Hallerbos -the blue forrest- in België inclusief beeldbewerkingsavond

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Het Hallerbos in België is in het voorjaar een echte publiekstrekker. Het bos staat dan vol met hyacinten, terwijl de beukenbomen hun frisgroene blaadjes al krijgen. Het bos lijkt bekleed met een blauw/paars tapijt en dat ziet er vanzelfsprekend magisch uit! Het wordt niet voor niets "the blue forrest" genoemd. 

In de weekenden worden er zelfs pendelbussen ingezet om belangstellenden te vervoeren. Om deze reden heb ik deze workshop op een maandagochtend gepland. Ik begrijp dat dat niet voor iedereen ideaal is, maar als je dit wilt zien dan zul je er iets voor over moeten hebben. Ook op maandagochtend zullen we niet alleen zijn. Het bos is ten slotte maar voor korte tijd zo mooi.

Ik wil nog voor zonsopkomst in het bos zijn, zodat we de tijd hebben om even rond te lopen, een plekje te zoeken en dan het eerste ochtendlicht mee te pakken. Hoe later je komt hoe harder het licht wordt. 
Aangezien het Hallerbos in België ligt en het 2,5 uur rijden is, zullen we heel vroeg weg moeten. 

Tijdens het tweede deel van deze workshop gaan we van iedere deelnemer een of twee beelden bespreken en nabewerken in Lightroom en/of Photoshop. Deze nabewerkingsavond kun je thuis vanaf de bank online volgen of je kunt ervoor kiezen de avond in de fotostudio van in2pictures te volgen.

Wat leer je tijdens deze excursie?

  • het begrijpen en gebruiken van licht

  • standpunt en compositie 

  • lensgebruik

Wat zijn je vaardigheden voor deze excursie?

In principe kan iedereen op ieder niveau meedoen. 
Voor deelnemers zonder beeldbewerkingservaring kan de nabewerkingsavond een eye-opener zijn voor wat betreft het gebruik van beeldbewerkingssoftware. Het kan als een trigger werken om er mee te willen leren werken. Je zult na deze avond niet meteen zelfstandig met het programma aan de slag kunnen. 
Wanneer je al wel ervaring hebt met beeldbewerking in Lightroom en Photoshop dan kan de avond een mooie aanvulling zijn op de reeds aanwezige kennis.

Wat heb je nodig voor deze excursie?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera welke handmatig instelbaar is

- een groothoek lens (18-55mm of vergelijkbaar is prima)

- een zoomlens met meer bereik dan 55 mm is ook zeer bruikbaar als aanvulling

- voor mooie close-ups zou ik je macrolens zeker niet thuis laten als je die in je bezit hebt

- een degelijke cameratas die makkelijk draagbaar is.

- eventueel bescherming tegen de regen voor jezelf, je tas en je camera

- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten

- een statief, deze is onmisbaar! Als je er geeneen hebt, overleg dan even met mij, ik heb een reservestatief

- een afstandsbediening voor je camera als je die hebt

- als je het hebt een polarisatiefilter

- goede wandelschoenen

- De instructie wordt door mij gegeven op een iMac, maar lightroom werkt op een gewone PC hetzelfde als op de iMac. Het is niet perse nodig om op je eigen computer live mee te doen. Kijken en aantekeningen maken is voldoende. Schakelen tussen de livestream en lightroom op je eigen computer werkt vaak lastig. Afhankelijk van de beschikbare tijd zullen een of twee van de door jou uitgekozen foto's door mij nabewerkt worden.
Als je in de studio aansluit om de nabewerkingsavond te volgen dan kan het wel handig zijn wanneer je op een eigen laptop kunt meekijken in Lightroom.

- op je laptop staat Adobe Lightroom Classic CC geinstalleerd of een vergelijkbare versie (bij oudere versies kan het voorkomen dat niet alle functies hetzelfde werken als in de instructie wordt verteld). Zoals eerder vermeld is dit niet noodzakelijk, wel erg handig om er ook achteraf zelf mee aan de slag te kunnen.

- 1 landschapsfoto en 1 macrofoto stuur via wetransfer naar in2pictures.nl fotografie. Liefst aanleveren in RAW formaat.

- Mocht je door deze avond getriggert zijn om Lightroom en/of Photoshop te gaan gebruiken, dan zou je de workshop Beeldbewerking met Photoshop en Lightroom kunnen overwegen.

Aantal deelnemers

We gaan met maximaal 10 personen. Deze workshop gaat door mits de corona-maatregelen dit toestaan. Als de weersvoorspellingen heel slecht zijn dan is er een kans dat we de workshop moeten verplaatsen, maar dan moeten de voorspellingen echt heel slecht zijn.

Waar en wanneer?

Locatie: deel 1 Hallerbos België - deel 2 online via videobellen of in de studio van in2pictures

Tijdstip: We zullen nog voor zonsopkomst aanwezig zijn, dat wordt dus heel vroeg opstaan. 

We zullen met elkaar naar België rijden. Mocht je liever op eigen gelegenheid gaan geef dat dan even aan. We overleggen met elkaar wat logistiek het handigste is om bij elkaar te komen, aangezien het openbaar vervoer dan nog stil ligt. 

Betaling

De prijs van deze workshop is 95 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel