De Uitslag - Maandchallenge September - Sportfotografie

Jullie hebben mij enorm verbaast met het aantal inzendingen en zeker ook met het niveau van de foto's. Het is zo ongelofelijk leuk om te zien hoeveel variëteit er in de beelden zit. Ik heb heel veel verschillende sporten voorbij zien komen en ik kan merken aan de inzendingen dat jullie er steeds meer over na gaan denken wat je inzendt. Jullie zorgen ervoor dat het niet te veel duizend in een dozijn foto's worden en dat vind ik leuk om te zien.

De uitslag van deze challenge is denk ik niet verrassend aangezien de foto van Anouk S met kop en schouders boven alles uitstak. De foto van de surfer in de golven heeft alles wat het moet hebben. De compositie is mooi, de manier waarop de golf meegaat in de beweging van de surfer (of waarschijnlijk andersom dan) is prachtig, de dynamiek van de foto, zijn houding, de voelbare actie en de scherpte. Werkelijk alles klopt. Niet voor niets kreeg jij 60 punten voor je foto, bestaande uit 33 duimpjes, 11 hartjes en van mij 5 sterren. Echt geweldig gedaan. En even voor alle andere, Anouk haalde ook al de eerste plek bij de landschapschallenge, dus houdt haar in de gaten!! Van harte gefeliciteerd Anouk!

De tweede plaats in deze challenge is voor Sandra, ook geen onbekende. Normaal gesproken is zij van de zwart-wit foto's, maar deze foto vraagt om kleur. Ook hier een echte actiefoto. De gezichtsuitdrukkingen van de twee duellerende voetballers is geweldig mooi en de scherpte is perfect. Jij ontving maar liefst 43 punten door 23 duimpjes, 9 hartjes en 2 sterren. Dat laatste moet ik wellicht even toelichten. Ik vind het duo wat krap in het frame zitten en ik vind de houding van de armen van de voorste jongen wat krampachtig. Ik snap dat dat natuurlijk in the heat of the moment is en het is natuurlijk gewoon hartstikke goed vastgelegd. Maar in vergelijking met de andere foto's vond ik deze daardoor 2 sterren waard. Maar het is absoluut een ECHTE sport en actiefoto dus echt geweldig goed gedaan. Gefeliciteerd!! Een terechte tweede plaats.

De derde plaats is voor een zeer actief lid van de fotoclub, iemand wie altijd mooie achtergrondverhalen verteld en veel tijd en aandacht besteed aan de challenges, Jolande!! Leuk om je in de top 5 te zien.
Het surfende jongetje is van jouw hand. Een ontzettend aandoenlijke foto, je ziet aan het gezicht dat hij echt heel hard zijn best doet om heel hard te gaan. Of dat echt lukte gezien het kleine golfje betwijfel ik, maar hij is zo trots dat hij staat. Je blijft kijken naar zijn geconcentreerde gezicht. Een erg mooie emotie om te zien en echt wel een actiefoto. Jij kreeg 31 punten; 15 duimpjes, 5 hartjes en van mij ook 5 sterren. Het is een foto die je meteen raakt. Wat ik mij nog wel afvraag is of je het bewegingseffect in de foto gecreëerd hebt door aan je lens te draaien tijdens het afdrukken of dat dit in de nabewerking is toegevoegd. 

De vierde plaats is een gedeelde. Het paardenspan was een van mijn favorieten. Ik vind dat er veel elementen in deze foto zitten. De diepte is mooi. Het span staat er helemaal op, maar de focus ligt op de paarden. Ook is het wedstrijdelement heel duidelijk door de pionnen en de mensen aan de kant van de bak. De blik van de paarden die haast in de lens lijken te kijken maken het helemaal af. Een knappe foto vind ik, die enorm krachtig wordt door het lage standpunt van de fotograaf.
Danielle, jij kreeg voor deze foto 15 duimpjes, 5 hartjes en van mij dus ook 5 sterren (30 punten dus). Top gedaan en een erg leuke foto voor de afwisseling. Een sport die je niet vaak in beeld ziet.

De tweede vierde plek is voor Wendy. Zij fotografeerde in Disneyland Parijs deze luchtdanseres. Een mooi kleurenpalet in combinatie met een prachtig aangeklede en zeer sierlijke danseres zorgde voor 30 punten. Jij kreeg 18 duimpjes, 5 hartjes, 2 smileys.   Geen sterren van mij, niet omdat ik het geen mooie foto vond, maar omdat er andere foto's waren waar ik meer mee had (het blijft natuurlijk een persoonlijke smaak, daarom ben ik ook zo blij met jullie beoordelingen). Ik vind het zwarte vlak erg dominant aanwezig. Ik denk dat een meter naar links al een compleet ander beeld had gegeven, waardoor je achtergrond volledig blauw was geweest. Vandaar mijn keuze, maar ook dit is zo'n leuke foto omdat het anders dan anders is.

De vijfde plek is voor Anouk B. Zij kreeg 28 punten voor haar paardenfoto. Een prachtige actiefoto die zo in de krant kan. Perfecte scherpte en een prima compositie. De houding van de ruiter is ook erg mooi, net als de beweging in de staart van het paard. Je ziet ook dat het paard volledig los van de grond is in deze foto. Je hebt dit dus erg goed uitgevoerd Anouk. Een welverdiende plek in de top 5. Jij kreeg 10 duimpjes, 7 hartjes en 4 sterren van mij. Heel erg goed gedaan!! 

 

Dan hebben we ook altijd nog de creativiteitsprijs en die is voor Barbara! Zij volgt momenteel de Driedaagse Workshop Digitale Fotografie bij mij en daarin zie ik al dat ze humor heeft. Dat heeft ze in deze foto zeker laten blijken. Bijna iedereen gaf jou een smiley denk ik. 24 stuks maar liefst, waardoor je nog maar net buiten de top vijf zit. Jouw denkSPORT foto bevat eigenlijk nul actie-elementen, maar de ironie en de humor heeft iedereen opgemerkt. Waardoor je de creativiteitsprijs verdient. Gefeliciteerd!

Ik wil iedereen weer enorm bedanken voor de inzet, creativiteit, het doorzettingsvermogen (want het was niet makkelijk) en het durven inzenden. Echt geweldig goed gedaan! Tot de volgende challenge!!

 

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel