Paarse Heide op de Posbank, inclusief nabewerking in Lightroom

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Deze workshop is de ultieme combinatie tussen natuurfotografie en nabewerking. We gaan heel specifiek de foto's gemaakt tijdens de excursie twee dagen later samen uitwerken in Lightroom. Je krijgt tips over filter gebruik en aanpassingen die specifiek handig zijn voor het gebruik op jouw foto's. En ik leer je je eigen presets te maken, die je een volgende keer heel makkelijk weer opnieuw kunt gebruiken.

Tijdens deze workshop zoeken we de prachtige Posbank (Veluwe) op voor het maken van prachtige landschapsfoto's bij zonsopkomst. De heide bloeit meestal tussen half augustus en half september. De zon komt al vroeg op dus zullen we voor het praktijkdeel vroeg (heel vroeg) op pad gaan.

We spreken vroeg in de ochtend af zodat we met zonsopkomst op de plek van bestemming zijn (het is niet toegestaan om voor zonsopkomst Nationaal Park Veluwezoom te betreden), de exacte locatie krijg je vlak voor de workshop via e-mail door.  We gaan ons onder andere focussen op het landschap in het klein. Dat kunnen macro's zijn, overzichtsfoto's, dieren, wat we maar tegenkomen. Uiteraard komt het wijdse landschap ook ruim aan bod, hopelijk met een mooie gouden zon aan de horizon. Een mooie zonsopkomst hoeft niet altijd een strakblauwe lucht te betekenen. Een prachtige Hollandse wolkenlucht zou ook zeer welkom zijn. Vanzelfsprekend hebben we hier geen invloed op. 
Wanneer de weersvoorspelling echt té slecht zijn dan kan de workshop afgelast of verplaatst worden.

Voor mooie landschapsfoto's tijdens de zonsondergang is een gegradueerd ND filter bijna onmisbaar. Hiermee kun je de lichtverschillen tussen het landschap en de lucht wat meer naar elkaar toebrengen. Uiteraard leer ik jullie hoe je hier het beste mee kunt werken. Voor degenen die geen gegradueert filter hebben ga ik ook HDR fotografie bespreken, waarmee je ook een mooi effect kunt bereiken.

Het tweede deel van deze workshop bevat de bespreking en nabewerking van de gemaakte foto's door middel van Lightroom. Alle deelnemers sturen 2 favoriete foto's in. 1 close-up en 1 landschapsfoto. We gaan de foto's stuk voor stuk bespreken en bekijken wat voor deze foto's de beste bewerking is. Op deze manier geven we de toch al mooie foto's nog een extra wauw-factor mee. Je kunt deze nabewerkingsavond online volgen via videobellen of ervoor kiezen om in de studio aan te sluiten.

Wat leer je in deze workshop?

  • kijken en zien van bijzondere momenten
  • het begrijpen en gebruiken van licht
  • standpunt en compositie
  • eventueel het gebruik van filters, met name een gegradueerd ND filter met een harde of zachte overgang is heel goed te gebruiken. 
     
  • nabewerken van je foto's in Lightroom
     
  • creëeren van eigen "voorinstellingen/presets" in Lightroom

Wat heb je nodig voor deze workshop?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera, welke handmatig instelbaar is

- objectieven, bij voorkeur een groothoeklens en een goede zoomlens, voor detailfotografie is een macrolens ook erg handig

- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten

- goede wandelschoenen

- een degelijke cameratas

- kleding die vies mag worden

- een vuilniszak om op te zitten

- kleding die past bij de weersvoorspellingen

- eventueel regenbescherming voor jezelf, je tas en je camera

- iets te eten en te drinken

- zakdoekjes, er is geen toilet in het veld

- eventueel een statief

- mocht je het hebben, gegradueerd ND filter

- De instructie wordt door mij gegeven op een iMac, maar lightroom werkt op een gewone PC hetzelfde als op de iMac. Het is niet perse nodig om op je eigen computer live mee te doen. Kijken en aantekeningen maken is voldoende. Schakelen tussen de livestream en lightroom op je eigen computer werkt vaak lastig. Afhankelijk van de beschikbare tijd zullen een of twee van de door jou uitgekozen foto's door mij nabewerkt worden.
Als je in de studio aansluit om de nabewerkingsavond te volgen dan kan het wel handig zijn wanneer je op een eigen laptop kunt meekijken in Lightroom.

- op je laptop staat Adobe Lightroom Classic CC geinstalleerd of een vergelijkbare versie (bij oudere versies kan het voorkomen dat niet alle functies hetzelfde werken als in de instructie wordt verteld). Zoals eerder vermeld is dit niet noodzakelijk, wel erg handig om er ook achteraf zelf mee aan de slag te kunnen.

- 1 landschapsfoto en 1 macrofoto stuur via wetransfer naar in2pictures.nl fotografie. Liefst aanleveren in RAW formaat.

- Mocht je door deze avond getriggert zijn om Lightroom en/of Photoshop te gaan gebruiken, dan zou je de workshop Beeldbewerking met Photoshop en Lightroom kunnen overwegen.

Wat zijn je vaardigheden voor deze workshop?

Het is een pré als je weet hoe je op Av/Tv en liefst op M moet fotograferen, maar dit is niet strikt noodzakelijk. Wanneer je gaat fotograferen met een gegradueerd filter is een beetje kennis van fotograferen op M wel erg handig.

Aantal deelnemers

De workshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 10. 

Waar en wanneer?

Locatie: op de Posbank in Nationaal park Veluwezoom, de nabewerkingsavond kun je online of in de studio volgen.
Tijdstip: Pratijk 6:30 - +/-11:30, Theorie 19:00 - 21:00 uur, de werkelijke tijd kan iets afwijken afhankelijk van de weersomstandigheden.

​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs voor deze workshop is 85 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel