December 2020 - Challenge Yourself

December is de maand bij uitstek voor een beetje zelfreflectie. Dat kan nooit kwaad toch? 

Terugblikken op een fotografisch mooi jaar! De een zal meer of minder gefotografeerd hebben dan een ander, maar ik weet 99% zeker dat iedereen dit jaar een foto geschoten heeft waar je gewoon heel erg blij mee bent. En dat is waar de jaarlijkse december CHALLENGE YOURSELF uitdaging alles mee te maken heeft. 

Geen themachallenge dus deze maand, maar een persoonlijke challenge.

Ik wil van iedereen 1 foto zien met een verhaal! Dit kan en mag van alles zijn. Het hoeft geeneens een technisch perfecte foto te zijn, maar ik wil dat de fotoclub overladen wordt met persoonlijke verhalen. De anonimiteit gaat er dus in deze challenge helemaal af, het gaat om jouw verhaal en jouw foto! Het gaat dus wel om een foto die je ZELF geschoten hebt, dat is de belangrijkste regel.

Dus vanaf nu mogen jullie gaan posten! Deze maand wordt er dus niet gemaild maar gepost. Deze maand doen we dat op deze manier, omdat ik er van uit gaan dat IEDEREEN in de fotoclub een foto gaat posten en dan wordt het te veel om te beoordelen als alles in 1 keer bekeken moet worden.

IK REKEN DUS OP JULLIE! WANT DIT IS DE LEUKSTE CHALLENGE VAN HET JAAR.

De challenge gaat over persoonlijke groei en positiviteit. Duik dus je archief van het afgelopen jaar in en kies 1 foto waar je blij van wordt en vertel het verhaal van de foto op de fotoclub. NIET mailen dus deze keer, maar direct posten. Begin je post met het kopje CHALLENGE YOURSELF, zodat iedereen weet dat het een maandchallenge post is. 

Ik wil echt (en dat meen ik) dat iedereen die in de fotoclub zit meedoet aan deze challenge. Het kost je geeneens heel veel tijd. Want jullie hebben dit jaar allemaal foto's gemaakt, dat kan zijn met je mobiele telefoon, spiegelreflex, systeemcamera of misschien zelfs wel analoog.  Er moeten foto's bij zitten waar je zelf heel blij mee bent. 

Ik moet er nog even bij vermelden dat deze eindejaars-challenge helemaal niet gaat over winnen, eerder over overwinnen. Veel mensen zijn er huiverig voor om hun foto's in te sturen, omdat er toch altijd mensen zijn die het beter doen (dat vinden jullie dan zelf hè, ik niet). Maar deze maand ga je de challenge aan en post je toch je foto. Waarom?? Gewoon omdat iedereen trots mag zijn op zijn eigen werk. Ook al doet het niets met een ander. Ook al kun je in je eigen ogen niet tippen aan het niveau van een ander. 
We zijn allemaal in deze fotoclub om te leren van elkaar en elkaar te respecteren. Daarom deze überpositieve eindejaarschallenge.

BEOORDELING

Deze challenge kent geen winnaar en ook geen verliezer. Iedereen bekijkt de foto's die geplaatst worden, leest het verhaal erbij en geeft er een mooie opmerking bij. Dit mag uiteraard opbouwende kritiek zijn, anders leer je er niets van. Het is altijd goed om te lezen hoe je een dergelijke foto zou kunnen verbeteren. Maar er is ook altijd een positieve toon. Op die manier is het voor iedereen leuk om mee te doen. Dus naast jullie inbreng in foto's heb ik jullie ook nodig als beoordelaars!

DUS MENSEN, DUIK JE ARCHIEF IN!! LATEN WE 2019 MET EEN KNALLER AFSLUITEN!!!

MAAR ER IS NOG ANDER NIEUWS, WANT JULLIE KUNNEN ALLE MAANDCHALLENGES VOOR 2020 AL VOORUIT BEKIJKEN!! Op die manier heeft iedereen de gelegenheid om vooruit te werken en concepten te bedenken. Lees wel goed de nieuwe regels op de website!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel