Mei 2020 - Voorjaarsbloe(se)m

Maandchallenge Mei 2020 - Voorjaarsbloesem in2pictures.nl fotografie

 

De challenge van de maand mei staat - hoe kan het ook anders - in het teken van het voorjaar!! Deze keer is de voorjaarsbloem of bloesem het onderwerp van de foto. Sommige bloesembomen zijn al uitgebloeid andere moeten nog gaan bloeien, maar voorjaarsbloemen zijn er sowieso volop momenteel. Heb je ze niet zelf of bij de buren in de tuin staan, steun dan je lokale bloemist door een mooie bos aan te schaffen en daar een projectje van te maken.

Let wel op dat het in deze challenge heel erg moeilijk zal zijn om onderscheidend en opvallend te zijn en ga dus niet voor de eerste de beste foto, maar maak er werk van. Combineer complementaire kleuren, of kies juist voor 1 kleur, zoek een mooie compositie en houdt rekening met het tijdstip waarop je fotografeert in verband met het veranderende licht gedurende de dag. 

De eis voor deze challenge is dat de bloem of bloesem het onderwerp is, je mag dus best een portret schieten, maar dan nog moet de bloe(se)m duidelijk het onderwerp van de foto zijn. Verder mag het van alles zijn, van macro tot landschap. Doe je best en verras mij!! En dit is geen thuischallenge meer, dus qua locatie mag alles. Ik ga ervan uit dat jullie zelf heel goed kunnen bepalen welk uitstapje wel of niet verantwoord is.

En mensen kom op he.... want het aantal inzendingen kan echt veeeeeel hoger liggen. Trek nu eens de stoute schoenen aan en doe mee. Daag jezelf uit, want daar gaat het om. Het gaat niet om alle anderen, het gaat om je persoonlijke ontwikkeling, de lol en het leerproces. 
Geen angst voor nare commentaren want die krijg je hier niet, je krijgt slechts opbouwende tips, maar daar leer je alleen maar van.

Hoe kun je meedoen?

- zet je foto NIET op de tijdlijn van de fotoclub! Het stemmen gaat anoniem en als je de foto al eerder plaatst dan is het niet meer anoniem

- je mailt 1 foto naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties), dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- de foto mail je uiterlijk 25 mei naar bovenstaand adres

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

- de foto is geschoten tussen 15 april en 25 mei 2020

DOE JE BEST EN SPAM MIJ MAAR MET MOOIE HEERLIJKE LENTEFOTO'S

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel