De uitslag - Maandchallenge Mei - Nieuw Leven

De uitslag van de super schattige maandchallenge van de maand mei is bekend!! Allereerst moet er even gezegd worden dat de inzending echt fantastisch waren. Er zaten heel veel super creatieve ideeën tussen, waar ik nooit opgekomen was. Maar de schattige pluizigste beestjes hebben het toch gewonnen.

Het thema van de maand mei was: Nieuw Leven.

De race tussen de eerste en de tweede plek ging tussen twee prachtige moeder en kind foto's. Maar de nummer 1 is toch echt geworden mama en baby aap van Hans van der Boom! Ontzettend gefeliciteerd Hans, jouw foto kreeg maar liefst 20 hartjes (40 punten), 16 duimpjes en van mij 5 sterren.

Alles aan deze foto klopt. De scherpte, de krappe uitsnede versterkt het intieme gevoel tussen de twee, de blik van moeder naar kind en de baby die zo heerlijk aan mama's borst sabbelt en daarbij een lieve blik richting de camera geeft. Geweldig. Gefeliciteerd met deze mooie foto Hans!

Maar de nummer 2 is ook niet niks. Ik heb zelf maar twee foto's 5 sterren gegeven en dat was de foto van Hans en deze foto van Judith Haak. Gelukkig waren jullie dat met mij eens. Deze zwanenfamilie in dit prachtige licht, de zachtheid van de haartjes, het knuffelen, dat je net het voorste zwaantje kijkt en het zwaantje op de rug ook even zijn koppie omhoog steekt. Echt een hele mooie foto. Jij kreeg van het publiek 10 hartjes, 30 duimpjes en dan met de 5 sterren van mij erbij kom je op 55 punten. Top gedaan!

Ik denk dat je er een paar keer op uit gegaan bent om bij dit stel te kijken en het goede moment af te wachten. Als dat zo is dan bewijst dat wel echt dat een goede voorbereiding loont. Je kunt natuurlijk ook toeval hebben gehad dat je op het juiste moment op de juiste plek was, maar volgens mij zit hier voorbereiding aan vast.

De derde plek is voor Yvonne Pols. Zij wist een heel klein baby eendje vast te leggen die precies op het moment dat ze voor de lens kwam haar koppie een beetje schuin hield. Dat is toch gewoon een droom, zo'n moment. Heerlijk plaatje Yvonne. Heel goed gedaan. Als ik er iets over zou moeten zeggen dan zou ik zeggen dat het nóg lekkerder had geweest als je standpunt nog lager was geweest, maar hey... dat is gewoon jaloezie hoor! Haha... heerlijk moment, goed scherp, gewoon goed gedaan. Je kreeg 3 hartjes, 25 duimpjes en 4 sterren en ook nog 6 smileys, dat brengt jou op een totaal van 41 punten.

De vierde plek is alweer voor een zwanenfamilie, deze keer met de focus echt op de baby's. De moeder is er wel, maar niet prominent in beeld. Een gewaagde uitsnede die hier toch wel heel knap en gedurfd gekozen is. Cynthia van Zwieten is degene die dit tafereeltje zo mooi wist vast te leggen. Ook hier weer mooi licht en een ontzettend leuke en creatieve compositie. Jij kreeg maar liefst 7 hartjes, 22 duimpjes en 4 sterren van mij. Je hebt maar 1 puntje minder dan Yvonne. 40 punten dus. Gefeliciteerd.

De vijfde plek is voor Geert Meesters, geen lid van de fotoclub, maar iemand die regelmatig meegaat met mijn excursies en workshops. Deze schattige vossenvijfling was toch echt wel een hoogtepuntje van 2019 tot nu toe voor Geert (en ook voor mij, want ik was erbij). Geheel terecht staat deze foto in de top 5. De foto kreeg 1 hartje, 18 duimpjes, 1 smiley en 4 sterren van mij, wat jou 25 punten opleverde. Gefeliciteerd Geert.

Dan wordt er iedere maand ook nog de creativiteitsprijs uitgedeeld voor en foto die opvalt door bijvoorbeeld een uniek standpunt, een originele aanpak of zoals een humoristisch en vrolijk beeld. Het leek er even op dat Sandra de prijs voor de derde keer zou pakken, maar Jacqueline versloeg haar met uiteindelijk zelfs 16 smileys. Met 5 hartjes daarbij viel Jacqueline Kieft nog maar net buiten de top 5 trouwens. Goed gedaan dus!! Bedankt voor het vastleggen van dit hyperactieve ontzettend blije kleine geitje!!

Iedereen ontzettend bedankt voor het inzenden allemaal! Jullie zijn geweldig.

De nieuwe maandchallenge komt zo meteen online. Dus ben je nog geen lid van de in2pictures fotoclub, meld je dan aan!! Het is ontzettend leuk en leerzaam om mee te doen!

https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel