Personeelsuitje SBB - excursie AWD

Op zaterdag 22 juni ging ik met een aantal personeelsleden van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven naar de Amsterdamse Waterleidingduinen voor een workshop natuurfotografie. We hebben heerlijk gewandeld en gestruind. 
Allereerst gingen we in een veld vol omgevallen bomen op zoek naar de zandhagedis. Het duurde niet lang voordat iemand zijn hand opstak om te laten weten dat er eentje gevonden was. Het was meteen een prachtexemplaar, een gifgroen mannetje. Kort daarna werden er nog een paar gevonden. Iedereen kon daardoor naar hartelust fotograferen en de mooiste plaatjes schieten van dit fotogenieke diertje.

We wandelden verder toen er net naast het pad een flinke pad gezien werd. Ternouwernood ontsnapte die aan de voetstap van een van de deelnemers en een beetje in shock liet hij zich makkelijk fotograferen. Hierna volgde nog een prachtige harige rups, ontelbaar veel waterjuffers en libellen. De boomkikkers hebben we deze keer niet gevonden, maar toen we wegliepen van de boomkikkervalei kruiste ineens een jonge hinde ons pad. We kregen van haar eventjes mooi de tijd om te fotograferen. Het was rustig in het bos met herten, maar het was dan ook midden op de dag op een best warme dag. Dus de meeste herten lagen waarschijnlijk heerlijk tussen de bomen een beetje bij te komen.

Ondanks dat hebben we er toch nog wel een aantal gezien. Maar de mooiste kans hadden we nog wel in de laatste minuut vlak voordat we het park uitgingen. Daar lag op 10 meter van de uitgang op nog geen 5 meter afstand van ons een prachtige hinde te rusten tussen een paar omgevallen bomen. Ze lag heel mooi in het zonnetje. Dat was een fijne bonus. Bij restaurant Vogelensangh hebben we met elkaar nog even nagepraat en genoten van een hapje en een drankje. Het was een prachtige dag.

De niveaus in de groep verschilden uiteraard, maar dat maakte helemaal niets uit. Want of je nu met een telefoon of een dikke camera fotografeert, het gaat erom dat je er voldoening en plezier uit haalt! En dat is denk ik zeker goed gelukt. 

Hieronder laat ik jullie wat foto's zien van de deelnemers. 

Ik zou zeggen... tot de volgende keer!!

Monique

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel