Beeldbewerking met Photoshop en Lightroom

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Nabewerking van je foto's is een bijna onmisbaar deel van fotografie. Ook toen er nog analoog gefotografeerd werd was er sprake van fotobewerking. Die kennis en ontwikkeling is er sindsdien alleen maar beter op geworden. Zeer goede nabewerkingsprogramma's die onmisbaar zijn voor iedere (hobby)fotograaf zijn Adobe Ligthroom en Adobe Photoshop. 

PHOTOSHOP

Photoshop is zeer geschikt voor gedetailleerde nabewerking. Het grote voordeel van Photoshop is dat je kunt werken met lagen en maskers, waardoor je foto's makkelijk "over elkaar heen" kunt leggen. Je kunt ook heel lokaal - dus op een deel van de foto - een bepaalde aanpassing doen.  Tijdens de online workshops gebruiken we Photoshop CC, vanwege de bijna grenzeloze mogelijkheden.

LIGHTROOM

Lightroom is meer dan een fotobewerkingsprogramma. Het is ook een prachtig programma om structuur mee te creëren in je fotoarchief. Het importeren, selecteren, organiseren en corrigeren van je foto's is een peuleschil met Lightroom. Maar je moet wel echt goed weten hoe het programma werkt en er bij voorkeur niet klakkeloos mee beginnen, want je kunt ook zomaar een grove fout maken.
Lightroom is een gebruiksvriendelijk programma. Het heeft een logische structuur en overzichtelijke mogelijkheden. Je kunt ook heel snel meerdere foto's in een keer bewerken. Tijdens de workshop gebruiken we Lightroom Classic CC.

Waarom beide programma's?

Het zijn programma's die je naast elkaar gebruikt. Lightroom voor het importeren, selecteren en corrigeren van de foto's. Daarna exporteer ik mijn foto's naar Photoshop. Vaak moet daar lokaal nog wat op aangepast worden. En dat gaat nu eenmaal het beste in Photoshop. Ook samenvoegen van twee foto's is ideaal in Photoshop. De programma's zijn ontworpen om elkaar aan te vullen.

Adobe Creative Cloud

Photoshop en Lightroom worden door Adobe in één pakket aangeboden als abonnement, Adobe Creative Cloud genoemd. Je betaalt ongeveer 12,99 euro per maand voor dit abonnement en beschikt dus over beide programma's die altijd up to date zijn, door de continue updates. Dit is ook de reden dat in2pictures.nl fotografie ervoor kiest om beide programma's te combineren in één pakket online workshops. Meer informatie over het Adobe Creative Cloud pakket vind je op de website van Adobe.

MASTER

Wanneer je al ervaring hebt met beide Adobe programma's en toch steeds tegen bepaalde vraagstukken aanloopt, dan is het mogelijk om een alleen of in een klein groepje hieraan te werken in een persoonlijke Master Photoshop & Lightroom. Je boekt een periode van minimaal 2 uur waarin we aan jouw specifieke vragen werken. Voor deze workshop kom je naar mijn fotostudio. Wanneer je liever van uit huis werkt dan kan dit ook dmv een online verbinding.

Photoshop Actionpacks & Lightroom Presets

Ongelofelijk handig in gebruik zijn de Adobe Photoshop handelingen (ofwel actions) en de Adobe Lightroom presets (voorinstellingen). Op deze pagina vind je pakketten met handelingen en presets om beeldbewerking nog makkelijker te maken.

 

Basis workshop Adobe Photoshop & Lightroom - in2pictures.nl fotografie  MASTER photoshop en Lightroom

 Adobe Photoshop actionpacks en Lightroom presets 

 

 

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel