April 2019 - Bloembollen

Maandchallenge Digitale Fotografie, Fotoclub thema Bloembollen

Het thema van de maand april is:

BLOEMBOLLEN

En dan bedoel ik natuurlijk niet letterlijk de bloembol maar de bloem die eruit komt. April is bij uitstek dé maand waarin de mooiste bloembollen bloeien. De keukenhof opent zijn deuren, de bloembollenvelden kleuren weer prachtig en geven ons land een internationale allure. Maar ook gewoon in de tuinen en parkjes staat het vol met bloembollen. Narcissen, blauwe druifjes, tulpen, hyacinten, noem maar op. Twijfel je of de bloem of het veld wat je wilt fotograferen van een bloembol komt, google het dan even of vraag het even op de fotoclub-pagina. Er is vast iemand die het weet.

De manier waarop je de bloembollen fotografeert mag je helemaal zelf weten. Of je ze fotografeert in de vaas, in de bloemenstal, met groothoek op het veld, met een telelens inzoomt of met een macrolens een detail pakt dat maakt mij niet uit. Gebruik je creativiteit en zorg dat je opvalt. Veel plezier met deze vrolijke challenge, dit worden vast kleurrijke plaatjes!! Ik kan niet wachten.

Om deel te nemen post je je inzending vooral NIET op de fotoclub. Foto's die je niet gaat insturen mag je natuurlijk wel delen. Je stuurt uiterlijk 25 april 1 foto per mail in naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). De foto's worden door mij verzameld en beoordeeld. Ná 25 april mogen alle leden gedurende een paar dagen stemmen op 5 inzendingen. De foto's worden dan anoniem geplaatst, zodat iedereen objectief wordt beoordeeld. Je mag 4 duimpjes geven (1 punt) en 1 hartje (2 punten). Daarna worden alle punten opgeteld en daar worden mijn punten bij opgeteld en zo rolt er een top 5 uit.

De nummer 1 foto wordt de daaropvolgende maand omslagfoto van de fotoclub. Natuurlijk is het gewoon heel leuk en vooral heel leerzaam om mee te doen. En vergeet niet, al krijg je maar 1 punt dan heb je toch al bij iemand in de top 5 gestaan. Dat is dus al super goed. En voor iedereen die 0 punten heeft gekregen kan ik alleen maar zeggen. Kijk goed naar de foto's die wel punten hebben gekregen. Wat kun je daarvan leren, waarom denk je dat de foto opgevallen is? Wat zou je een volgende keer misschien wel anders kunnen doen. Stel vragen over de foto aan de maker, zodat je ervan kunt leren. En als je volhoudt en blijft inzenden dan komt er echt een moment dat ook jouw foto hoger eindigt! Maar vergeet niet, het gaat vooral om persoonlijke groei! Geniet ervan en doe lekker mee. Je wordt op deze pagina nooit heel hard bekritiseerd. Wel krijg je regelmatig opbouwende kritiek, zodat je ervan leert en iedere keer dat je opnieuw foto's gaat maken zul je merken dat je foto's beter worden. En dat is precies het doel van deze challenge!! 

HAVE FUN!!

 

 

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel