Maart 2020 - Avond/Nachtfotografie

Maandchallenge Maart 2020 Avond-/Nachtfotografie bij in2pictures.nl fotografie

Een uitdagende challenge deze maand! Maar wel een veelzijdige hoor. Want je kunt natuurlijk alles fotograferen in de avond/nacht. De sfeer wordt er alleen maar spannender van. Je kunt kiezen voor een landschap, je kunt kiezen voor de sterren of de maan (10 maart is het volle maan), maar wat dacht je van een portret of een dier of een oud dorpsstraatje. Ik zie zo'n filmposter voor mij van een man met hoed en sigaret onder een lantarenpaal of zo... oke, laat die sigaret maar weg. Maar doe eens gek en verzin iets gaafs.

Voor deze challenge heb je in ieder geval een statief nodig of een rijstzak om je camera stabiel te halen of je moet je camera ergens stabiel neer kunnen zetten. Je kunt als je dat leuk vind creatief werken met lange sluitertijden of je gebruikt een hogere iso om toch nog wat beweging te vangen. Gebruik extra lampen of flitslicht om je onderwerp aan te lichten. De keuze is aan jullie!
Als je het spannend vind om alleen weg te gaan in het donker spreek dan met andere fotoclub leden af om op pad te gaan! Het is dan alleen de kunst om niet allemaal met hetzelfde beeld thuis te komen. Plaats gerust een oproepje in de groep, overleg met elkaar, maak plannen en ga creëren. Er is niets leukers dan dat!

Waar moet de foto aan voldoen?

- De foto is gemaakt in de late schemering (blauwe uurtje dat mag nog) of in het donker. Het gouden uurtje mag NIET! Dat moment van de dag komt later in het jaar. Het thema binnen de foto mag je zelf bedenken. Het is ook in principe een buitenfoto, tenzij het van binnenuit overduidelijk is dat het nacht is. 

- je mailt 1 foto naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties), dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- de foto mail je uiterlijk 25 maart naar bovenstaand adres

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

- de foto is geschoten tussen 15 februari en 25 maart 2020

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hier weer bij gaan bedenken!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel