Januari 2019 - serie van je huisdier

De maandchallenge van januari is een hele leuke, al zeg ik het zelf!! En eentje die bijna iedereen kan doen, met de telefoon of met je camera, dat maakt niet uit, zolang je maar creatief bent.


Het thema voor de challenge van dit nieuwe jaar is......

Maak een serie van een HUISDIER!!
 

Het huisdier mag een eigen huisdier of dat van een ander zijn. Als er geen huisdieren voorhanden zijn, dan mogen het ook boerderijdieren zijn. De serie bestaat uit 3 foto's die samen een verhaal vertellen. Onlangs postte ik een serie die uit een grap is begonnen maar die bijna viral ging. Rond de 1000 likes leverde het mij op, ontzettend grappig om te zien dus daar komt de inspiratie voor deze challenge vandaan.
Nu heb ik een hond die alles best vind en zo vond hij het ook niet erg om voor 10 minuten een pyjama te dragen, maar ik wil zeker niet iedereen geen stimuleren om je dier aan te kleden, integendeel. Echt dit was gewoon een ones-in-a-lifetime fotoshoot. Fotografeer het dier maar gewoon zoals hij is.
In deze serie kies je drie samenhangende beelden die toch heel verschillend zijn en die daarmee iets vertellen over je dier. Wees daarbij vooral creatief in compositie en belichting. Denk aan een totaalplaatje met omgeving een portret een een detail bijvoorbeeld. Maar het mag ook een letterlijk verhaal zijn, zoals bij mij het geval was. Benadruk het karakter van het dier daarbij. Is het een heel avontuurlijke kat, probeer dat dan ook te vangen of heb je een hele gekke vogel die altijd kunstjes doet, laat daar dan iets van zien. Maar zorg dat het wel een serie wordt. En zorg dat die serie niet saai wordt of onsamenhangend. 
Het fotograferen van een serie is best lastig hoor, want je wilt technisch drie mooie beelden leveren en alledrie die beelden die moeten elkaar ook nog eens aanvullen. Maar het is wel een hele leuke bezigheid op een druilerige zondagmiddag... 
Maandchallenge fotoclub huisdier serie

Maanchallenge fotoclub huisdier serie

Maandchallenge huisdier serie fotoclub
Kijk goed en zorg dat je niet snel tevreden bent. Probeer jezelf te verbeteren en met licht te spelen. In mijn serie is echt niet met licht gespeeld en zijn details gefotografeerd. Het is dus eigenlijk ook helemaal niet zo'n goed voorbeeld, maar toch vond ik het te leuk om niet met jullie te delen. 

Maak een plan van aanpak en probeer niet alles op 1 dag te doen, maar neem de tijd. Je hebt tenslotte bijna een maand. Je nummert de foto's met je naam, gevolgd door 1, 2 en 3 zodat de door jou bedachte volgorde in tact blijft wanneer ik de foto's ga plaatsen.

Je hebt hiervoor de tijd tot en met 25 januari. Dan moeten alle inzendingen binnen zijn.
Jullie weten het he, dit jaar is het wel er op of eronder wat betreft de maandchallenge!! Als jullie niet inzenden dan stopt het. Ik steek er veel tijd en energie in en verwacht dat ook van jullie terug. Ik doe dit om jullie te helpen je fotografie naar een hoger niveau te tillen. Het is ontzettend leerzaam. Wees niet bang voor negatieve commentaren of voor het onderaan zonder punten eindigen. De commentaren zijn altijd opbouwend en hele vervelende opmerkingen vind je op onze fotoclub nooit. 
En van onderaan eindigen wordt niemand slechter, je kunt vanaf daar tenslotte alleen nog maar groeien!

Succes allemaal en veel plezier met deze leuke start van het jaar!
Insturen dus tot en met 25 januari en 3 genummerde foto's mailen naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). Plaats je foto's NOOIT voor 25 januari op de fotoclub. De foto's worden na inzendinge anoniem beoordeeld en dan is het niet leuk als we al weten wie wat ingestuurd heeft.

 

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel