Excursie Natuurfotografie in de Amsterdamse Waterleiding Duinen

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Dé plek om wildlife te spotten is het natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik kom er vaker en mag er heel graag wandelen en struinen, met of zonder camera. Het gebied is van de dieren, er leven veel prachtige vogelsoorten, vossen, salamanders, konijnen, hazen en natuurlijk damherten. Daarnaast wordt het gebied gebruikt als waterzuiveringsgebied voor Amsterdam en omstreken. Deze excursie is niet specifiek gericht op het spotten van dieren, maar op de schoonheid van de natuur. We fotograferen wat er op ons pad komt. De drukkere plekken zoals vossenburchten worden NIET bezocht.

Meegaan is altijd op eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid. Ik wil absoluut niet zien dat er iemand in de groep de dieren voert of te dicht bij de dieren in de buurt gaat staan. Het bos is van hun, niet van ons.

OCHTEND Excursie:

De ochtend excursie vind plaats in het najaar. We hopen dan op mooie weersomstandigheden. We zijn er bij zonsopkomst en dus vertrekken we vroeg. Heel vroeg. De exacte tijd wordt later gecommuniceerd, maar houdt er rekening mee dat dat best om 6:00 uur al zou kunnen zijn. De bronsttijd is doorgaans in oktober, het zou heel leuk zijn wanneer we bronstige herten horen of misschien wel zien. Check de geplande data om te kijken wat de opties zijn.

AVOND Excursie:

Tijdens de avond excursie hopen we de natuur te kunnen fotograferen onder het genot van de laagstaande zomerzon. Het gouden licht werpt een prachtige blik op het bos en de weides. En als de zon niet schijnt dan maken we juist weer gebruik van het prachtige zachte licht, wat alles mooi soft maakt. 
In de zomer zijn de jonge damhertjes geboren, vanzelfsprekend laten we deze zoveel mogelijk met rust. Vanaf ruime afstand kunnen we een zoomlens proberen de dieren op foto te vangen. Maar de nadruk van deze excursie ligt op het fotograferen van de natuur in al zijn schoonheid.
 

Wat leer je tijdens deze excursie?

  • kijken en inspelen op onverwachte momenten
  • fotograferen met een telelens en de voor- en nadelen daarvan
     
  • standpunt en compositie
     
  • fotograferen van wilde dieren

Wat zijn je vaardigheden voor deze excursie?

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen.
We lopen veel, meestal tussen de 8 en 10 km dus je moet wel fit genoeg zijn.

Wat heb je nodig voor deze excursie?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera, welke handmatig instelbaar is
- objectieven, bij voorkeur een groothoeklens en een goede zoomlens
- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten
- goede wandelschoenen
- een degelijke cameratas
- kleding die vies mag worden
- kleding die past bij de weersvoorspellingen
- eventueel regenbescherming voor jezelf, je tas en je camera
- iets te eten en te drinken
- zakdoekjes en plastic zakjes, er is geen toilet in de AWD
- eventueel een statief, let wel op dat je hier lang mee rond loopt

Aantal deelnemers

We gaan met maximaal 6 deelnemers het natuurgebied in dus als je mee wilt schrijf je dan snel in. Het minimum aantal deelnemers is 3.

Waar en wanneer?

Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen

Tijdstip:

  • Avond excursie: aanvang rond 18:30 uur op locatie 
  • Ochtend excursie: aanvang net na zonsopkomst op locatie (in oktober is dat om half 6 al)

​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs van deze workshop is 60 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

 

 

Sorteer op
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel