Oktober 2018 - Herfst

Het thema van de maandchallenge van de maand oktober is geen verrassing na de poll die ik hield op de facebook fotoclub. Er werd met overweldigende meerderheid gekozen voor het thema HERFST! En dan niet enkel toegespitst op herfstblad of net zoals vorig op het herfstgevoel. Dit jaar is het de herfst in de breedste zin van het woord, op jullie verzoek!!
 

Let op, hierdoor maken jullie het jezelf eigenlijk heel moeilijk he, want nu moet je gaan kiezen en kun je alle kanten op. Aan de andere kant kan dus IEDEREEN er aan mee doen. Want deze foto's kun je overal waar je maar bent, binnen of buiten maken. Met je spiegelreflexcamera of telefoon het maakt niet uit. Ga ervoor, ga erop uit en maak een mooie herfstplaat.

Tip! Houdt de weersvoorspellingen in de gaten!!
Is er voor de volgende ochtend mist voorspelt? Zet dan je wekker vroeg, neem je camere en liefst je statief mee en ga op pad! Je kunt dat die heerlijke dromerige sfeer vastleggen. 
Ben je meer van de portretten, maak dan ook gebruik van warme tinten in de kleding van je model. Rood doet het altijd erg lekker of geel.
Ga je voor macro? Ga ook dan vroeg op pad. Scherm de meest felle zon af met een witte paraplu en ga juist na regen naar buiten. Heerlijk...
Voor herfst hoeft het ook niet perse natuur te zijn he, een mooi portret in herfstkleding in hartje stad is ook herfst. Of een portret in de regen met bijvoorbeeld een rode paraplu. Houdt het wel spontaan en speels als je voor portret gaat.

De belangrijkste regel is dat het duidelijk moet zijn dat de foto in de herfst is geschoten!! 

Dat waren de tips... Now it's up to you!!
De uiterste instuurdatum is wederom 25 oktober. Ik ben dan alleen wel met vakantie, dus de uitslag van deze maandchallenge komt een weekje later. 

Jullie sturen 1 foto in voor 25 oktober 2018 en die mail je naar fotoclub@ in2pictures.nl (zonder spatie). Je plaatst je foto niet vooraf op de fotoclub, maar zorg dat deze anoniem blijft. 

OH JA!! HET AANTAL INZENDINGEN MOET ECHT OMHOOG HOOR!!! IK ROEP NU ECHT IEDEREEN OP OM MEE TE DOEN. OOK DEGENEN DIE NORMAAL GESPROKEN ALLEEN MAAR MEELEZEN. 

Winnen is niet belangrijk, wel leuk natuurlijk. Maar het gaat om het leerproces. Het maakt niet uit als je geen punten krijgt. Dat stimuleert je alleen maar om de volgende maand weer een stapje verder te gaan in je fotografie.

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel