Oktober 2020 - Bosdieren

Maandchallenge oktober 2020 - Bosdieren

Het thema voor de maand oktober 2020 is geworden BOSDIEREN!

LEES DE REGELS HEEL GOED VOORDAT JE JE FOTO INSTUURT!

Een bosdier is simpelweg een dier wat in het bos leeft, het kan een vogel, een muis, een konijn, een hert of wat dan ook zijn, maar:

Regel 1
De foto is duidelijk in een bos geschoten! Een vos op het strand of op het gras wordt dus afgekeurd!

Regel 2
De foto is in het wild geschoten en mag niet vanuit een fotohut, dierentuin, bij een vogelshow of wat dan ook geschoten zijn. Van achter een wildscherm in een natuurpark mag wel, mits daar niet gevoerd werd.

Regel 3
Nestfotografie is niet toegestaan. Hoe leuk een foto van een uitvliegend vogeltje ook is, een dier te dicht bij het nest fotograferen brengt altijd risico's met zich mee voor het welzijn van het dier. Nu is het ook niet de tijd voor nesten, maar ik wil het wel even gezegd hebben.

Verder... wees weer creatief, gebruik bijvoorbeeld doorkijkjes en kies iets wat je niet snel bij een ander ook zult zien. Kijk goed naar hoe je je licht gebruikt, hoe lief, schattig of stoer een dier overkomt.

Dieren zijn snel. In een bos zal je ISO waarde snel omhoog moeten om voldoende sluitertijd te behalen om de dieren scherp vast te leggen. Maar spelen met je sluitertijd mag natuurlijk ook, als het je lukt om te pannen (meetrekken) met het dier dan is dat natuurlijk geweldig. Flitsen mag alleen als je het dier daar niet mee verstoort. Het welzijn van de dieren staat altijd voorop. 

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

- De foto's moeten recent geschoten zijn. Dit mag zijn vanaf anderhalve maand voor aanvang van de challenge. Dus als je alvast gaat schieten voor de challenge van juni dan mag je foto's inleveren die vanaf half april gemaakt zijn. Niet eerder.
Mail je foto uitsluitend in de maand van de challenge aub! Dus niet in april al je foto mailen voor de challenge in mei aub. Dan gaan er dingen mis!

- je stuurt dus vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 1 foto in voor de challenge

- je mailt deze foto naar fotoclub@in2pictures.nl, dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels, 300dpi aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

SUCCES!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel