Januari 2020 - Maak een feestelijke serie

De opdracht van de januari maandchallenge is net als vorig jaar maak een mooie serie. Dit keer is het thema van de serie FEESTELIJK!

Dit kan van alles zijn natuurlijk als het plezier en de lol er maar vanaf spatten. Daarnaast wordt er natuurlijk iets gevierd op de foto's. Je levert uiteindelijk een serie van drie foto's in. Let op dat het een samenhangende en duidelijke serie is. Het moet duidelijk zijn wat er gevierd wordt, er zit minstens 1 portret en 1 detailfoto bij, de derde foto mag je zelf aanvullen. Let op, je mag niet meer of minder dan drie foto's insturen. 

Maandchallenge januari - Feestelijke serie

Kijk goed en zorg dat je niet snel tevreden bent. Probeer jezelf te verbeteren en met licht te spelen. Schiet veel en leg je foto's naast elkaar. Kijk of ze elkaar aanvullen en of ze niet een dubbel verhaal vertellen. Sommige foto's werken goed samen qua compositie, sommige foto's werken elkaar tegen. Laat je ook niet te veel lijden door je eigen emoties. Dat je kindje er super schattig op staat betekent nog niet dat het een goede keuze is voor je serie. Probeer met wat afstand te kijken of vraag iemand om advies.

Zorg voor consistentie in je kleurgebruik en de algehele "look and feel" van je foto's.

Ik moest zelf erg zoeken om even snel een serie te vinden van een feestelijke gebeurtenis toen ik ineens bedacht dat ik twee jaar geleden een Zweeds kerstfeest organiseerde bij mij thuis. Mijn doel van de serie is dan dus dat het Zweedse sfeertje naar voren moet komen en dat de gezelligheid van kerst duidelijk is. De serie is natuurlijk toen niet met dit doel geschoten, maar het idee is duidelijk denk ik.

Maak een plan van aanpak en bereid je goed voor. Vanaf nu mag je ook vooruit werken. De foto mag vanaf nu anderhalve maand voorafgaand aan de startdatum geschoten zijn, maar niet eerder. Dus voor januari zou gelden dat je je foto's die je vanaf half november gemaakt hebt mag inzenden. Ik heb het vriendelijke verzoek om je foto's pas te mailen in de maand van de challenge. Dus niet in december al mailen voor de januari challenge aub. Dan gaan er hier dingen door elkaar lopen waardoor ik er extra werk bij krijg, wat nu net niet de bedoeling is! Houdt daar aub rekening mee.
Je nummert de foto's met je naam, gevolgd door 1, 2 en 3 zodat de door jou bedachte volgorde in tact blijft wanneer ik de foto's ga plaatsen.

Je hebt hiervoor de tijd tot en met 25 januari. Dan moeten alle inzendingen binnen zijn.

Succes allemaal en veel plezier met deze leuke start van het jaar!
Insturen dus tot en met 25 januari en 3 genummerde foto's mailen naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). Plaats je foto's NOOIT voor 25 januari op de fotoclub. De foto's worden na inzending anoniem beoordeeld en dan is het niet leuk als we al weten wie wat ingestuurd heeft.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel