De Uitslag - Maandchallenge Juni - Landschap

De uitslag van de MAANDCHALLENGE met thema LANDSCHAP is geworden....

De nummer 1 is er eentje in de categorie de aanhouder wint! Anouk heeft al heel vaak mee gedaan en volgens mij nog niet in de top 5 gestaan en nu staat ze op stip op nummer 1 met een prachtig verticaal landschap. Deze foto bewijst dat bijzondere weersomstandigheden een foto maken of breken. Midden op de dag met een felle zon en een strak blauwe lucht had deze foto waarschijnlijk saai geweest. Nu heeft hij door de gelaagdheid ten gevolge van de mist een prachtige diepte gekregen. Bovendien wordt het daardoor meteen een beetje "mist"ireus (slechte grap ik weet het). Maar zonder dollen, los van de prachtige weersomstandigheden moet je nog wel weten hoe je het beeld het beste vangt. De verticale uitsnede is een perfecte keuze in dit beeld. Echt heel mooi, dit moet een mooi moment geweest zijn Anouk. Jij kreeg 21 duimpjes, 8 hartjes en 3 mileys, tel daar nog 5 sterren van mij bij op, dan kom je op 45 punten!! Ontzettend gefeliciteerd Anouk!!

De tweede plaats is ook een hele leuke. Die is namelijk voor Mike, hij kocht begin dit jaar een strippenkaart Personal Coaching. En moet je nu eens zien. Staat hij ineens met maar liefst 38 punten op de tweede plek met dit heerlijke plaatje van Kinderdijk. Nu ga ik absoluut niet met de eer strijken hiervoor, maar het is leuk om te zien hoe je het vuurtje weer kunt aanwakkeren wanneer het fotografische vlammetje een beetje gedoofd was. Hij was op heel vroeg tijdstip op de juiste plaats en werd getrakteerd door dit prachtige schouwspel. Ik weet dat hij heel veel uitgeprobeerd heeft en ik weet zeker dat je de juiste foto ingestuurd hebt. Prachtige plaat Mike. Jij had de meeste hartjes van iedereen, 9 maar liefst. Tel daarbij op 16 duimpjes, en 4 sterren van mij en je komt op 38 punten. Van harte gefeliciteerd!

Dan de derde plaats, die is voor Wendy, die naam hebben we al eerder in de top 5 voorbij zien komen. Zij ging op pad om de lichtende nachtwolken te fotograferen. Zij koos voor een hele lichte bewerking van haar foto, wat heel erg goed uitgepakt heeft. De kleuren zijn fantastisch, je ziet de sterren in de lucht nog, alles is ragscherp en kaarsrecht! Perfect uitgevoerd als je het mij vraagt. De positie van het reuzenrad vind ik prima naar mijn smaak. Jij kreeg 21 duimpjes, 4 hartjes en 5 sterren van mij. Wat jou brengt op 34 punten.

De vierde plaats is super leuk, want die is voor een nieuwkomer binnen de club genaamd Ellen. Zij koos voor een bijzondere compositie waardoor de foto enorm opviel. Een hele hoge horizon waardoor het accent vooral op de spiegeling in het water gelegd werd. Een hele goede keuze zo blijkt, want je werd gewaardeerd met 21 duimpjes, 2 hartjes en 4 sterren van mij= 29 punten. Er is wat discussie over de positie van het object aan de horizon wat net uit het midden staat. De een zegt, dan juist nog meer naar links, de ander zegt in het midden... ik weet het ook niet zo goed. Het is wel iets wat opvalt in de foto en de reden dat ik geen 5 maar 4 sterren gaf. Maar ik kan er ook de vinger niet opleggen hoe het dan anders had gemoeten. Juist dat maakt dit waarschijnlijk een bijzondere plaat, juist die discussie die het opwekt. En natuurlijk gewoon het perfecte lage standpunt en heerlijke zonsondergang! Heel erg mooi gedaan Ellen!!! Gefeliciteerd en welkom in de fotoclub.

De vijfde plek is voor Cynthia, ook geen onbekende naam in de top 5. Ook zij had een mistig uitzicht, maar dan met name door de laaghangende wolken in de verte. Het beeld is ongelofelijk interessant door de enorme gelaagdheid. Dit is zo'n foto die perfect aan de muur zou kunnen op een plek waar je rust zoekt, want dat vind ik wel in deze foto. Rust met toch een beetje spanning door de onheilspellende wolken. Prachtige foto en een terechte plek in de top 5! Gefeliciteerd. Voor jou 8 duimpjes, 7 hartjes en 5 sterren. 27 punten totaal!

De creativiteitsprijs vind ik ook leuk! Die is deze keer voor Jacqueline. Zij koos voor haar inzending zo te zien een landschap in Madurodam! Haha.. zo leuk gevonden. Een terechte keuze voor de creativiteitsprijs. Madurodam geeft altijd ruimte voor rare perspectieven. Je kreeg maar liefst 11 smileys en nog 1 duimpje! Gefeliciteerd Jacqueline, goed gedaan. Wat ik nog even wil zeggen over deze challenge is dat het heel duidelijk is dat wanneer je een mooie landschapsfoto wilt schieten dat het weer misschien wel nog belangrijker is dan het landschap. Bijzondere weersomstandigheden maken een foto veel interessanter, dat zie je terug bij alle foto's in de top 5. Opvallend is ook dat de eerste en de tweede plaats beide verticaal geschoten foto's zijn. Je ziet dat dit in sommige gevallen fantastisch mooi werkt! Doe daar je voordeel mee.

Ik wil ook de nieuwkomers in deze challenge verwelkomen, want de eerste 5 inzendingen kwamen van deelnemers die voor het eerst meededen en dat vind ik ontzettend leuk!! Iedereen enorm bedankt voor het meedoen! DE VOLGENDE MAANDCHALLENGE WORDT EEN MEGA CHALLENGE MET EEN BIJZONDER EXTRAATJE!!!

Stay tuned... dit wordt dinsdag pas bekend gemaakt, want ik ga zo naar de Ardennen om te kijken of ik dassen voor de lens kan krijgen en ik kom morgen pas terug. De commentaren bij de overige foto's plaats ik later. Willen jullie zelf je naam even bij de foto plaatsen en beoordeel elkaar vooral en geef opbouwende vriendelijke commentaren. Reageer ook even op mensen die iets bij jouw foto hebben geplaatst dat is wel erg leuk. Dan laat je zien dat input gewaardeerd wordt. Alvast bedankt weer en jullie horen mij later!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel