Juli-Augustus Mega Macro Challenge

**NIEUWS**NIEUWS**NIEUWS** 
**DEZE CHALLENGE IS VOOR IEDEREEN!!!!**

MEGA MACRO CHALLENGE

Lees snel verder, want ik heb een leuk extraatje bedacht!

Mega Macro Challenge, Fotografie uitdaging, Macrofotografie

In de zomer wordt de maandchallenge altijd uitgespreid over twee maanden, zo ook dit jaar. Jullie hebben dus tot en met 25 augustus de tijd om je foto voor deze challenge in te leveren. Maarrrr er moet wel iets veranderen, want het aantal inzendingen ligt steeds ergens tussen de 30 en 40 en dat wil ik omhoog hebben. En om jullie net even een extra zetje in de rug te geven heb ik het volgende bedacht:

Bij meer dan 60 inzendingen geef ik 1 cadeaubon van 50 euro weg te besteden in de in2pictures fotoschool. Dit kan dus een eerste bijdrage zijn aan een excursie, workshop , beeldbewerkingsworkshop of fotoreis. De bon van 50 euro gaat naar degene die als winnaar uit de bus komt.

Maarrrrrr.... er is meer. Als er 75 inzendingen of meer binnenkomen dan verloot ik een tweede cadeaubon! En dit is leuk, want die gaat niet naar de beste foto. Die gaat willekeurig naar iemand die een foto heeft ingestuurd. Deze bon is bedoeld als stimulans om door te gaan en verder te leren. Ook deze bon is te besteden in bij de in2pictures fotoschool (Dit kan dus een eerste bijdrage zijn aan een excursie, workshop , beeldbewerkingsworkshop of fotoreis). Maar dan moet dus wel iedereen gaan inzenden, anders halen we dit aantal niet!

Kortom, IEDERE deelnemer maakt kans op deze prijs!!

Wat moet je doen??

Maak een mooie MACRO foto. Wat is een macrofoto? 

Officieel is een macrofoto een foto die 1:1 geschoten is. Op de lens staat deze verhouding weergegeven. Maar voor deze challenge maak ik het niet te ingewikkeld. Een macrofoto is in deze challenge een foto die van heel dichtbij geschoten is en waarbij een klein onderwerp groot wordt uitgelicht. Je mag daarbij helemaal ín een bloem duiken als je dat zou willen, maar dat hoeft niet. Een bloem (of diertje of paddestoel of wat dan ook) mag ook in zijn totaliteit in beeld staan met wat omgeving erbij. Maar er is een duidelijk onderwerp en er is een wazige achtergrond.

Kortom:
- kies een onderwerp (iets kleins wat je mooi probeert uit te lichten)

- kies een achtergrond (bij macrofotografie is de achtergrond wazig of minder prominent aanwezig, maar wel ongelofelijk belangrijk! De achtergrond maakt of breekt je foto)

- Bepaal heel specifiek waar je de scherpte wilt hebben

- neem je onderwerp 1 op 1 beeld (als je dit snapt op je lens. Niet alle lenzen hebben deze optie, meestal alleen macrolenzen), maar je mag ook heel erg inzoomen en een detailfoto maken  

 

- heb je geen macrolens, dan zou een tussenring of macrofilter kunnen helpen. Maar als je goed kijkt naar de afstand van je achtergrond dan kun je zelfs met een 18-55 lens of een langere zoomlens (70-200mm) al meedoen. Je moet dan alleen nog een beetje creativer zijn omdat je niet altijd heel dichtbij kunt komen.

- voor de wazige achtergrond kies je een lage f-waarde. Bij insecten kan het practischer zijn om een iets hogere waarde te kiezen zodat je meer kan hebt op scherpte op de kop. Experimenteer en probeer, je hebt de tijd.

- kies een goed tijdstip om te fotograferen. Ochtend en avondlicht is warm en zacht, vermijd hard zonlicht. Fotografeer je midden op de dag gebruik dan een witte paraplu om het harde licht te filteren.

- de foto voor deze (of iedere) challenge mag ook een telefoonfoto zijn!

Stuur uiterlijk 25 augustus 1 foto per mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties).

DOE JE BEST, HEB PLEZIER EN STUUR IN!!!!!

Regels:
-Post je foto niet voor de einddatum op de tijdlijn van de facebook fotoclub ( ben je nog geen lid, klik dan hier en meld je aan: https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/). De foto's die je niet geselecteerd hebt mag je best delen, maar de beoordeling achteraf moet zo anoniem mogelijk zijn, dus de definitieve foto aub niet vooraf al delen.

-Stuur uiterlijk 25 augustus 1 foto per mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). Verklein je foto niet te veel aub. Stuur hem gewoon in origineel formaat of verklein naar max 2000 pixels (lange zijde).

-De foto heb je zelf gemaakt binnen de periode van deze challenge! Je hebt twee maanden de tijd, dus dat zou moeten lukken. Mocht je nu echt een geweldige foto hebben van iets eerder dan is dat ook geen probleem, maar het is niet de bedoeling deze keer dat er foto's van een jaar geleden ingezonden worden. Dus het liefst opnieuw gaan schieten.

 

 

 

 

 

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel