Juli / Augustus 2020 - Mega Summer Portret Challenge

Maandchallenge fotografie in2pictures.nl fotoclub portretfotografie portret

In de zomer wordt de maandchallenge altijd uitgespreid over twee maanden, zo ook dit jaar. Jullie zouden dus tot en met 25 augustus de tijd hebben om je foto voor deze challenge in te leveren, maar dan ben ik op vakantie en dus is de uiterste inleverdatum 1 september. De uiterste inleverdatum is verplaatst naar 3 september!!

En om jullie net even een extra zetje in de rug te geven hebben we net als vorig jaar twee prijzen:

Bij meer dan 40 inzendingen geef ik 1 cadeaubon van 50 euro weg te besteden in de in2pictures fotoschool. Dit kan dus een eerste bijdrage zijn aan een excursie, workshop , beeldbewerkingsworkshop of fotoreis. De bon van 50 euro gaat naar degene die als winnaar uit de bus komt.

Maarrrrrr.... er is meer. Als er 60 inzendingen of meer binnenkomen dan verloot ik een tweede cadeaubon! En dit is leuk, want die gaat niet naar de beste foto. Die gaat willekeurig naar iemand die een foto heeft ingestuurd. Deze bon is bedoeld als stimulans om door te gaan en verder te leren. Ook deze bon is te besteden in bij de in2pictures fotoschool (Dit kan dus een eerste bijdrage zijn aan een excursie, workshop , beeldbewerkingsworkshop of fotoreis). Maar dan moet dus wel iedereen gaan inzenden, anders halen we dit aantal niet!

Kortom, IEDERE deelnemer maakt kans op deze prijs!!

Wat moet je doen??

SCHIET EEN MOOI PORTRET BIJ DAGLICHT!

Dat wil zeggen dat je geen flits of ander kunstlicht gebruikt bij het maken van je foto. Een reflectiescherm zou nog wel mogen. Verder zijn de regels dat een mens(of mensen) het hoofdonderwerp is, onthoudt dat goed. Een dier is geen mens, mag wel op de foto maar niet als hoofdonderwerp.

Kortom:
- kies je model, leeftijd is niet belangrijk

- kies een setting, soms is het less is more, soms ga je lekker los

- zorg wel dat het niet te druk wordt waardoor je model niet meer opvalt

- kies een geschikt tijdstip voor het maken van de foto, midden op de dag is het licht vaak erg hard

- probeer een spontaan portret te maken, zodat het niet zo geposeerd of geforceerd lijkt

- scherpstellen doe je bij een aangezichtsportret altijd op de ogen. De neus mag onscherp zijn als de ogen maar wel scherp zijn

- wees creatief, gebruik misschien eens de high key of juist de low key techniek of maak een silhouet

- double exposure is toegestaan

- gebruik eens lange sluitertijden en kijk wat er gebeurt

- nabewerken is toegestaan

- zorg dat je foto opvalt bij de rest en probeer het niet saai te maken

- de foto moet spreken, daarvoor hoeft het model echt niet altijd in de lens te kijken, soms juist niet

- een portret kan een deel van de persoon zijn of de persoon mag er helemaal op staan

- de persoon hoeft niet herkenbaar te zijn, maar het moet wel duidelijk een persoon zijn

- experimenteer met verschillende objectieven als je die luxe hebt, die verschillen zijn enorm

Stuur uiterlijk 3 september 1 foto per mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties).

DOE JE BEST, HEB PLEZIER EN STUUR IN!!!!!

Regels:
-Post je foto niet voor de einddatum op de tijdlijn van de facebook fotoclub ( ben je nog geen lid, klik dan hier en meld je aan: https://www.facebook.com/groups/in2pictures.fotoclub/). De foto's die je niet geselecteerd hebt mag je best delen, maar de beoordeling achteraf moet zo anoniem mogelijk zijn, dus de definitieve foto aub niet vooraf al delen. In een portret challenge is dit lastig, omdat je model dan herkent wordt. Dus aub alleen afvallers posten wanneer die met een ander model gemaakt zijn.

-Stuur uiterlijk 3 september 1 foto per mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties). Verklein je foto niet te veel aub. Stuur hem gewoon in origineel formaat of verklein naar max 2000 pixels (lange zijde). Veel te vaak ontvang ik foto's die heel erg verkleind zijn, hierdoor komt de foto nooit over zoals hij bedoeld is. Als je niet weet wat je moet stuur dan gewoon het originele formaat.

-De foto heb je zelf gemaakt tussen 15 mei tot en met 3 september 2020! Je hebt ruim twee maanden de tijd, dus dat zou moeten lukken. 

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel