De Uitslag - Maandchallenge Oktober/November - Het bos!

Wauw wat een gave challenge was dit en wat hadden we een geweldig jaar voor deze challenge. De kleuren in het bos waren fantastisch en vanwege het ontbreken van een echte herfststorm konden we er extra lang van genieten. 

Ik zie aan de foto's dat jullie stuk voor stuk genoten hebben van deze challenge, want wat waren er een hoop inzendingen en wat een gave foto's zaten daartussen. Ik wil iedereen met en iedereen zonder punten enorm bedanken voor de inzet en het inzenden. Het is erg leuk om op de fotoclub te zien hoe het leeft.

Daar gaan we dan!!

De absolute nummer 1 van deze BOS challenge is geworden: Cynthia van Zwieten!!
Ik gok erop dat deze foto in óf het Speulderbos of in het Mildenburgbos is geschoten (ik denk de laatste). In beide bossen kom je in ieder geval deze prachtige bomen tegen. Maar goed zonder de perfecte weersomstandigheden geen award winning foto natuurlijk en dat heeft Cynthia goed gezien. De compositie met de twee kolossen in de voorgrond is prachtig, de mist en de zonnestralen maken het geheel heel mooi af. De rode afgevallen herfstbladeren op de grond en de fris groene blaadjes op het kleine boompje in het midden maken het plaatje compleet. Wat heb je dit mooi gefotografeerd. Het is namelijk best heel moeilijk om zoals Bas Meelker het afgelopen woensdag in het perfecte plaatje zo mooi zei; orde in chaos te creëren. Een bos is namelijk over het algemeen best chaotisch omdat er altijd veel te zien is. Heel mooi gedaan. Jij haalde een (volgens mij) record aantal punten, maar liefst 89,5!! Van mij kreeg je de volle 5 sterren! Gefeliciteerd.

Maar de nummer 2 liegt er ook niet om. Chris Timmerije (op facebook beter bekend als Hans Timmerije) wilde eigenlijk niet mee doen. Hij was best onder de indruk van de foto's die zo nu en dan al geplaatst werden en dacht laat maar. Maar Chris wat ben ik blij dat je toch hebt ingezonden, want wat een fantastische plaat heb jij geschoten. Een foto met diepte, een prachtig kleurenpallet en hele mooie lijnen. Het is werkelijk een plaatje en kan zo op een ansichtkaart. Geweldig mooi, ook jij kreeg een groot aan punten, 63 om precies te zijn. Van mij kreeg je 5 sterren voor deze perfecte plaat. Nu niet meer aan jezelf twijfelen en gaan met die banaan. En even voor de anderen die hier misschien onzeker over zijn. Chris heeft pas heel recent bij mij de driedaagse gevolgd en presteert nu dit! Ik vind het bijzonder knap.

Dan de nummer 3, wat is dit toch leuk om te doen. Dit is een naam die iedereen op de fotoclub moet kennen omdat de beste man werkelijk iedere foto van mooie opbouwende kritiek voorziet, Hans van der Boom! In zijn commentaren kwam duidelijk naar voren dat zijn visie van een bosfoto toch het bos op zich is en wat heeft hij dat hier toch fantastisch mooi gevangen. Met de zon recht in zijn snufferd een foto schieten met dit als resultaat is briljant. Niet voor niets kreeg jij 31 punten in totaal, met van mij 4 sterren als extra beloning. Heel mooi gedaan Hans, vooral de warme kleuren in de foto vind ik erg mooi. 

De nummer 4 heeft maar 1 punt verschil met de nummer 3. De vierde plek is voor een nieuwkomer binnen de fotoclub Wilma van Rooijen! Ten minste ik denk dat je een nieuwkomer bent omdat je naam mij nog niet eerder is opgevallen. Jouw foto is ook weer prachtig. Wederom mooie mistige omstandigheden in combinatie met een net doorbrekend zonnetje. Dat blijken toch weer de beste omstandigheden te zijn voor een mooie bosfoto.  Wat ik hier heel mooi vind is dat je ondanks het enorme aantal bomen toch heel veel rust hebt in de foto. Dat komt omdat de bomen zo mooi bij elkaar staan zonder lage struiken ertussen die het rommelig maken. Ook hier zijn de herfstkleuren natuurlijk helemaal geweldig. Wat een prachtige foto, ik denk dat als je deze heel groot aan de muur hangt of zelfs behang van maakt in een slaapkamer of tuinkamer dat hij dan nog mooier overkomt. Heel mooi gedaan. Jij haalde 30 punten met daarbij 5 sterren van mij.

En dan last but not least, de nummer 5, met slechts een half puntje verschil met de nummer 4 een dubbele "prijs" voor Danielle Vink. Want zij haalde niet alleen de vijfde plek maar ze sleept ook nog de creativiteitsprijs in de wacht. Er was wat discussie over de foto, is het nou een bosfoto of niet. Is het niet meer een portret dan een bosfoto... mensen zaten in dubio en ik moet eerlijk bekennen dat had ik ook. In eerste instantie is dit een portret, maar een portret mocht ook in deze challenge, dus daar is niets mis mee alleen dan moet het hoofdthema nog altijd het bos zijn en dat is precies waar ik hier aan twijfelde. Je hebt twee hele sterke onderwerpen en dat is nummer 1 het paard en nummer 2 het jongetje. De blik van het jongetje vind ik wat geforceerd maar de foto vind ik fantastisch. En het bos daar kun je echt niet omheen dus ik denk dat de vijfde plek een hele mooie plek is voor deze foto. Het is echt een prachtige plaat, vanwege mijn twijfel heb ik 2 sterren gegeven voor de foto. En even voor de duidelijkheid, de foto is echt haarscherp hoor, facebook heeft dit een beetje verpest. Van harte gefeliciteerd met 29,5 punten en maar liefst 14 smileys waarmee je ook nog eens de creativiteitsprijs op je naam zet!! Super goed gedaan dus. 

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken wederom voor het meedoen! Ik ga de komende dagen de foto's nog van commentaar voorzien. Maar voor nu laat ik het eventjes hierbij. Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle commentaren die al bij de foto's geplaatst zijn, dat wordt echt heel erg gewaardeerd. 
Jullie mogen NU je naam bij de foto vermelden en reageren op de commentaren die eronder geschreven staan. Voel je nooit aangevallen maar probeer er een les uit te trekken en onthoudt. Het blijft altijd een persoonlijke mening, maar een mening van een ander kan je soms net over de streep strekken voor een volgende keer een nog mooiere foto. Dus blijf meedoen! 

IEDEREEN VAN HARTE GEFELICITEERD! Ook als je niet in de top 5 staat gefeliciteerd met je punten. Ieder puntje is ergens een top 5 plekje he, onthoudt dat. En had je geen puntje... lees dan de commentaren, kijk naar de andere foto's en bedenk wat je wellicht anders had kunnen doen. Succes met de volgende challenges.

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel