Oktober/November - Het Bos

NIEUWE CHALLENGE

We gaan het even testen. Op de fotoclub pagina heb ik een poll gehouden over de maandchallenge. Blijft het een MAANDchallenge of wordt het een fotochallenge van twee maanden. Het merendeel zegt meer tijd fijn te vinden, maar er zijn ook hele goede argumenten om het echt een maandelijkse challenge te houden. 
Dus we nemen de proef op de som. We weten al hoe een MAANDchallenge bevalt, dus nu gaan we een twee-maandelijkse challenge testen.

Voor deze challenge krijg je dus twee maanden de tijd en dat betekent dat de uiterste inzenddatum 25 november is in plaats van 25 oktober!! Let daarop en neem je tijd. De voorwaarde van een twee-maandelijkse challenge is dan wel dat de foto echt in die periode gemaakt is, dus je foto is gemaakt tussen 25 september en 25 november 2019. Zo is het dan ook een echte uitdaging.

Het thema van deze challenge is geworden:

Foto challenge het bos in2pictures.nl fotoclub

Het BOS! Hoe toepasselijk in deze tijd van het jaar! Het is dus een heel toegankelijke challenge, want iedereen wandelt toch wel eens door het bos in de herfst. Ik verwacht dan ook echt wel een record aantal inzendingen. Ik wil iedereen oproepen om mee te doen en niet alleen maar toe te kijken. Denk vooral niet dat je het niet kunt, want iedereen kan en mag meedoen en iedereen die meedoet leert er iets van! Alleen door mee te doen kun je je skills verbeteren.

De kunst van deze challenge is originaliteit. Want met een bos kun je alle kanten op, je kunt paddestoelen fotograferen, eekhoorntjes, bomen, bladeren, portretten, het landschap van het bos. Tja, onderwerpen genoeg. En juist in die diversiteit moet je zien op te vallen en dat is meteen waar de moeilijkheid in zit. Ga daar eens rustig over nadenken, google eens wat, loop verschillende keren naar een zelfde plek op verschillende momenten en kijk wat beter werkt. Wissel eens van lens en kijk eens wat dat voor verschil maakt. Ga er juist op uit in de regen of net na de regen, probeer eens een ander perspectief of voeg eens iets onverwachts toe... ik ben zo benieuwd wat er weer uit jullie creatieve fotografische breienen gaat opborrelen!! Ga heerlijk je gang, ga naar buiten, kijk, beleef, geniet en leg vast... dan moet het toch goed komen.

Regels voor inzenden:

-Post je foto niet voor de einddatum op de tijdlijn van de facebook fotoclub (ben je nog geen lid, klik dan hier en meld je aan: https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/). De foto's die je niet geselecteerd hebt mag je best delen, maar de beoordeling achteraf moet zo anoniem mogelijk zijn, dus de definitieve foto aub niet vooraf al delen.

-Stuur uiterlijk 25 november 1 foto per mail naar fotoclub@in2pictures.nl. Verklein je foto niet te veel aub. Stuur hem gewoon in origineel formaat of verklein naar max 2500 pixels (lange zijde).

-De foto heb je zelf gemaakt, de foto moet tussen 25 september en 25 november gemaakt zijn. 
 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel