Zomeravond in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Workshops & Excursies | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een prachtig natuurgebied gelegen langs de kust van Noordwijk tot aan Zandvoort. Tijdens deze excursie bezoeken we een deel van het gebied tijdens het gouden uurtje in de avond. In de zomermaanden is het een heerlijkheid in de duinen. De kleine damhertjes gaan steeds meer met hun moeders op pad. Met een beetje geluk komen we een mooi duo tegen. Het is tegelijkertijd ook de tijd waarin de hindes wat schuwer zijn, ze hebben immers hun kwetsbare kleintjes aan hun zijde om te beschermen. Het is altijd een voorrecht als we een moeder-kind tafereeltje mogen aanschouwen. Het lukt zeker niet altijd om dit ook op de foto te krijgen, maar het zien is al zo mooi. De geweien van herten zijn flink aan het groeien en zijn bekleed met een zacht laagje, het lijkt wel fluweel. Als het zonnetje daar doorheen schijnt dan wordt dit mooi zichtbaar. 
Naast de damharten leven er in dit gebied talloze diersoorten zoals een grote verscheidenheid aan vogels, zandhagedissen, konijnen, hazen, vossen, libellen, kikkers. Door de enorme wijdsheid zul je echt niet alles zien, maar als we de zonsondergang tegemoet lopen zul je de extreme schoonheid van het gebied zeker weten te waarderen.
We hopen dat we tegen de zonsondergang de zon ook echt zullen zien, want het moment dat je schaduw langer wordt is het mooiste moment van de avond. Alles is mooier in het gouden uurtje zeg ik altijd. 

Tijdens deze avondexcursie lopen we een flink aantal kilometers, op weg naar wat er dan ook op ons pad komt. Er is geen specifiek doel, maar we laten onze zintuigen het werk doen. Op een bepaald punt zullen we even pauze nemen en genieten van alles wat we om ons heen kunnen zien. Wie weet wat er plotseling langsloopt als je even stil zit. Natuurlijk zorgen we dat we voordat de zon echt onder gaat het gebied uit zijn, want dat zijn de regels en daar houden we ons aan. Maar geloof mij tegen die tijd hebben we flink wat kilometers in de benen en lopen we moe maar voldaan met een glimlach op het gezicht naar de uitgang.

Ik weet de weg in de duinen dus daar hoeven je je geen zorgen om te maken. Daarnaast houd ik de groepjes klein zodat je altijd persoonlijke aandacht krijgt en je nodige fotografische vragen kunt stellen. Ga je mee de zomeravond vastleggen op een van de mooiste plekjes van Nederland?

Wat leer je tijdens deze excursie?

  • kijken en inspelen op onverwachte momenten
  • fotograferen met een telelens en de voor- en nadelen daarvan
     
  • standpunt en compositie
     
  • fotograferen van wilde dieren

Wat zijn je vaardigheden voor deze excursie?

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen.
We lopen veel en meestal niet op de paden. Vaak ligt de afstand tussen de 8 en 10 km dus je moet wel fit genoeg zijn.

Wat heb je nodig voor deze excursie?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera, welke handmatig instelbaar is
- objectieven, bij voorkeur een groothoeklens en een goede zoomlens
- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten
- goede wandelschoenen
- een degelijke cameratas
- kleding die vies mag worden
- kleding die past bij de weersvoorspellingen
- eventueel regenbescherming voor jezelf, je tas en je camera
- iets te eten en te drinken
- zakdoekjes en plastic zakjes, er is geen toilet in de AWD
- eventueel een statief, let wel op dat je hier lang mee rond loopt

Aantal deelnemers

We gaan met maximaal 7 deelnemers het natuurgebied in dus als je mee wilt schrijf je dan snel in. Het minimum aantal deelnemers is 4.

Waar en wanneer?

Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen

Tijdstip: aanvang rond 18:00 uur op locatie ​
De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs van deze workshop is 89 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

Sorteer op
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel