September 2018 - Reflecties

De maandchallenge van de maand september is er eentje die jullie creativiteit aan gaat spreken. Daarentegen is dit ook een challenge die je met zelfs de meest eenvoudige camera tot een goed einde kunt brengen, zolang je het maar creatief en origineel aanpakt.

De challenge van deze maand is REFLECTIE - ofwel spiegeling. En dan wel reflectie in de letterlijke zin van het woord. Je brengt in beeld een reflectie van iets... wat dat iets is maakt niet uit, dit kan van alles zijn. Het mag ook alléén een reflectie zijn, zolang het maar boeiend is (dus zonder dat het geen wat gereflecteerd is in beeld is, zoals onderstaande foto van mij. De wolkenlucht is alleen in de reflectie in beeld, de "echte" wolkenlucht is buiten beeld gebleven).

Dus pak je telefoon of je camera en ga op pad... zoek naar mooie spiegelingen in winkelruiten, in plassen, in spiegels, in een piano, in je kookplaat.... whatever... en bedenk bij dit spiegelende oppervlak dan een mooi of intigrerend beeld of onderwerp. Dit is een ontzettend leuke challenge waar je veel vrijheid in hebt, maar toch gebonden bent aan een aantal regels. Ik hoop dan ook dat dit keer weer veeeeel meer mensen mee gaan doen. En wees niet bang voor anderen die misschien in jouw ogen mooiere of betere foto's maken. Maar blijf bij je zelf en sta jezelf toe je te ontwikkelen. Alleen als je durft in te sturen dan ga je ook kritisch kijken naar je eigen fotografie en kom je steeds een stap dichter bij steeds mooiere en creatievere foto's. Kom van die bank af en ga ervoor!!! We gaan voor persoonlijke groei en lekker bezig zijn met je hobby.

Het is geen schande om geen punten te krijgen bij je foto, je leert er altijd van.

Wil je deze challenge toch op een andere manier aanpakken, dan zou je ook kunnen kiezen voor het gebruik van een polarisatiefilter, daarmee verwijder je juist de reflecties waardoor de diepere laag zichtbaar wordt. Die techniek heb ik op onderstaande foto toegepast. Door gebruik van dit filter fotografeer je door het water heen, waardoor de rotsen onder het lage water zichtbaar worden. Het is een vervreemdende foto geworden hierdoor, je moet even twee keer kijken voordat je weet wat je ziet. Ik voeg ook een aantal voorbeelden toe gemaakt door Carlos Berkhout. Hij maakt veel prachtige straatfoto's en juist op de straat zijn veel reflecties te vinden. Carlos weet dit op een prachtige manier te vangen. Laat je inspireren door zijn foto's:


 

 

 

Wil je meer werk zien van Carlos, check dan zijn website: www.carlosberkhout.com

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel