De uitslag - Maandchallenge februari - KOUD!

Daar komt ie dan, de uitslag van de maandchallenge van de maand februari met als thema KOUD!
En een challenge was het ook, want hoewel de maand heel koud begon (of liever gezegd januari koud eindigde) schoot de temperatuur al snel omhoog naar bijna zomerse waardes. Maar desondanks hebben jullie niet opgegeven en hebben jullie alles uit de kast gehaald voor deze challenge en dat vind ik zo ontzettend leuk!!

Er is zoals gewoonlijk een top 5 gemaakt, maar daarnaast is deze maand de creativiteitsprijs toegevoegd! Een idee van een van onze fotoclubbers. En Yvonne is degene die ons het meest verrast heeft maar haar enorme doorzettingsvermogen. Je moet er maar opkomen. Ze heeft ijsklontjes genomen en daar miniatuur zeehondjes aan toegevoegd alsof het een scene uit Madurodam is. Wat een leuk idee om toch met 18 graden kou uit te beelden. Gefeliciteerd Yvonne!!

En dan gaan we naar de prijsuitreiking. Ik moet daarbij even wat toelichten, want ik had gezegd dat je 1 foto mocht insturen, maar gaandeweg kreeg ik de vraag of er echt maar eentje ingestuurd mocht worden. Ik heb toen geantwoord in deze club dat wanneer je echt twee totaal verschillende foto's had dat je er dan eventueel ook twee in mocht sturen. Daphne had dat gelezen en ik snap haar dilemma, want tja... hoe kies je uit deze twee foto's. Ook jullie hadden er moeite mee blijkbaar, want beide foto's werden enorm goed beoordeeld. Dus bij deze Daphne van harte gefeliciteerd met je 1e en 2e plaats!!! Geweldig. Dit was ook echt een challenge die in jouw straatje paste.

Jouw foto met het vogeltje in de sneeuw straalt niet alleen kou uit door de aanwezige sneeuw, de opgedofte veertjes en de beschutte houding van het beestje doen daar nog een schepje bovenop. Je moet hiervoor plat gelegen hebben in de sneeuw aangezien je op ooghoogte gefotografeerd hebt. Het is een prachtig koud plaatje waar je het tegelijkertijd warm van krijgt. Heel erg mooi!! Deze foto kreeg van mij 5 sterren en van de fotoclub in totaal 53 punten ( 27 duimpjes en maar liefst 13 hartjes!!), waardoor deze op eenzame hoogte staat met maar liefst 58 punten!!

Ook foto 2 is van jou Daphne, een totaal andere plaat in zacht zwart wit. De sneeuwbui versterkt het gevoel van kou. Ik kan bijna de kou in je vingers voelen toen je deze foto schoot. Het paard heeft een bepaalde schattigheidsfactor door de mooie manen, de lieve blik in de camera en de prachtige witte achtergrond. Erg mooi gedaan. Ook deze foto kreeg van mij 5 punten, waardoor het totaal op 46 punten komt.

Dan naar foto 3 en dat vind ik toch leuk!! Deze is van Willem! Nog nooit eerder kwam je in de top 5, maar altijd lever je in en zet je door. En dan nu in een keer, ja hoor, de derde plek!! Super goed gedaan. Het is dan ook echt een prachtige foto geworden, waarin we niet om het thema heen kunnen. Het zonnetje wat de andere kant van (waarschijnlijk) de autoruit beschijnt maakt de plaat compleet. Zonder dat zonnetje had het er heel anders uit gezien. Jij kreeg van de fotoclub 15 duimpjes en 7 hartjes waardoor je 29 punten kwam, met 5 punten van mij erbij kom je op 34 punten totaal. Van harte Willem, zo zie je maar mensen, vooral doorgaan!!

Foto 4 is van Yvo, die kon echt niet ontbreken in dit rijtje. Als je in Zweden woont en al weken sneeuw aan het scheppen bent dan kun je met deze challenge niet achterblijven. Je had al wat indrukwekkende foto's op de tijdlijn gepost, maar je bewaarde de beste voor de challenge. Deze prachtige hond met de sneeuwvlok op zijn neus is enorm vertederend. Je krijgt het warm door zijn uitstraling, maar de sneeuw laat je de koude voelen. Het is een prachtige foto geworden. 
Jij kreeg 21 duimpjes en 4 hartjes waardoor je net als Willem op 29 punten uit kwam. Maar van mij ontving je vier sterren, waardoor je met 33 punten net 1 plekje lager op een prachtige vierde plek uit bent gekomen. Top gedaan!!

Foto 5 is van Wendy en "haar" ijsvogel. Dit vogeltje woont gewoon bij mij in de buurt en toch heb ik het nog nooit gezien. Wendy wel en deze keer kreeg ze zelfs de kans om het in de sneeuw vast te leggen!! Wauw, ik ben jaloers. Je hebt de vogel prachtig vastgelegd. Je kreeg van de fotoclub 19 duimpjes en 3 hartjes wat dus 25 punten oplevert, met 4 punten van mij daar nog bij brengt je op 29 punten. 

Super bedankt voor jullie inzet weer!!! Dank jullie wel!!

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel