BASIS Workshop flitstechniek

 

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Hester Blankestijn

Je hebt een opzetflitser/reportageflitser thuis in de kast liggen, maar je gebruikt hem eigenlijk zelden omdat het resultaat altijd te wensen overlaat? Dan wordt het tijd dat we daar verandering in aan gaan brengen! 

Wat leer je in deze workshop?

In deze workshop leer je te flitsen met een reportage/opzetflitser. Door flitstechniek toe te passen wordt het mogelijk om ook in slechtere lichtomstandigheden mooie foto's te maken. Daarnaast kun je nog meer creativiteit uit je fotografie halen. 

In les 1 gaan we het hebben over "Inflitsen" en "Bouncen"
De inflitstechniek wordt vaak gebruikt wanneer de contrasten in beeld groot zijn, bijvoorbeeld wanneer de achtergrond veel lichter is dan het te fotograferen onderwerp. De invulflits zal het object bijlichten, ofwel invullen.
Wanneer je gaat "bouncen" bij flitsfotografie dan gebruik je de techniek van indirect flitsen, zodat je onderwerp niet te hard uitgelicht wordt. Door het licht te laten reflecteren door bijvoorbeeld het plafond/muur worden het licht verzacht waardoor een natuurlijker effect ontstaat.

In les 2 gaan we flitsen in een donkere ruimte en we gaan manueel (ofwel portret) flitsen
In de studio zoeken we een goede hoek waarin we kunnen oefenen met flitsen in een donkere ruimte en we gaan rechtvooruit flitsen voor onder andere portretten buiten.

Het zijn twee intensieve lessen, waarbij de flitser steeds op de camera gebruiken. Je hebt voor deze workshop geen zender nodig voor off camera flitsen. 

Door flitstechniek toe te passen wordt het mogelijk om ook in slechtere lichtomstandigheden mooie foto's te maken. Daarnaast kun je nog meer creativiteit uit je fotografie halen. 
Hester Blankestijn

Wat heb je nodig voor deze workshop?

- digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera (handmatig instelbaar)
- een reportageflitser
- als je een diffuser hebt voor je reportageflitser neem deze dan mee
- objectief geschikt voor portretten (18-55 mm, 50mm, 24-70mm, of een vergelijkbaar objectief. Telelenzen zijn minder geschikt voor deze workshop)
- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten
- batterijen voor je flitser, plus een setje reservebatterijen

Hester Blankestijn

Wat zijn je vaardigheden voor deze workshop?

Voor deze specialisatie-workshop is het noodzakelijk dat je op de M of op de Tv-stand kunt fotograferen en je bekend bent met de begrippen, sluitertijd, diafragma en ISO. Je weet dus goed hoe je camera werkt, uitleg over de camera maakt geen onderdeel uit van deze workshop.

Aantal deelnemers

De workshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 10. 

Hester BlankestijnWaar en wanneer?

Locatie: in de studio van in2pictures.nl fotografie in Hoogvliet
Woensdag 20 januari en 17 februari 2021
Tijdstip: 19:00 - 21:00 uur
​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

De lessen worden in de studio van in2pictures.nl fotografie gegeven. De docente voor deze workshop is de Rotterdamse fotografe Hester Blankestijn. 
Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in 1999 is ze direct als zelfstandig fotograaf aan de gang gegaan. Naast het fotograferen geeft ze ook al jaren les onder andere in flitstechniek. 

Ben je nieuwsgierig naar haar werk? Kijk dan even op haar website: http://hesterblankestijn.nl
 

Hester Blankestijn

Betaling

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel