Bos- en Paddenstoelenfotografie

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Op deze ochtend gaan we het bos in om alles te fotograferen wat het bos in deze tijd van het jaar zo mooi maakt. We zullen onder andere paddenstoelen fotograferen. Paddenstoelen zijn een dankbaar onderwerp voor fotografen, ze lopen namelijk niet weg! Haha... daardoor heb je alle tijd om na te denken over achtergrond, compositie, standpunt, keuze van je lens, enzovoorts. Bovendien geven ze je zo'n heerlijk herfstgevoel.
Maar we zullen ook zeker een paar landschapsfoto's gaan schieten waarbij ik jullie een aantal handige tips zal geven.

Tijdens deze workshop begeleid ik jullie door het natuurgebied de Mildenburg in Oostvoorne. We zoeken daar gezamenlijk de mooiste landschappen, herfstkleuren en paddenstoelen op om daar vervolgens een mooi en anders dan anders plaatje van te schieten. Een spiegelreflex, systeemcamera of eventueel een compactcamera werkt het prettigst voor dit soort fotografie. Voor paddenstoelenfotogafie werkt een klein laag statief of een rijstzak prettig om vanaf een laag standpunt af te fotograferen en je camera toch stabiel te houden. Voor landschapsfotografie als je een statief hebt waarmee je vanaf een wat hoger standpunt kunt fotograferen.

Het weer kan in deze periode van het jaar flink wisselvallig zijn. Zorg dus dat je op alle weersomstandigheden voorbereid. Alleen wanneer het weer onverantwoord onstuimig is wordt de workshop afgelast. Van een beetje regen schrikken we niet. 
Zorg voor een regenhoes voor je camera, een vuilniszak om op te zitten of neem een regenbroek (en regenjas) mee en een paraplu is zeker geen overbodige luxe. Als je een witte paraplu hebt dan ben je direct ook voorbereid op zonneschijn. Door middel van de witte paraplu kun je eventueel direct zonlicht verzachten. Al zullen er waarschijnlijk in het bos voldoende schaduwplekken te vinden zijn.
Waterdichte schoenen of laarzen zijn geen overbodige luxe in deze tijd van het jaar in het bos.

Wat leer je in deze workshop?

  • het goed gebruiken van je camera met de verschillende objectieven
  • het begrijpen en gebruiken van licht
  • standpunt, compositie en het bepalen van je achtergrond
  • kijken en inspelen op de situatie
  • creëeren van bokeh
  • spelen met accessoires om kleur en achtergrond te beïnvloeden

Wat zijn je vaardigheden voor deze workshop?

Ik ga ervan uit dat je de basiskennis fotografie al beheerst en dat je op Av en het liefst op M kunt fotograferen. Ben je nog niet zo ver? Schrijf je dan eerst in voor de Driedaagse Complete workshop Digitale Fotografie. Twijfel je of je niveau geschikt is, neem dan vooraf even contact op met in2pictures.nl fotografie.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera welke handmatig instelbaar is

- Heb je een macrolens, dan zeker een macrolens!

- Heb je tussenringen, neem die dan mee, daarmee kun je dichterbij je onderwerp komen en van een gewone lens bijna een macrolens maken. 

- Je standaard objectief 18-55 of vergelijkbaar

- Heb je een zoomlens met een groter bereik, dan zou ik die ook zeker niet thuislaten

- Een statief kan erg handig zijn voor paddenstoelen die wat hoger in een boom zitten. Een gorillapod werkt fijn voor dit type fotografie wanneer je laag bij de grond moet fotograferen. Een rijstzak of kersenpittenzak werkt ook al fijn om je camera laag bij de grond stabiel te houden. 

- Heb je een afstandsbediening dan is dit geen overbodige luxe, maar dit is geen noodzaak.

- Heb je een hoekzoeker dan zou ik die zeker gebruiken, maar hier kun je ook heel goed zonder

- een degelijke cameratas die makkelijk draagbaar is.

- eventueel bescherming tegen de regen voor jezelf, je tas en je camera

- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten

- goede wandelschoenen

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 10. De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Waar en wanneer?

Locatie: deel 1 op Landgoed Mildenburg in Oostvoorne, deel 2 volg je thuis online met een live verbinding met in2pictures.nl fotografie.

Tijdstip:
deel 1 9:00-12:00 uur, de werkelijke tijd kan iets afwijken. 
deel 2 is online (dus vanuit huis) en start om 19:00 uur tot ongeveer 21:00 uur.

​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs voor deze workshop is 75 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

 

 

Sorteer op
© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel