Juni 2019 - Landschap

De maandchallenge van de maand juni is:

LANDSCHAP!

Maandchallenge juni Landschap in2pictures.nl fotoclub

Ik kon maar geen thema bedenken voor de volgende maandchallenge. Totdat ik gisteren in Friesland een workshop volgde van de meester in landschapsfotografie Bas Meelker. Daar werd ik zo door geinspireerd dat ik ineens niet meer hoefde na te denken. Dit moest het worden! Hieronder lees je wat de voorwaarden zijn voor deze challenge.

Wat is een landschap? Een landschap is een mooi wijds overzicht van een gebied. In dat gebied zou je natuur kunnen vinden, of industrie of een stedelijke beeld. Dat maakt niet uit voor deze challenge. De foto mag liggend of staand of vierkant gefotografeerd worden, ook dat maakt niet uit.

Maarrr.... het moet wel echt een landschap zijn. Wanneer is een foto een landschapsfoto?
Voor deze challenge hanteer ik de volgende voorwaarden:
- het landschap is het onderwerp. Niet de mensen/dieren die erin aanwezig zijn

- Mensen/dieren kunnen een landschap mooie aanvullen, maar zij mogen dus niet het onderwerp van de foto worden, in dat geval zou het een portret worden en dat zoeken we nu niet.

Om dit te verduidelijken, plaats ik onderstaande twee foto's:


In deze foto zijn de schapen duidelijk het onderwerp, niet het landschap. Dit is een portretfoto.


In deze foto zijn de schapen onderdeel van het landschap en dus mag je dit interpreteren als een landschapsfoto. Deze zou dus mee mogen doen.

- ook een industrieel landschap, een stadslandschap, een waterrijk landschap, een bosachtig landschap mag.

- de foto is wel passend bij het jaargetijde waarin we nu zitten. Je stuurt daarom geen sneeuw of herfstfoto in. Het mag wel een archief foto zijn

- de foto mag een bewerking hebben of een compositie zijn

- een landschap hoeft niet perse in een hele brede hoek geschoten te zijn, je mag gerust meer inzoomen, maar let wel op dat het ondanks dat toch een wijds beeld blijft.

Als je een geschikte foto hebt gemaakt dan stuur je deze uiterlijk 25 juni 2019 naar fotoclub@ in2pictures.nl (zonder spaties). 
Daarna worden de foto's via de facebook pagina van de in2pictures.nl fotoclub beoordeeld, waar vervolgens een top 5 uitrolt.

Let op. Je post je inzending NIET gedurende deze challenge op de tijdlijn van de fotoclub. Je mag wel de posten die het niet geworden zijn, dat vind ik alleen maar leuk!

SUCCES ALLEMAAL!!!! 
DOE JULLIE BEST EN VERRAS MIJ!

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel