Februari 2019 - KOUD!

Het thema van de maandchallenge voor deze maand is KOUD!! We hebben al wat sneeuw en kou gehad en de komende twee weken zit dat er voorlopig niet meer in. Gelukkig had ik jullie al op tijd gewaarschuwd voor dit thema en zo konden jullie een voorsprong nemen op deze challenge.

Maandchallenge fotoclub - thema koud
Maar vergis je niet, koud heb je het niet alleen wanneer het sneeuwt. Ook een goede regenbui of harde wind kan het landschap er koud uit laten zien. Een koele witbalans geeft de kou ook meer kracht. Je kunt ook dit thema ook prima ensceneren. Denk aan een ijskoud glas uit de vriezer, koele achtergrond, regendruppels op het raam ... verzin maar iets. Een wolkje van warme adem uit de mond van een dier (of mens...). Het kan allemaal niet ontstaan zonder kou.
Kinderen fietsend naar school in de regen en de kou. IJs... is er ook op een ijsbaan of misschien ga je nog op wintersport, helemaal ideaal natuurlijk. Maak er maar iets van, je mag helemaal zelf bedenken hoe je het uitvoert! 

Deze maand stuur je weer gewoon 1 foto in die je het beste bij het thema vind passen. Het leukst is het natuurlijk wanneer dit een recent gemaakte foto is met deze challenge in je achterhoofd. Maar een archief foto mag ook.
Het maakt ook niet uit welk type camera je gebruikt. Een foto is een foto, ookal is het een telefoonfoto, het gaat om de creativiteit. 

De foto die je instuurt post je vooraf nooit op de tijdlijn van de fotoclub, want we willen deze graag anoniem kunnen beoordelen als de tijd daar is. Je plaatst daarom ook nooit een naam of logo in je foto. Het is wel fijn als je de naam van het bestand wat je mailt verandert naar je eigen naam. Dat maakt het voor mij iets makkelijker.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om mee te doen of je nu beginner of gevorderde bent. Laat je niet beinvloeden door mensen die al langer fotograferen, want iedereen die nu in de top 5 staat is ooit ergens begonnen. In de laatste top 5 staan 2 mensen die in 2018 pas bij mij hebben leren fotograferen, dus werkelijk iedereen maakt kans. Creativiteit, vindingrijkheid en inzicht wordt erg gewaardeerd. Pak je leermoment en doe mee!!!

Mijn KOUD foto komt uit IJsland waar ik vorig jaar februari ben geweest. Wat een prachtige ervaring was dat zeg en foto's genoeg om de kou vast te leggen.

 

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel