De uitslag - Maandchallenge April - Bloembollen

Wauw, de uitslag van de maandchallenge is voor degenen die het gevolgd hebben waarschijnlijk geen verrassing meer, maar wauw wat ben ik onder de inruk van al jullie inzendingen. Er zit weer zoveel creativiteit in, de bloembollen zijn op zoveel verschillende manieren gefotografeerd dat dit voor iedere fotograaf een inspiratie moet zijn! Ik word in ieder geval heel blij van die mooie kleuren en vrolijkheid in de foto's.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik bij het zien van de foto van Daphne (de zachte roze tulpen) dacht dat de uitslag hiervan een uitgemaakte zaak was. Zeker toen de foto op verschillende foto-forums in het zonnetje werd gezet. Maar toch is Daphne geen eerste maar tweede geworden! Top gedaan, het is een prachtfoto. Voordat ik je punten bekend maak ga ik natuurlijk eerst naar de nummer 1.

Want de foto van Jolande is er eentje van uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit, dat moet gezegd worden. Lieve Jolande, volgens mij heb je echt van iedereen punten gehad en van de meesten zelfs een hartje en dat is helemaal terecht. Wat een prachtplaat. De zon als een mooi sterretje subtiel schijnend door de middelste tulp, de prachtige lucht (ik vermoed dat je hier een gegradueerd filter hebt gebruikt?) en natuurlijk de tulpen, het lage standpunt. Echt alles is raak in deze foto. Ik vond het eerlijk gezegd lastig om de Topper Button in de foto te zetten! Haha... ik hen hem daarom maar wat verkleind. Jij ontving een record aantal punten; 28 hartjes (56 punten) + 15 duimpjes en 5 sterren. Dat brengt jouw score op rapapa..... rapapa..... 76 punten!! Ik geloof niet dat we dit ooit eerder gehad (althans niet met dit puntensysteem. Maar goed, ik heb de statistieken er niet op nagekeken hoor. Gefeliciteerd met je mooie foto en de eerste plaats!

En dan natuurlijk de nummer 2 - Daphne met haar prachtige roze tulpen foto. Ik houd enorm van deze manier van fotograferen. Een prachtige plaat, die niet voor niets foto van de dag werd op zoom.nl. Ook hier werd de foto goed gezien. Jij ontving 23 duimpjes en 6 hartjes en ook 5 sterren. Dus in totaal 40 punten! Van harte gefeliciteerd.

De nummers 3, 4 en 5 zitten dicht bij elkaar. De derde plek gaat vandaag naar Pim, hij zocht wel een heel bijzonder standpunt op om deze mooie rode tulpen te fotograferen. Ik weet niet hoe je in het veld hebt gelegen, maar we hebben nog net de bol niet in beeld, zo laag is je standpunt. Dit originele standpunt is geheel terecht beloond met 19 duimpjes, 1 hartje en 3 sterren, wat jou op 24 punten brengt. Gefeliciteerd met de derde plaats!

Op de vierde plek een naam die we nog niet vaak zijn tegen gekomen bij de challenge. Deze plek is voor Saskia, zij maakte de mooie minimalistische foto van de rode tulp en de zon. Ook hier een laag standpunt (of een losse tulp, dat kan ik niet beoordelen, zou ik wel gedaan hebben. haha...) en een mooie compositie. Zelfs de lensflare vlekken doen mee in de compositie. Mooi, strak en goed gefotografeerd. Top gedaan Saskia. Jij kreeg 14 duimpjes, 3 hartjes en 3 sterren waardoor jij met 1 punt verschil op de vierde plek uitkomt. En dan de vijfde topper, dat is geworden Jessica. Naar mijn idee ook een nieuwe naam?? Sorry als ik mij vergis. Maar wat een originele foto heb jij ingestuurd zeg. Erg leuk gedaan. De tulpen hebben hun mooie gekleurde blad verloren of ze zijn net gekopt (ik heb er geen verstand van). Waarschijnlijk dacht je in eerste instantie toen je bij het veld aankwam, dat heb ik weer! Dat is pech, tulpen weg... maar je hebt de situatie perfect omgedraaid in een geweldige foto. Of misschien had je het juist gewoon zo bedoeld en heb je gewacht op dit moment. Hoe het ook zij... je kreeg voor je foto 15 duimpjes, 3 smileys, 1 hartje en 2 sterren wat jou brengt op 22 punten (en dat is maar twee punten verschil met de derde topper he!!) Super goed gedaan.

Tja, en daar is ze weer hoor... ga jij de koningin van de creativiteitsprijzen worden Sandra?? Vorige maand had je hem ook bij de druppels challenge en nu weet je wederom iedereen te verrassen met deze super originele foto. Je moet het lef maar hebben om gewoon letterlijk de bloembollen te fotograferen! Haha... Natuurlijk in zwart-wit, helemaal jouw stijl. Ik denk dat het niemand verbaasd dat deze foto van jou is. Super gedaan. Jij kreeg 11 smileys en ook nog 7 duimpjes, dus ook nog eens gewoon 18 punten! Nog even een eervolle vermelding voor de lensbal foto van Natascha. Ze vertelde mij dat ze ontzettend haar best aan het doen was voor een mooie foto toen haar zoontje ineens zei; kijk... bal! En meteen greep hij de bal. In plaats van direct in te grijpen schoot Natascha eerst de foto en greep daarna pas in. Goede keuze! Jij kreeg 9 smileys en 7 duimpjes, dus maar liefst 16 punten! Top gedaan. Je zat dus niet ver van de creativiteitsprijs af. Graag wil ik iedereen weer enorm bedanken voor het inzenden van de foto's. Er zijn weer veel foto's gewaardeerd met duimpjes, hartjes, smileys en sterren. Iedereen bedankt voor het stemmen. Is jouw foto deze keer niet gekozen, je foto is wel gezien! Het is ontzettend goed dat je meedoet, want je leert hier zoveel van. En op een dag dan zul je zien dat er ook op jouw foto's gestemd wordt. En misschien is dat al eerder wel gelukt, maar had je deze keer net pech... is ook niet gek hoor, met zoveel mooie foto's wordt het kiezen lastig.

Maarrrrr de volgende maandchallenge wordt weer een hele leuke, lieve, schattige! Dus bereid je maar vast voor. Woensdag meer hierover. Iedereen bedankt voor het stemmen en iedereen gefelicliteerd!

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel