De Uitslag - Juli/Augustus Mega Macro Challenge

Oke, daar komt ie dan.... de uitslag van de Mega Macro Challenge zomer 2019!!

Met zoveel inzendingen was het moeilijk om te kiezen, dat hoorde ik de afgelopen dagen heel vaak op de in2pictures.nl Facebook fotoclub. Maar toch hebben jullie massaal gestemd en het was een spannende race met een grappig staartje.

Marcel mailde mij, oh jeetje, mijn foto zit er niet bij en die heb ik wel gestuurd. Maar het geeft niet hoor volgende keer beter, het is toch geen winnende foto. Nou Marcel.... dat heb je mooi mis, want jouw foto is met 64 punten (maar 1 punt verschil) dé nummer 1 geworden van deze challenge!

Er werd massaal gereageerd op de foto en niet omdat je een uitzonderingspositie had of omdat mensen je zielig vonden is er gestemd. Er is door velen oprecht gestemd omdat het gewoon een prachtige foto is. Geel vind ik een lastige kleur in foto's, vraag mij niet waarom maar dat vind ik. Maar jij weet hier zo'n prachtige haarscherpe en kraakheldere foto neer te zetten dat deze meteen opvalt. Het geel oogt mooi fris en de details in de vleugels van het bijtje zijn prachtig. Ik ben blij dat je mij toch gemaild hebt met de opmerking dat de foto miste, want deze foto wil iedereen zien! En dat kan want een maand lang is jouw foto de nieuwe omslagfoto van de fotoclub. Ennnnnn.... jaja... daar komt ie dan.... de allereerste keer dat er een heuse prijs vastzit aan het winnen van de challenge is aangebroken! Nog een keertje voor de duidelijkheid, dit doe ik alleen bij de summer challenges, de overige challenges blijven zoals het was.

Maar jij wint dus een in2pictures.nl Workshop Cadeaubon ter waarde van 50 euro! Daarmee kun je dus een leuke workshop/excursie naar keuze uitkiezen, of je kunt het gebruiken als bijdrage voor Personal Coaching of de Helgolandreis. Alles binnen de fotoschool op mijn website mag. Veel plezier met uitzoeken!

Nog even de status, je kreeg 29 duimpjes, 15 hartjes en van mij 5 sterren, een eindstand van 64 punten.

Dan de nummer 2, een nieuwkomer binnen de fotoclub. Sterker nog volgens mij heeft Tineke geen eens Facebook, maar volgt ze mij via instagram. Zij stuurde deze geweldig mooie foto in van een gebroken ei waar een klein miertje in rondkruipt. Ze heeft dit zo subtiel weten te vangen dat de foto meteen opvalt. Ook de groene kleur van het ei is een kleur die je niet vaak ziet. Echt een prachtige foto met een mooie compositie. Je voelt je heel klein als je naar de foto kijkt. En dat maakt de foto op en top macro voor mij.

Tineke kreeg 29 duimpjes, 11 hartjes, 7 smileys en 5 sterren. Dat zijn 63 punten, maar 1 puntje minder dan de winnaar. Gefeliciteerd met je tweede prijs Tineke.

De derde plaats is een gedeelde derde plaats. Allereerst wist Hans met zijn prachtige bij in de rode bloem veel mensen te boeien. De likes stapelden zich op. 28 duimpjes, 13 hartjes, 3 sterren van mij, maakt het een totaal van 57 punten. Een prachtige derde plaats. Hans ik wil je tevens even bedanken voor de beoordelingen die hebt geschreven bij volgens mij alle foto's. Echt geweldig dat je daar de tijd voor hebt genomen. Bovendien ben je altijd al op een prettige manier aanwezig in de fotoclub. Ik wens je sterkte met je gezondheid en gefeliciteerd met deze derde plaats.

Maar dan..... is er nog iemand met 57 punten en dus ook een derde plaats. Dianne wist namelijk bijna iedereen te boeien met haar ontzettend leuke, creatieve en technisch prachtig geschoten foto van het miniatuur autootje op het strand. Ze kreeg maar liefst 42!!!! smileys!! Daar kon werkelijk niemand tegenop. Het is dan ook niet eerder gebeurd dat iemand met smileys de top 5 behaald. Maar naast die 42 smileys, kreeg je ook nog 6 duimpjes en 4 hartjes. Je foto wordt dus enorm gewaardeerd. Van mij kreeg je 1 ster omdat ook ik deze foto het meest creatief vond en dat wordt geuit met 1 ster. Super geweldig gedaan en een unieke prestatie.

De vierde plaats gaat naar mijn favoriet (al heb ik meer foto's 5 punten gegeven overigens, maar ik dacht dat deze foto wel de winnaar zou zijn). Misschien komt het door de roze bloem dat je mijn hart gelijk gestolen had, maar het kan ook zijn dat de mieren een welkome afleiding waren tussen de vlinders en de bijtjes. Nee, zonder gekheid. De kwaliteit van de foto is echt goed, de scherpte perfect en de compositie heerlijk. Ik heb hier helemaal niets op aan te merken!!

Jij kreeg maar liefst 29 duimpjes, 8 hartjes, 1 smiley en 5 sterren, wat jou brengt op 51 punten. Top gedaan.

De vijfde plaats is voor de zonnige vlinder foto van Jan!! Er is altijd een soort van "regel" in macrofotografie en dat is dat je niet in direct zonlicht fotografeert, om harde schaduwen te voorkomen, een mooi zacht plaatje te creëren en een lekkere bokeh in de achtergrond. Maar Jan bewijst hier keihard het tegendeel. Deze superzonnige foto heeft een heel mooi kleurenpallet wat meteen opvalt. Het is een redelijk veel voorkomende vlinder, dus daar val je niet perse mee op, des te knapper is het dat je hier gewoon hoppa de vijfde plek meepikt!! Echt heel goed gedaan.

Je kreeg 27 likes, 7 hartjes, 2 sterren= 43 punten!

Ik ben zo ongelofelijk trots op iedereen die mee heeft gedaan en zich daarmee blootgesteld heeft aan een 300koppen tellende jury (fotoclubleden). Iedere duimpje, hartje, ster of smiley betekent een plekje in de top 6 van iemand he! Dus al heb je er maar 1 dan is dat al bijzonder knap.

Met zoveel inzendingen komt het ook vaker voor dat er foto's zijn zonder punten. Aan die mensen wil ik zeggen, kop op, ga door en de volgende keer gaan we voor 1 punt en volgend jaar pak jij misschien wel de hoofdprijs.

Leuk om te melden is dat er in de top 5 maar liefst drie mensen zitten die recent bij mij de Complete Driedaagse Workshop Digitale Fotografie hebben gedaan! Marcel, Maxime en Dianne! Het is ongelofelijk knap wat jullie hier eventjes flikken hoor!! Echt super in zo'n korte tijd.

De tweede workshop cadeaubon wordt zometeen verloot, maar eerst gaan we nog eventjes genieten van de winnende foto's!

IEDEREEN ONGELOFELIJK BEDANKT VOOR HET MEEDOEN, HET STEMMEN OF GEWOON HET MEEKIJKEN!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel