miniatuur lijkt te zijn. Het lijkt alsof de baby bij een enorme waterval staat en die zelf nog overstijgt... of ben ik de enige die dit erin ziet?? Haha... Daarnaast is de baby gewoon superschattig en goed in beeld gebracht. Van dichtbij en van onderaf gefotografeerd in een grote hoek is wat het vervreemdende effect oplevert. Een heerlijke plaat die hopelijk lekker groot in het fotoboek zal komen.
Jij ontving 8 likes en maar liefst 7 hartjes. Dus 8 plus 14= 22 fotoclubpunten. Plus 5 van mij brengt je op 27 punten in totaal. Heel goed gedaan.

Met dit aantal inzendingen vind ik een top 3 meer dan genoeg, dus ik laat het erbij. Ik wil iedereen die meegedaan en beoordeeld heeft enorm bedanken!! Ik hoop dat er volgende maand meer fotoclubleden mee gaan doen. Voel je nooit te min om mee te doen. Iedereen leert van deze challenges en degenen die nu in de top 3 staan deden vorig jaar ook al mee en keken toen op tegen de winnaars van toen. Er worden enorme sprongen gemaakt en dat kun jij ook!! Maar dan moet je wel meedoen natuurlijk. Je leert hier enorm veel van. 
De volgende opdracht wordt weer een stuk specifieker, wat jullie weer aan het nadenken zal zetten!!

Ik heb er nu al weer zin in.

Op 1 september maak ik de nieuwe challenge bekend. Iedereen weer bedankt en tot volgende maand!!!

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel