Midzomernacht excursie

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

De midzomernachtexcursie heeft in 2018 zijn eerste editie beleeft en is wat mij betreft een blijvertje. Op 21 juni is het midzomernacht en dat betekent de langste dag van het jaar! De zon gaat pas laat onder en dat biedt opties voor mooie foto's. Op midzomernacht is de kleur van het licht door de lange lage zon warmgeel, door het strijklicht ogen de foto's zacht. Uiteraard zijn we voor het ultieme resultaat wel afhankelijk van het weer. Wanneer het bewolkt is zul je een ander resultaat hebben dan wanneer de zon door de wolken komt. De excursie zal op of rond 21 juni gepland worden.

Tijdens de eerste editie in 2018 hadden we perfect weer. Een heerlijke ondergaande zon en heel hoog wuivend gras in natuurgebied Lentevreugd in Wassenaar. We liepen tussen de Konikpaarden en Schotse Hooglanders. De locatie kan per jaar variëren. Maar in 2020 gaan we wederom dit mooie gebied in.
Tevens is er in 2020 eenmalig de mogelijkheid om mee te gaan met een excursie in een sloep door de Biesbosch. Deze excursie wordt begeleid door Natuurfotografe Judith Borremans van JBN Sloep. 
We varen in de avonduren de ondergaande zon tegemoet, wachtend op mooie ontmoetingen. Misschien zien we wel een bever, roofvogels of een reetje langs het water. Maar hoe dan ook, zal het prachtige tocht worden door een geweldig natuurgebied.

Wat leer je tijdens deze excursie?

  • het begrijpen en gebruiken van licht

  • standpunt, compositie en het bepalen van je achtergrond

  • kijken en inspelen op de situatie

  • dierenfotografie in de natuurlijke omgeving

  • fotograferen met tegenlicht en low key fotografie (indien de weersomstandigheden het toelaten uiteraard)

Wat zijn je vaardigheden voor deze excursie?

In principe kan iedereen op ieder niveau meedoen. Echter voor low key en tegenlichtfotografie is iets meer kennis van het fotograferen op M wel fijn.

Wat heb je nodig voor deze excursie?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera welke handmatig instelbaar is

- een groothoek lens (18-55mm of vergelijkbaar is prima)

- voor dierenfotografie is een zoomlens erg prettig. Op die manier hoef je niet heel dichtbij de dieren te komen.

- een degelijke cameratas die makkelijk draagbaar is.

- eventueel bescherming tegen de regen voor jezelf, je tas en je camera

- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten

- een statief

- goede wandelschoenen

- een witte paraplu of reflectiescherm om eventueel fel licht te dempen. Een witte paraplu werkt fijner omdat je die neer kunt zetten.

Aantal deelnemers

We gaan met maximaal 7 personen het natuurgebied in dus als je mee wilt schrijf je dan snel in. Het minimum aantal deelnemers is 3.

Waar en wanneer?

Locatie: Lentevreugd Wassenaar

Tijdstip: Lentevreugd: +/- 19:30 - 22:30 uur, de werkelijke tijd kan iets afwijken.
​De datum van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs voor deze workshop is 60 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Blog

Lees mijn blog over de Midzomernachtexcursie van 2019 als je dat leuk vindt!

https://in2picturesnature.blogspot.com/2019/09/midzomernachtexcursie.html

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

 

 

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel