De uitslag - Maandchallenge Februari 2020 - WIT

Jeetje wat een spannende uitslag zeg!! Er zijn veel punten gegeven en die punten zijn heel erg mooi verdeeld over de foto's. We hebben een middencategorie waar een stuk of 6 foto's rond de 16-20 punten zitten. En dan hebben we een top 5 met echt 5 enorm gevarieerde foto's. Weet je wat ik denk... ik denk dat het gebrek aan echt winter een zegen is geweest in deze challenge. Natuurlijk verwachtte ik ergens tussen half januari en eind februari wel een paar uurtjes sneeuw en koos ik daarom het thema WIT, maar in plaats daarvan kregen we regen en storm. Alle ijs, sneeuw en rijp plaatjes vervielen daardoor en dus werd jullie creativiteit meer dan ooit aangesproken. En dat hebben we geweten, want jeetje wat een mooie dingen hebben jullie bedacht zeg! Ik ben echt enorm onder de indruk.

Maar daar komt ie dan hoor! De nummer 1 is de prachtige zijdezachte roos van Cynthia. Ik weet dat ze tegen mij zei, het is tegen mijn principes maar ik heb toch maar voor plan b gekozen omdat plan a niet goed lukte. En dan stuurt ze dit in! Werkelijk waar, zo mooi in alle puurheid en rust. Ik vind het een prachtige foto en dat waren jullie geheel met mij eens. Jullie gaven deze roos maar liefst 26 duimpjes en 8 hartjes, tel daarbij 5 sterren van mij bij op en je komt op een eindstand van 47 punten! Heel erg goed gedaan. Gefeliciteerd!

 

De nummer 2 is voor onze eigen foto-goeroe (geintje Hans) Hans!! Wat een ongelofelijk leuk concept. Hoe noemde je het nou, hartige taart? De manier waarop je bezig bent geweest om witte producten bij elkaar te verzamelen en manier waarop je die dan tot een samenhangend geheel neergezet hebt is werkelijk knap. Stillevens zijn namelijk ontzettend moeilijk om te maken. We zagen al een paar mooie voorbeelden hiervan van Jolande, maar deze van Hans staat op een welverdiende tweede plaats. Ik dacht even dat je de koppositie pakte wat ook prima had geweest, want het is echt heel erg origineel wat je gedaan hebt. Je kreeg 19 duimpjes, 5 hartjes, maar liefst 10 smileys en van mij 4 sterren (geen 5 omdat ik zelf de roos net even een heel klein tikkie lekkerder vond om naar te kijken). Maar met een eindscore van 38 punten kop je die tweede plek hier feilloos in! Super Hans.

 

Dan de nummer 3, die is voor het schattige portretje van van Marcia die haar dochtertje als model gebruikt heeft voor deze challenge. Een heel mooie foto is het geworden in een high key belichting. De ogen van het meisje knallen uit de foto en trekken je het portret in. Heel mooi uitgevoerd. Je kreeg 18 duimpjes, en maar liefst 7 hartjes wat je op een eindstand van 32 punten bracht. Je vraagt je misschien af waar mijn sterren zijn, maar ik had deze foto geskipt, omdat ik het jammer vind dat er een deel van haar gezichtje lijkt te missen aan de rechterkant door overbelichting. Overbelichting hoort bij high key fotograaf, maar de grens is in naar mijn mening iets overschreden door dat deel in het gezichtje. Maar ja er waren dan ook veel foto's om mijn punten over te verdelen. En het neemt niet weg dat de foto zelf echt heel mooi is. Gefeliciteerd met je weldverdiende derde plaats.

 

De vierde plaats die verdient in een klap een dubbele "prijs". Jolanda Kooiker pakt namelijk niet alleen een top 5 notering maar ook de creativiteitsplaats! Dat ze creatief is dat wist ik al, aangezien ze een eigen bedrijf je heeft genaamd de "freubelgarage" (neem eens een kijkje op Instagram). Deze potloden foto is gewoon heel erg goed samengesteld. Ik vraag mij af of je deze compositie in één keer had of dat je er wel even over gedaan hebt totdat je tevreden was. Alles is namelijk perfect aan deze foto. De lijnen zijn strak en perfect in balans, het ene potlood met de geslepen punt onderbreekt het geheel op een fijne manier waardoor het niet saai wordt. Jammer dat het geen witte punt was, haha... nee hoor, grapje. Ik vind het een erg mooie foto, die niet voor niets dubbel in de prijzen valt. Jij kreeg 10 duimpjes, 5 hartjes, 18 smileys en 2 sterren, dus 28 punten.

 

En dan de hekkensluiter, dat is weer een portret. Dit keer een wat meer volwassen portret. Het is er eentje waar je naar blijft kijken en waar je steeds iets nieuws in ziet. De afgezakte kous, het glas melk, de zwarte schoenen, het prachtige model (je zal zo'n model maar gewoon thuis op de bank hebben zitten! Wat een luxe). Heel goed samengesteld. Dit model is dan ook niemand minder dan Lotte, de dochter van Sandra. Perfect uitgevoerd Sandra! Heel goed gedaan. Je kreeg 15 duimpjes, 3 hartjes, 3 smileys en 1 ster. Wat je brengt op 23,5 punt in totaal en daardoor een vijfde plaats! Ik wil wederom iedereen enorm bedanken voor de inzet en de ongelofelijk leuke manier waarop je met deze challenge bezig geweest zijn. Het is echt briljant te noemen. Je kunt gewoon zien hoe iedereen dingen bedacht heeft, er zitten maar weinig tot misschien wel geen "toevallige, dan stuur ik die maar in" foto's bij.

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel