De uitslag - Maandchallenge Maart - Avond/Nachtfotografie

Natuurlijk ben ik er even voor gaan zitten, want we hebben weer zo'n leuke top 5. Een top 5 met weer wat nieuwe namen erin en dat is altijd verfrissend en vernieuwend.

Toen ik de eerste foto's van Bas op de tijdlijn van de fotoclub zag verschijnen dacht ik al.... deze challenge is voor Bas. En ik had gelijk. Met vlag en wimpel werd hij beoordeeld. Hij ontving maar liefst 20 duimpjes, 13 hartjes, 1 smiley en van mij 5 sterren (51,5 punt). Ik vind alles mooi aan deze foto. De compositie, het licht, de kleur, de bijna perfecte synchrone uitlijning. Op rechts heeft ie iets meer ruimte in de hoek, dat zou ik zelf nog gecorrigeerd hebben, maar dat is echt muggenziften, want het is simpelweg een perfecte goed uitgevoerde foto. Gefeliciteerd met je punten en je eerste plaats Bas!

De tweede plaats is voor Bjorn en dat vind ik zo leuk. Want ik ken hem al heel erg lang ook al hebben we elkaar echt al jaren niet gezien. Hij was namelijk mijn buurjongetje toen ik nog op de Fleur woonde. Hij was een klein mannetje wat af en toe bij ons op visite kwam. Inmiddels is dat al heel lang verleden tijd en is hij aardig bezig om zijn hobby fotografie om te zetten in meer dan een hobby. Ik vind deze foto dan ook erg mooi. Het gebruik van een groothoeklens werkt goed, maar wel met de nodige vervorming waardoor de brug wat bolvormig en minder strak wordt. Daarentegen vind ik de bewerking van de kleuren echt mooi gedaan en is het een krachtig beeld! Top gedaan Bjorn. Met 20 duimpjes en 13 hartjes (hetzelfde als Bas) kwam jij op 46 punten.

De derde plaats is voor Deborah. Ook dit vind ik erg leuk, omdat zij een van fotomaatjes is geworden in de afgelopen jaren en ondanks soms wat onzekerheid over haar eigen foto's echt fantastisch mooie foto's maakt en ze ook nog eens mooi bewerkt. Dit is een flink project geweest denk ik in een flink koude nacht. De uitkomst is echter prachtig. Een startrail maken is niet perse makkelijk en behoorlijk tijdrovend. Het enige wat ik zelf gedaan zou hebben is de satellieten/vliegtuigsporen verwijderd hebben, al is dit wel een nog tijdrovendere klus. Het kijkt fijn dat het huisje mooi recht staat en het is prettig dat de poolster nog in beeld staat. Daardoor zie je het middelpunt. Jij kreeg 18 likes, 5 hartjes, 3 smileys en 4 sterren. Met 33,5 punt dus een terechte derde plaats.

De vierde plek is voor Alex. Ook een nieuwkomer in de top 5. Hij fotografeerde Hoogvliet op een hele mooie manier. Deze foto moet toch zeker volgend jaar in de Hoogvliet kalender komen. Het moet windstil geweest zijn met zo'n prachtige weerspiegeling. De foto is ook strak met rechte lijnen en daar wordt ik altijd erg vrolijk van. Mijn complimenten Alex! Jij kreeg 24 likes en 2 sterren, wat je op 26 punten brengt.

En dan last but surely not least Marielle op de vijfde plaats. De sfeer in jouw foto is uniek tussen alle blauwe uurtjes in de serie. Het donkere van de lucht, de bijna kleurloosheid heeft iets mystieks of onheilspellends of rustgevends. Je kunt er bij voelen wat je wilt, het is geen eenduidige sfeer en dat maakt de foto zo interessant. Ik gaf jou drie sterren omdat ik het zo ontzettend jammer vind dat het juiste zo ontzettend schuin staat. Dit is redelijk makkelijk te corrigeren. Misschien stond het al wat schuin, maar vast niet in deze mate. Anders dan dat heb ik er echt niets aan toe te voegen. Echt heel mooi! Gefeliciteerd. Jij kreeg 20 likes, 1 hartje en 3 sterren, dus 25 punten.

En dan hebben we nog de creativiteitsprijs. Die is deze keer voor Jacqueline. Ik heb al gehoord en gelezen hoeveel lol je hebt gehad samen met Marloes bij het maken van deze foto en dat kan ik mij zo goed voorstellen. Want voordat je zomaar in de lucht in een keer een leesbaar woord schrijft.... dat heb je niet zomaar gedaan. De kerk op de achtergrond is een mooi detail in de foto, zonder de kerk was de foto saai geweest. Jij kreeg maar liefst 14 smileys!

Mocht je nog geen lid zijn van mijn Facebook fotoclub, meld je dan even aan en doe mee met de volgende thuis challenge!
in2pictures fotoclub

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel