September 2020 - 50 tinten paars!

maandchallenge in2pictures.nl fotografie 50 tinten paars

Het thema van de maandchallenge van de maand september is geworden:

50 tinten paars!!

De link naar de boekenserie 50 tinten grijs hoeft hier niet perse gelegd te worden hoor, dat is met een knipoog (mag wel overigens, zolang het maar netjes blijft). Maar het heet 50 tinten paars, omdat paars soms erg naar roze neigt en soms meer op blauw lijkt. Vandaar de gekleurde balk onderaan de introfoto. Alles binnen die tinten mag en dan mag het variëren in lichtsterkte, dus het mag pastel zijn maar ook knalpaars.

Hetgeen je fotografeert staat niet vast, dat kan van alles zijn. Een mooie oude paarse deur, een stilleven, architectuur, bloemen, een landschap, een portret. Zolang paars maar een duidelijke en overtuigende rol speelt in de foto. De kleur paars heeft geen bijrol maar een hoofdrol. Jullie kunnen hier dus heerlijk je creativiteit in kwijt! 
Zoals altijd mag de foto een anderhalve maand van te voren al geschoten zijn (dus vanaf 15 juli), dat maakt het voor sommigen misschien iets makkelijker. Het is een korte maand omdat ik wat vertraging opliep door mijn vakantie.

Maar jullie kunnen dit!! Er is genoeg paars te vinden, alleen al in de natuur, maar ook in winkels komt deze najaarskleur al aardig terug. Ik ben heel benieuwd wat jullie er weer van maken!

Let wel op, de paarse kleur was er echt toen je de foto maakte! De kleur mag er niet in gephotoshopt of gemanipuleerd zijn. Je mag wel kleurintensiteit bewerken maar iets wat groen was wordt niet nu ineens paars. 

Verras mij!!

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

- De foto's moeten recent geschoten zijn. Dit mag zijn vanaf anderhalve maand voor aanvang van de challenge. Dus als je alvast gaat schieten voor de challenge van juni dan mag je foto's inleveren die vanaf half april gemaakt zijn. Niet eerder.
Mail je foto uitsluitend in de maand van de challenge aub! Dus niet in april al je foto mailen voor de challenge in mei aub. Dan gaan er dingen mis!

- je stuurt dus vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 1 foto in voor de challenge

- je mailt deze foto naar fotoclub@in2pictures.nl, dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels, 300dpi aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel