De uitslag - Maandchallenge April - Blijft Thuis

Tijd voor de uitslag van de Blijf Thuis maandchallenge!

 

Wow, wat was dit een moeilijke om te beoordelen. Door het open thema werd er heel gevarieerd ingezonden en juist dat maakte de challenge ontzettend leuk. Ik verbaas mij soms over de ideeën die jullie hebben en hoe jullie ze uitvoeren. Echt heel knap.

 

We gaan maar meteen van start met de nummer 1. Want dan doe je dus voor het eerst mee met een maandchallenge en dan win je ook meteen. Wendy Droppert wat ontzettend goed van je zeg.

Jij bent gaan experimenteren met wat ik denk olie in water en dat experiment is meer dan gelukt. Een echt project wat je thuis uitvoert en juist daarom ben ik blij met jou als winnaar. Dat geldt trouwens wel voor alle foto's in de top 5!

Jij ontving voor je foto 16 duimpjes, 13 hartjes en van mij 5 sterren omdat ik weet hoe lastig het is. Dat brengt jouw totaal op 47 punten en daarmee de eerste plek. Van harte gefeliciteerd!!

 

De nummer 2 is geworden Joke van den Berg-Osseweijer met haar citroen in het glas water. Ook dit is een heel moeilijk uit te voeren concept. Alles scherp krijgen wat scherp moet zijn is lastig en dan moet het water ook nog eens een beetje mooi splashen. En dat gebeurt zeker in jouw foto. Mooi hoe de je de scene belicht hebt.

Jij ontving 19 duimpjes, 13 hartjes en van mij maar 1 ster. Sorry daarvoor, maar je schreef bij je inzending dat je op het laatste moment dit bedacht en er waarschijnlijk iets eerder aan had moeten beginnen. Ik vond dat een beetje jammer, omdat je net die slordigheid wat ziet in het scheef staan van de foto, bovendien lijkt er ietwat scherpte te missen. Net een tikkie meer aandacht had de foto een winnaar gemaakt. Maar dat scheef staan is natuurlijk muggenziften, de foto ansich is mooi uitgevoerd.

 

De nummer 3 is Cynthia van Zwieten. Zij heeft een project uitgevoerd wat ook nog steeds op mijn lijstje staat. Paardebloempluis en waterdruppels. Het is best een lastig concept om uit te voeren. Volgens mij hebben we iemand binnen de fotoclub die dit heel regelmatig doet, misschien kan zij eens een uitleg geven. Ik moet even opzoeken wie dat ook alweer was.

De foto van Cynthia is echter erg goed gelukt, de blauwe kleur vind ik ook prettig en de bokeh van de vage druppels zijn erg fijn om te zien. Ik vind wel dat de foto op links erg tegen de kant hangt terwijl er op rechts nog ruimte is, dat vind ik een tikkie jammer. Vandaar 3 sterren van mij, maar met 21 duimpjes en 7 hartjes sta je met 38 punten op een welverdiende derde plaats.

 

Dan nummer 4, Daphne Scholte. Ik heb vaak de vraag voorbij zien komen bij bepaalde foto's of de foto wel thuis of binnen 50 meter van je huis gemaakt is. En ja dat is deze zeker. De buurman van Daphne heeft namelijk een tulpenveld, dus ja deze is zeer welkom in de top 5. Een ontzettend mooie foto die ook in de nieuwe challenge niet zou misstaan. Mooie kleuren, mooie zachtheid in de achtergrond en een doorkomend zonnetje. Een fijne foto die zo aan de muur kan. Jij kreeg 20 duimpjes, 5 hartjes en 3 sterren. Dus 33 punten, gefeliciteerd!

 

De hekkensluiter is een ontzettend leuke en creatieve de poes die het gevecht met miniatuurmuisjes aangaat. De foto is van Maxime Ramsey, die naam zagen we laatst ook al eens in de top 5, lekker bezig!! Ontzettend leuk gevonden, een geweldig standpunt en wat goed dat het gelukt is. Ik bedoel, jij ligt plat op de grond, zet de muizen in positie maar dan moet nog wel de kat doen wat ie doet en niet in een klap de muizen omver zwiepen... ik vraag mij af, hoe vaak je deze foto geprobeerd hebt te maken. De uitvoering is in ieder geval wel erg leuk geworden. De foto bevat wel heel veel ruis en de scherpte ligt alleen op de muizen, maar dat maakt het verhaal niet minder interessant en het ligt heel erg in het thema. Ik begreep in je verhaal dat de muisjes ook nog eens handgeschilderd zijn, dus een mooier thuisproject kun je niet bedenken.

Jij kreeg 19 duimpjes, 4 hartjes en maar liefst 9 smileys. Top gedaan.

 

En dan is er natuurlijk ook nog de creativiteitsprijs!

 

Met een overdonderd aantal van 14 smileys won jouw foto deze creativiteitschallenge Annica Van de Graaf-Vrij. Hoe huiselijk wil je het hebben. Annica creëerde een lego-setting (of misschien had je dochter dat gedaan, dat weet ik niet) en wist dat fotografisch gezien erg mooi vast te leggen. Je maakte hierbij mooi gebruik van scherptediepte waardoor je het gevoel krijgt alsof je een scene bespied. Ik weet niet precies wat er gaande is in de scene maar juist die verbeelding erbij maakt het leuk. Want ieder kan er zijn eigen verhaal aan geven.

Top gedaan.

 

Graag wil ik iedereen die ingezonden heeft heel erg hartelijk bedanken voor de inzending!! Het wordt zo enorm gewaardeerd dat je überhaupt durft in te zenden. Zo nu en dan lees ik wel dat mensen het moeilijk vinden om in te zenden omdat ze naar eigen zeggen nooit kunnen tippen aan de top 5. Maar dat is echt helemaal niet waar. Iedereen ontwikkeld zich gaandeweg. 4 van de 6 foto's zijn gemaakt door mensen die bij workshops bij mij hebben gevolgd. Annica bijvoorbeeld heeft pas in januari voor het eerst kennis gemaakt met fotografie door de driedaagse te volgen en nu al pakt ze de creativiteitsprijs. Voor Maxime was dat vorig jaar en Daphne en Cynthia zijn al langer bezig, maar zijn altijd wel heel actief en leergierig. Joke volgt al heel lang vol enthousiasme de fotoclub en doet het geweldig en werkt ook aan persoonlijke ontwikkeling wat zijn vruchten afwerpt. Wendy ken ik nog niet, dus daar kan ik niets over zeggen.

 

Waarom ik dit zeg... omdat iedereen kans maakt, omdat iedereen mee moet doen, al is het maar voor je persoonlijke groei. Geef niet op en raak zeker niet gedemotiveerd door weinig of misschien geen punten, want ooit is het jouw tijd. Iedere deelname is een stap in je persoonlijk leerproces en dat vind ik nog veel belangrijker dan dat ik iedere maand een winnaar aanwijs!! Snappen jullie wat ik bedoel? Doe actief mee, kijk en leer en vraag je af waarom een foto wel of niet werkt. Wees altijd tevreden met je eigen werk, ongeacht het aantal punten in je beoordeling. Je hebt je foto niet voor niets gekozen. De challenge is juist bedoelt om te motiveren, niet om te demotiveren. Dus kom op, aan de slag met die volgende challenge en stijg boven jezelf uit!! Dat is veel belangrijker dan winnen...

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel