De Uitslag - Maandchallenge mei - Voorjaarsbloe(se)m

Jaaaaaa hoor daar gaan we weer!!!! Tijd voor de uitslag van de maandchallenge met het thema voorjaarsbloemen(se)m. Toen ik deze challenge uitschreef verwachtte ik al een hoop vrouwelijke toppers en nee daarmee wil ik zeker niet generaliseren of beoordelen op gender, maar ik ken de trouwe fotografen uit deze zo'n beetje en dan verwacht bij bepaalde onderwerpen een aantal namen in de top 5 te zien. De meeste kwamen uit en tegelijkertijd mis ik er ook een paar in de top 5 die ik wel verwacht had, maar ja een top 5 heeft maar 5 namen en mijn lijstje was langer.... Maar er is hoop voor de mannen, want de creativiteitsprijs van deze maand gaat naar Roy!!! Volgens mij heb je nog niet zo vaak of zelfs nog nooit meegedaan aan een challenge maar deze foto is zo sterk en past zo ontzettend goed binnen de gestelde regels dat ik zelf niet goed wist of ik hem nou gewoon met 5 sterren moest beoordelen of met de creativiteitsprijs. Nou dat dilemma hebben jullie voor mij opgelost want jullie stemmen massaal voor de creativiteit van Roy. Het is een portret maar het is overduidelijk dat het meisje een bijrol heeft en de bloemen een hoofdrol en dat is knap gedaan. Het is sws knap als je met vrijwel alleen maar smileys toch nog op 19,5 punt uitkomt! Super gedaan Roy. Maar dan de nummer 1, die kreeg met maar liefst 18 hartjes 1/3e van alle uitgedeelde hartjes. Een naam die ik zeker in de top 5 verwachtte is die van Cynthia. Zij maakte een prachtige double exposure van deze mooie witte bloem. De zachte uitstraling en de mooie compositie brengt jou op eenzame hoogte met 63 punten in totaal. 23 duimpjes, 18 hartjes en 4 sterren (sorry ik had een lichte voorkeur voor nummer 2 en 3). Maar een prachtig uitgevoerde foto met duidelijke scherpte en nog mooiere scherptediepte in pasteltinten. Mooi gedaan. Gefeliciteerd met je eerste prijs! En dan rapapa...de nummer 2, dat is geworden Yvonne met wederom een boterzachte pastelkleurige plaat. Ik houd er zo van! De centrumcompositie is ijzersterk in deze foto. Zo zie je maar dat een onderwerp in het midden heel prima kan werken. Ook hier een perfecte scherpte/onscherpte verhouding. Jij kreeg 26 duimpjes (het hoogste aantal), 5 hartjes en van mij 5 sterren, wat je op een totaal van 41 heeft gebracht. Super goed gedaan! Eindelijk in die top 5!! Wel verdiend!

 

De derde plaats gaat naar de prachtige roze bloesemfoto van Jacqueline. Die naam gaat steeds vaker vallen he hier... lekker bezig zeg ik. Deze foto zou ik als fotobehang in mijn slaapkamer willen en dat meen ik echt. Ik ben dol op pastelroze en deze compositie, zachtheid en alles aan deze foto klopt. Toen ik de foto zag dacht ik, dit wordt de winnaar. Maar een derde plaats is ook prima. Erg mooi. Jij kreeg 14 duimpjes, 9 hartjes en 5 sterren, dus een totaal van 37 punten. Echt heel erg mooi. De vierde plaats is een fantastisch beoordeelde foto van wederom een roze bloem van Wendy. Vorige maand de winnares en nu weer in de top 5. Dat is best heel knap. De foto valt op door de compositie, de close up en de druppel in het midden. Persoonlijk had ik de foto graag wat minder hard gezien. Er zijn erg veel contrasten, een tikke overbelichte witten en harde schaduwen en dat vond ik jammer. Daardoor kreeg je van mij geen sterren. Maar je kreeg een welverdiend totaal van 34 punten, door 16 duimpjes en maar liefst 9 hartjes. Super knap gedaan Wendy.

 

De vijfde plaats dan ten slotte. Die gaat op de valreep Sietsanne, met een gewaagde zwarte achtergrond voor haar vergeet-mij-nietjes. Een perfecte scherpte en en mooie dof. Heel erg mooi gedaan vond ik dit. Toen ik de foto zag dacht ik creativiteitsprijs... totdat ik die van Roy zag. Maar een vijfde plek is meer dan verdiend. Jij kreeg 19 duimpjes, 3 hartjes en 3 sterren wat jou brengt op 28 punten. Heel erg mooi.

Ik wil toch ook nog even aandacht vragen voor de nummer 6, want dat waren de lelietjes van dalen van Judith. Deze naam viel in 2018 in bijna iedere challenge in top 5 en ik had je een top 5-je heel erg gegund, maar ja, de anderen ook natuurlijk. Er was een concurrentiestrijd gaande tussen de lelietjes van dalen foto's en alle andere inzenders hebben het onderspit moeten delven door jouw inzending. Mensen kiezen dan meestal toch niet twee keer voor een zelfde soort foto. Maar jou lelietjes vielen op door de prachtige bokeh in de achtergrond. Zeer mooi gedaan!!

 

Ik wil alle, maar dan ook echt alle deelnemers ONTZETTEND bedanken voor hun inzending en ik wil jullie door mijn beginopmerking (dat ik bepaalde namen in de top 5 verwachte) geen ongemakkelijk gevoel geven. Jullie hebben echt allemaal zo ontzettend jullie best gedaan en gevarieerd ingestuurd. Ik vind het ergens ook een beetje jammer dat er in de top 5 geen foto zit die geen close-up of macro is. Er zitten echt een heleboel gevarieerde foto's tussen, jullie hebben met elkaars ieders creativiteit weer getriggerd. Blijf deelnemen en jezelf ontwikkelen. Twijfel je over je skills, neem dan eens deel aan de Driedaagse Workshop Digitale Fotografie en zorg dat je nog beter weet wat je aan het doen bent. 3 van de 5 namen hierboven zijn bij mij op les geweest. En dat zeg ik niet om mijzelf een schouderklopje te geven, maar dat zeg ik omdat ik graag wil dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. Zo'n challenge beoordelen blijft een kwestie van smaak, voor mij en voor iedereen die de beoordeling gedaan heeft. Ook daar wil ik iedereen voor bedanken, met name wil ik even Hans noemen die iedere challenge weer de moeite neemt om geheel belangeloos al jullie foto's van opbouwende kritiek te voorzien. Dat wordt zeer gewaardeerd Hans. En volgende maand dan verwacht ik weer een iets even wichtigere verdeling tussen mannen en vrouwen in de top 5. Toch grappig dan bij avond/nacht fotografie er 3 mannen in de top 5 stonden. Tot volgende maand, doe jullie best en blijf insturen!!

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel